Existuje něco lepšího než čokoládová pěna? Ano! Přidejte čokoládové hrudky a lehce nakyslý mučenkový krém, zavřete oči a přeneste se do sladkého snu.
Suroviny
Postup
Připravte čokoládové hrudky. Suché ingredience promíchejte, přilijte máslo a zpracujte na těsto. V hrudkách rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 160°C 20 minut. Nechte zcela vychladnout.
Připravte pěnu. Želatinu dejte nabobtnat do studené vody. V misce nad vodní parou rozpusťte oba druhy čokolády. Smetanu na vaření přiveďte k varu.Ž loutky vyšlehejte s cukrem a za stálého míchání k nim tenkým pramínkem vlijte horkou smetanu. Poté směs nalijte zpět do hrnce a za stálého míchání zahřejte na 85°C. Přidejte vymačkanou želatinu a míchejte, dokud se nerozpustí. Stáhněte z plotny a vmíchejte čokoládu. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a stěrkou opatrně zapracujte šlehačku.
Na dno sklenice rozdělte čokoládové hrudky a na ně čokoládovou pěnu. Minimálně na hodinu uložte do lednice.
Připravte mučenkový krém. Mučenku, cukr a žloutky za stálého míchání zahřívejte v misce nad vodní parou do zhoustnutí. Poté odstavte a postupně zašlehejte máslo. Přepasírujte, vlijte do vysterilizované skleničky a nechte vychladnout. Skladujte v lednici.
Před podáváním na čokoládovou pěnu naneste lžíci mučenkového krému a ozdobte kakaovými boby.
NĚCO NAVÍC
Čokoládové hrudky můžete nahradit nahrubo rozdrobenými čokoládovými sušenkami nebo je zcela vynechat.