0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová pěna s mučenkovým krémem

Čokoládová pěna s mučenkovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládová pěna s mučenkovým krémem

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8957 kcal
Bílkoviny 680 g
Sacharidy 329 g
Tuky 541 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Existuje něco lepšího než čokoládová pěna? Ano! Přidejte čokoládové hrudky a lehce nakyslý mučenkový krém, zavřete oči a přeneste se do sladkého snu. 

Suroviny

Na čokoládové hrudky
mouka pšeničná hladká 50 g
škrob ½ ČL
kukuřičný
krupicový cukr 50 g
kakao holandského typu 30 g
sůl 1 špetka
máslo 50 g
Na čokoládovou pěnu
želatina 4 plátky
tmavá čokoláda 120 g
mléčná čokoláda 60 g
žloutek 4 ks
krupicový cukr 50 g
Na mučenkový krém
mučenkové pyré 120 g
nebo mučenková dužina, propasírovaná
krupicový cukr 100 g
žloutek 3 ks
máslo 120 g
o pokojové teplotě
Na dokončení
kakaové boby
drcené

Postup

1

Připravte čokoládové hrudky. Suché ingredience promíchejte, přilijte máslo a zpracujte na těsto. V hrudkách rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 160°C 20 minut. Nechte zcela vychladnout.

2

Připravte pěnu. Želatinu dejte nabobtnat do studené vody. V misce nad vodní parou rozpusťte oba druhy čokolády. Smetanu na vaření přiveďte k varu.Ž loutky vyšlehejte s cukrem a za stálého míchání k nim tenkým pramínkem vlijte horkou smetanu. Poté směs nalijte zpět do hrnce a za stálého míchání zahřejte na 85°C. Přidejte vymačkanou želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí. Stáhněte z plotny a vmíchejte čokoládu. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a stěrkou opatrně zapracujte šlehačku.

3

Na dno sklenice rozdělte čokoládové hrudky a na ně čokoládovou pěnu. Minimálně na hodinu uložte do lednice.

4

Připravte mučenkový krém. Mučenku, cukr a žloutky za stálého míchání zahřívejte v misce nad vodní parou do zhoustnutí. Poté odstavte a postupně zašlehejte máslo. Přepasírujte, vlijte do vysterilizované skleničky a nechte vychladnout. Skladujte v lednici.

5

Před podáváním na čokoládovou pěnu naneste lžíci mučenkového krému a ozdobte kakaovými boby.

NĚCO NAVÍC
Čokoládové hrudky můžete nahradit nahrubo rozdrobenými čokoládovými sušenkami nebo je zcela vynechat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč