Suroviny
Postup
Nejdřív si uděláme čokoládové srdíčka. Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu. Dáme do zdobícího sáčku, uděláme malou dírku a na pečící papír kreslíme srdíčka. Dáme do lednice ztuhnout.
Troubu si vyhřejeme na 180 ̊C. Na plech dáme oříšky a pečeme cca 10 min. Pro jistotu hlídáme. Orestované oříšky necháme zchladnout a poté odstraníme slupky. Nahrubo nakrájíme.
Sušenky rozdrtíme. Máslo rozpustíme a vmícháme do něj kakao. Vylejeme na sušenky a promícháme. Vmícháme oříšky.
Dno dortové formy o průměru 25cm vyložíme pečícím papírem. Vysypeme sušenkovou směs. Upěchujeme a odložíme do lednice.
Uděláme krém. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Vajíčka s cukrem vyšleháme do světlé nadýchané pěny (také ve vodní lázni). Přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Sýr Phyladelphia, mascarpone a tvaroh vyšleháme a pomalu přidáváme čokoládovou směs. Když jsou směsi propojeny, vmícháme maliny. Maliny předem nerozmrazujeme.
Z lednice vytáhneme dortovou formu a na sušenkový základ nalijeme čokoládovo malinový krém. Dáme do lednice. Ideálně přes noc.
Uděláme si čokoládovou ganache. Čokoládu nasekáme na menší kousky a dáme do misky. Smetanu zahřejeme ve vodní lázni a nalijeme na čokoládu. Necháme minutku působit a postupně promícháme až vznikne hladká poleva. Necháme ještě 10-15min zchladnout a opatrně nalijeme na cheesecake tak, aby čokoláda po stranách stékala. Dáme do lednice ztuhnout.
Cheesecake ozdobíme čokoládovými srdíčky, malinami a lístky máty.