Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cointreau Granita

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 366 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 89 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hořkosladký koktejl s citrusy.

Související recepty

Suroviny

120 ml
cointreau
1 PL
limetková šťáva
sušená pomerančová kůra 1 ČL
strouhaná

Postup

1

1 V hrnci na sporáku zahřívejte cukr a 300 ml vody, až se cukr rozpustí, a nechte vychladnout.

2 Vmíchejte cointreau, limetkovou šťávu a strouhanou pomerančovou kůru.

3 Nalijte do mělké kovové nádoby a nejdříve mrazte dvě hodiny.

4 Každou další hodinu seškrabávejte, drťte a promíchávejte vidličkou, až vzniknou ledové krystaly.

5 Dejte spolu se skrojkem limety do vysokých sklenic a okamžitě podávejte s dlouhou dezertní lžičkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

03.05.2010 11:38
Bohužel nemám žádnou kovovou nádobu, která by se vešla do mrazáku. 3lo bytekutinu zamrazit do tvořítek naled a pak nadrtit drtičkou ledu? Díky!

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...