Cointreau Granita

Cointreau Granita

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 366 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 89 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hořkosladký koktejl s citrusy.

Suroviny

krupicový cukr 80 g
120 ml
cointreau
1 PL
limetková šťáva
sušená pomerančová kůra 1 ČL
strouhaná
limeta 1 ks

1 V hrnci na sporáku zahřívejte cukr a 300 ml vody, až se cukr rozpustí, a nechte vychladnout.

2 Vmíchejte cointreau, limetkovou šťávu a strouhanou pomerančovou kůru.

3 Nalijte do mělké kovové nádoby a nejdříve mrazte dvě hodiny.

4 Každou další hodinu seškrabávejte, drťte a promíchávejte vidličkou, až vzniknou ledové krystaly.

5 Dejte spolu se skrojkem limety do vysokých sklenic a okamžitě podávejte s dlouhou dezertní lžičkou.

Komentáře

Anonym

Bohužel nemám žádnou kovovou nádobu, která by se vešla do mrazáku. 3lo bytekutinu zamrazit do tvořítek naled a pak nadrtit drtičkou ledu? Díky!

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit