Čokoládovo malinový cheesecake

Čokoládovo malinový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu

Suroviny

 

Korpus:

400g ovesných sušenek 

200g restovných lískových oříšků

200g másla

6 lžyc kakaa

 

Krém:

4 vejce

180g cukru

400g hořké čokolády

250g sýru Philadelphia

250g mascarpone

125g tučného tvarohu

400g malin (mražených)

 

Poleva:

150ml šlehačkové smetany 33%

200g hořké čokolády

 

Zdobení:

srdíčka z mléčné čokolády

čerstvé maliny

lístky máty

 

Nejdřív si uděláme čokoládové srdíčka. Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu. Dáme do zdobícího sáčku, uděláme malou dírku a na pečící papír kreslíme srdíčka. Dáme do lednice ztuhnout.

Troubu si vyhřejeme na 180  ̊C. Na plech dáme oříšky a pečeme cca 10 min. Pro jistotu hlídáme. Orestované oříšky necháme zchladnout a poté odstraníme slupky. Nahrubo nakrájíme.

Sušenky rozdrtíme. Máslo rozpustíme a vmícháme do něj kakao. Vylejeme na sušenky a promícháme. Vmícháme oříšky.

Dno dortové formy o průměru 25cm vyložíme pečícím papírem. Vysypeme sušenkovou směs. Upěchujeme a odložíme do lednice.

Uděláme krém. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Vajíčka s cukrem vyšleháme do světlé nadýchané pěny (také ve vodní lázni). Přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Sýr Phyladelphia, mascarpone a tvaroh vyšleháme a pomalu přidáváme čokoládovou směs. Když jsou směsi propojeny, vmícháme maliny. Maliny předem nerozmrazujeme.

Z lednice vytáhneme dortovou formu a na sušenkový základ nalijeme čokoládovo malinový krém. Dáme do lednice. Ideálně přes noc.

Uděláme si čokoládovou ganache. Čokoládu nasekáme na menší kousky a dáme do misky. Smetanu zahřejeme ve vodní lázni a nalijeme na čokoládu. Necháme minutku působit a postupně promícháme až vznikne hladká poleva. Necháme ještě 10-15min zchladnout a opatrně nalijeme na cheesecake tak, aby čokoláda po stranách stékala. Dáme do lednice ztuhnout.

Cheesecake ozdobíme čokoládovými srdíčky, malinami a lístky máty.

 

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit