Čokoládovo malinový cheesecake

Čokoládovo malinový cheesecake

Hodnocení receptu
4 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu

Suroviny

 

Korpus:

400g ovesných sušenek 

200g restovných lískových oříšků

200g másla

6 lžyc kakaa

 

Krém:

4 vejce

180g cukru

400g hořké čokolády

250g sýru Philadelphia

250g mascarpone

125g tučného tvarohu

400g malin (mražených)

 

Poleva:

150ml šlehačkové smetany 33%

200g hořké čokolády

 

Zdobení:

srdíčka z mléčné čokolády

čerstvé maliny

lístky máty

 

Nejdřív si uděláme čokoládové srdíčka. Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu. Dáme do zdobícího sáčku, uděláme malou dírku a na pečící papír kreslíme srdíčka. Dáme do lednice ztuhnout.

Troubu si vyhřejeme na 180  ̊C. Na plech dáme oříšky a pečeme cca 10 min. Pro jistotu hlídáme. Orestované oříšky necháme zchladnout a poté odstraníme slupky. Nahrubo nakrájíme.

Sušenky rozdrtíme. Máslo rozpustíme a vmícháme do něj kakao. Vylejeme na sušenky a promícháme. Vmícháme oříšky.

Dno dortové formy o průměru 25cm vyložíme pečícím papírem. Vysypeme sušenkovou směs. Upěchujeme a odložíme do lednice.

Uděláme krém. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Vajíčka s cukrem vyšleháme do světlé nadýchané pěny (také ve vodní lázni). Přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Sýr Phyladelphia, mascarpone a tvaroh vyšleháme a pomalu přidáváme čokoládovou směs. Když jsou směsi propojeny, vmícháme maliny. Maliny předem nerozmrazujeme.

Z lednice vytáhneme dortovou formu a na sušenkový základ nalijeme čokoládovo malinový krém. Dáme do lednice. Ideálně přes noc.

Uděláme si čokoládovou ganache. Čokoládu nasekáme na menší kousky a dáme do misky. Smetanu zahřejeme ve vodní lázni a nalijeme na čokoládu. Necháme minutku působit a postupně promícháme až vznikne hladká poleva. Necháme ještě 10-15min zchladnout a opatrně nalijeme na cheesecake tak, aby čokoláda po stranách stékala. Dáme do lednice ztuhnout.

Cheesecake ozdobíme čokoládovými srdíčky, malinami a lístky máty.

 

Autor: Michelela

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit