Hořkosladký koktejl s citrusy.
Suroviny
krupicový cukr
80
g
120
ml
cointreau
1
PL
limetková šťáva
sušená pomerančová kůra
1
ČL
strouhaná
limeta
1
ks
Postup
1
1 V hrnci na sporáku zahřívejte cukr a 300 ml vody, až se cukr rozpustí, a nechte vychladnout.
2 Vmíchejte cointreau, limetkovou šťávu a strouhanou pomerančovou kůru.
3 Nalijte do mělké kovové nádoby a nejdříve mrazte dvě hodiny.
4 Každou další hodinu seškrabávejte, drťte a promíchávejte vidličkou, až vzniknou ledové krystaly.
5 Dejte spolu se skrojkem limety do vysokých sklenic a okamžitě podávejte s dlouhou dezertní lžičkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x koktejl na mejdan(10 receptů )
Komentáře