Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mini cheesecaky s bílou čokoládou a malinami
Mini cheesecaky s bílou čokoládou a malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mini cheesecaky s bílou čokoládou a malinami

3.3/5 Počet hodnocení: 21
Do 45 minut Velmi snadné Na 12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4830 kcal
Bílkoviny 485 g
Sacharidy 221 g
Tuky 226 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nepečený cheesecake z bílé čokolády zdobí efektní malinové žíhání. Recept na minicheesecaky je jednoduchý, zvládne je tedy i začátečník. Navíc je bez pečení, takže nemusíte zapínat troubu. Minicheesecaky mají hned několik výhod – rychleji se vychladí a ztuhnou a padnou akorát do ruky, odpadá tak krájení, které s sebou vždy nese riziko, že řez nebude hladký a elegantní. V případě malých dortíků každý dostane svou dokonalou porci.

Suroviny

opražené nasucho
sušenky 90 g
skořicové
rozpuštěné
nasekaná nebo v pecičkách
plnotučný, ve vaničce, o pokojové teplotě
vanilkový extrakt 1 ČL
želatina 3 plátky
40%, vychlazená
mražené maliny 100 g
na ozdobení
nebo dle chuti

Postup

1

Mandle rozmixujte ve food processoru spolu se sušenkami na drť. Přilijte rozpuštěné máslo a zpracujte na hmotu podobnou písku.

2

Připravte kovovou formu na muffiny. Každý důlek vyložte křížem dvěma úzkými pruhy pečicího papíru – tak si zajistíte, že naplněné košíčky později snadno vyjmete. Následně do každého důlku umístěte papírový košíček. Na dno každého košíčku nandejte trochu sušenkovo-mandlové drti a dobře upěchujte.

3

Na náplň rozpusťte čokoládu nad horkou vodní lázní. Nechte ji zchladnout, musí však zůstat tekutá. Z tvarohu slijte syrovátku, pokud je to potřeba a rozmíchejte jej dohladka spolu s bílou čokoládou a vanilkovým extraktem.

4

Želatinu vložte do rendlíčku a přidejte jen tolik studené vody, aby byla těsně ponořená, a nechte ji nabobtnat. Pak šetrně i s vodou rozpusťte na mírném ohni, pozor, aby se nevařila. Následně přidejte do tvarohovo-čokoládové hmoty a dobře promíchejte.

5

Studenou smetanu vyšlehejte do měkkých špiček, pak stěrkou jemně zapracujte do tvarohovo-čokoládové hmoty. Rozdělte hmotu na sušenkový korpus v košíčcích.

6

Maliny vložte do rendlíku s cukrem a povařte, aby lehce zhoustly. Pak propasírujte přes husté sítko na pyré a nechte zchladnout. Pokapejte cheesecaky trochou pyré a pomocí párátka nebo špejle vytvořte vzor. Vložte do lednice a nechte přes noc ztuhnout.

7

Cheesecaky zůstanou spíše měkké, takže buď je můžete nechat v košíčku a jíst lžičkou, nebo je z lednice vyjměte až těsně před konzumací, opatrně sloupněte papír a podávejte s čerstvými malinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/2

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...