Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mini cheesecaky s bílou čokoládou a malinami

Mini cheesecaky s bílou čokoládou a malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mini cheesecaky s bílou čokoládou a malinami

3.8/5 Počet hodnocení: 10
Do 45 minut Velmi snadné Na 12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4830 kcal
Bílkoviny 485 g
Sacharidy 221 g
Tuky 226 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepečený cheesecake z bílé čokolády zdobí efektní malinové žíhání. Recept na minicheesecaky je jednoduchý, zvládne je tedy i začátečník. Navíc je bez pečení, takže nemusíte zapínat troubu. Minicheesecaky mají hned několik výhod – rychleji se vychladí a ztuhnou a padnou akorát do ruky, odpadá tak krájení, které s sebou vždy nese riziko, že řez nebude hladký a elegantní. V případě malých dortíků každý dostane svou dokonalou porci.

Suroviny

opražené nasucho
sušenky 90 g
skořicové
rozpuštěné
nasekaná nebo v pecičkách
plnotučný, ve vaničce, o pokojové teplotě
vanilkový extrakt 1 ČL
želatina 3 plátky
40%, vychlazená
mražené maliny 100 g
na ozdobení
nebo dle chuti

Postup

1

Mandle rozmixujte ve food processoru spolu se sušenkami na drť. Přilijte rozpuštěné máslo a zpracujte na hmotu podobnou písku.

2

Připravte kovovou formu na muffiny. Každý důlek vyložte křížem dvěma úzkými pruhy pečicího papíru – tak si zajistíte, že naplněné košíčky později snadno vyjmete. Následně do každého důlku umístěte papírový košíček. Na dno každého košíčku nandejte trochu sušenkovo-mandlové drti a dobře upěchujte.

3

Na náplň rozpusťte čokoládu nad horkou vodní lázní. Nechte ji zchladnout, musí však zůstat tekutá. Z tvarohu slijte syrovátku, pokud je to potřeba a rozmíchejte jej dohladka spolu s bílou čokoládou a vanilkovým extraktem.

4

Želatinu vložte do rendlíčku a přidejte jen tolik studené vody, aby byla těsně ponořená, a nechte ji nabobtnat. Pak šetrně i s vodou rozpusťte na mírném ohni, pozor, aby se nevařila. Následně přidejte do tvarohovo-čokoládové hmoty a dobře promíchejte.

5

Studenou smetanu vyšlehejte do měkkých špiček, pak stěrkou jemně zapracujte do tvarohovo-čokoládové hmoty. Rozdělte hmotu na sušenkový korpus v košíčcích.

6

Maliny vložte do rendlíku s cukrem a povařte, aby lehce zhoustly. Pak propasírujte přes husté sítko na pyré a nechte zchladnout. Pokapejte cheesecaky trochou pyré a pomocí párátka nebo špejle vytvořte vzor. Vložte do lednice a nechte přes noc ztuhnout.

7

Cheesecaky zůstanou spíše měkké, takže buď je můžete nechat v košíčku a jíst lžičkou, nebo je z lednice vyjměte až těsně před konzumací, opatrně sloupněte papír a podávejte s čerstvými malinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč