Některá rána si vyloženě říkají o výjimečnou snídani. Čokoládové vafle s pomeranči, kopcem šlehačky a javorovým sirupem splňují zadání dokonale. Rozmazlete se!
Suroviny
Postup
Zahřejte vaflovač. Mezitím v odměrce prošlehejte metličkou vejce a mléko.
Do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek do pečiva a kakao. Vmíchejte cukr a poté postupně zašlehejte směs vajec a mléka. Míchejte dohladka. Za stáleho šlehání pomalu přilévejte rozpuštěné máslo, poté přidejte pomerančovou esenci nebo likér, pomerančovou kůru a nasekanou čokoládu.
Nalijte naběračku těsta do vaflovače a opékejte 5–6 minut, poté opakujte do vypotřebování těsta. Nelekejte se, že vafle vypadají tmavě, je to kakaem. Rozkrojte úhlopříčně napůl a ozdobte filátky pomeranče, javorovým sirup, další čokoládou a šlehačkou.
Recept a fotografie převzaty z BBC Good Food.