0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládovo malinový cheesecake

Čokoládovo malinový cheesecake

Hodnocení receptu
4 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11527 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 711 g
Tuky 851 g
Vláknina 172 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpu
sušenky 400 g
lískové oříšky 200 g
máslo 200 g
kakao 6 PL
Krém
vejce 4 ks
cukr 180 g
tmavá čokoláda 400 g
krémový sýr 250 g
mascarpone 250 g
tvaroh měkký 125 g
maliny 400 g
Poleva
smetana ke šlehání 150 ml
tmavá čokoláda 200 g
Zdobení
cukrové a čokoládové zdobení
maliny
máta

Postup

1

Nejdřív si uděláme čokoládové srdíčka. Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu. Dáme do zdobícího sáčku, uděláme malou dírku a na pečící papír kreslíme srdíčka. Dáme do lednice ztuhnout.

2

Troubu si vyhřejeme na 180  ̊C. Na plech dáme oříšky a pečeme cca 10 min. Pro jistotu hlídáme. Orestované oříšky necháme zchladnout a poté odstraníme slupky. Nahrubo nakrájíme.

3

Sušenky rozdrtíme. Máslo rozpustíme a vmícháme do něj kakao. Vylejeme na sušenky a promícháme. Vmícháme oříšky.

4

Dno dortové formy o průměru 25cm vyložíme pečícím papírem. Vysypeme sušenkovou směs. Upěchujeme a odložíme do lednice.

5

Uděláme krém. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Vajíčka s cukrem vyšleháme do světlé nadýchané pěny (také ve vodní lázni). Přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Sýr Phyladelphia, mascarpone a tvaroh vyšleháme a pomalu přidáváme čokoládovou směs. Když jsou směsi propojeny, vmícháme maliny. Maliny předem nerozmrazujeme.

6

Z lednice vytáhneme dortovou formu a na sušenkový základ nalijeme čokoládovo malinový krém. Dáme do lednice. Ideálně přes noc.

7

Uděláme si čokoládovou ganache. Čokoládu nasekáme na menší kousky a dáme do misky. Smetanu zahřejeme ve vodní lázni a nalijeme na čokoládu. Necháme minutku působit a postupně promícháme až vznikne hladká poleva. Necháme ještě 10-15min zchladnout a opatrně nalijeme na cheesecake tak, aby čokoláda po stranách stékala. Dáme do lednice ztuhnout.

8

Cheesecake ozdobíme čokoládovými srdíčky, malinami a lístky máty.

Autor: Michelela

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč