Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Čokoládovo malinový cheesecake

Popis receptu: 

 

Můj čokoládovo malinový zákusek je v naší rodině nejoblíbenější, tak jsem ho přetransformovala do podoby cheesecaku. Výsledek nás nezklamal.

Autor: Michaela Knapová
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

     

    Korpus:

    400g ovesných sušenek 

    200g restovných lískových oříšků

    200g másla

    6 lžyc kakaa

     

    Krém:

    4 vejce

    180g cukru

    400g hořké čokolády

    250g sýru Philadelphia

    250g mascarpone

    125g tučného tvarohu

    400g malin (mražených)

     

    Poleva:

    150ml šlehačkové smetany 33%

    200g hořké čokolády

     

    Zdobení:

    srdíčka z mléčné čokolády

    čerstvé maliny

    lístky máty

Příprava jídla

 

Nejdřív si uděláme čokoládové srdíčka. Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu. Dáme do zdobícího sáčku, uděláme malou dírku a na pečící papír kreslíme srdíčka. Dáme do lednice ztuhnout.

Troubu si vyhřejeme na 180  ̊C. Na plech dáme oříšky a pečeme cca 10 min. Pro jistotu hlídáme. Orestované oříšky necháme zchladnout a poté odstraníme slupky. Nahrubo nakrájíme.

Sušenky rozdrtíme. Máslo rozpustíme a vmícháme do něj kakao. Vylejeme na sušenky a promícháme. Vmícháme oříšky.

Dno dortové formy o průměru 25cm vyložíme pečícím papírem. Vysypeme sušenkovou směs. Upěchujeme a odložíme do lednice.

Uděláme krém. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Vajíčka s cukrem vyšleháme do světlé nadýchané pěny (také ve vodní lázni). Přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Sýr Phyladelphia, mascarpone a tvaroh vyšleháme a pomalu přidáváme čokoládovou směs. Když jsou směsi propojeny, vmícháme maliny. Maliny předem nerozmrazujeme.

Z lednice vytáhneme dortovou formu a na sušenkový základ nalijeme čokoládovo malinový krém. Dáme do lednice. Ideálně přes noc.

Uděláme si čokoládovou ganache. Čokoládu nasekáme na menší kousky a dáme do misky. Smetanu zahřejeme ve vodní lázni a nalijeme na čokoládu. Necháme minutku působit a postupně promícháme až vznikne hladká poleva. Necháme ještě 10-15min zchladnout a opatrně nalijeme na cheesecake tak, aby čokoláda po stranách stékala. Dáme do lednice ztuhnout.

Cheesecake ozdobíme čokoládovými srdíčky, malinami a lístky máty.

 

REKLAMA

Přidat komentář