Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová pěna s mučenkovým krémem
Čokoládová pěna s mučenkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládová pěna s mučenkovým krémem

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8957 kcal
Bílkoviny 680 g
Sacharidy 329 g
Tuky 541 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Existuje něco lepšího než čokoládová pěna? Ano! Přidejte čokoládové hrudky a lehce nakyslý mučenkový krém, zavřete oči a přeneste se do sladkého snu. 

Suroviny

Na čokoládové hrudky
škrob ½ ČL
kukuřičný
sůl 1 špetka
Na čokoládovou pěnu
želatina 4 plátky
tmavá čokoláda 120 g
Na mučenkový krém
nebo mučenková dužina, propasírovaná
máslo 120 g
o pokojové teplotě
Na dokončení
kakaové boby
drcené

Postup

1

Připravte čokoládové hrudky. Suché ingredience promíchejte, přilijte máslo a zpracujte na těsto. V hrudkách rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 160°C 20 minut. Nechte zcela vychladnout.

2

Připravte pěnu. Želatinu dejte nabobtnat do studené vody. V misce nad vodní parou rozpusťte oba druhy čokolády. Smetanu na vaření přiveďte k varu.Ž loutky vyšlehejte s cukrem a za stálého míchání k nim tenkým pramínkem vlijte horkou smetanu. Poté směs nalijte zpět do hrnce a za stálého míchání zahřejte na 85°C. Přidejte vymačkanou želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí. Stáhněte z plotny a vmíchejte čokoládu. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a stěrkou opatrně zapracujte šlehačku.

3

Na dno sklenice rozdělte čokoládové hrudky a na ně čokoládovou pěnu. Minimálně na hodinu uložte do lednice.

4

Připravte mučenkový krém. Mučenku, cukr a žloutky za stálého míchání zahřívejte v misce nad vodní parou do zhoustnutí. Poté odstavte a postupně zašlehejte máslo. Přepasírujte, vlijte do vysterilizované skleničky a nechte vychladnout. Skladujte v lednici.

5

Před podáváním na čokoládovou pěnu naneste lžíci mučenkového krému a ozdobte kakaovými boby.

NĚCO NAVÍC
Čokoládové hrudky můžete nahradit nahrubo rozdrobenými čokoládovými sušenkami nebo je zcela vynechat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...