Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Letní pavlova s limetovou šlehačkou

Letní pavlova s rybízem, jahodami, třešněmi, malinami a limetovou šlehačkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Letní pavlova s limetovou šlehačkou

4.1/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3032 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 313 g
Tuky 165 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaná jako baletní sukně... Pavlova je dezert, který bere dech!

Suroviny

z vajec velikosti L
krupicový cukr 225 g
škrob 1 ČL
kukuřičný
vinný ocet bílý 1 ČL
Na dokončení
moučkový cukr 2 PL
kůra nastrouhaná z celé limety + 1–2 lžíce šťávy
ovoce 500 g
červené letní ovoce – červený rybíz, maliny, třešně, přepůlené jahody

1 Troubu předehřejte na 140°C. Bílky vlijte do dokonale odmaštěné mísy robota a pomocí balonového nástavce šlehejte do měkkých špiček. Poté začněte postupně přidávat cukr. Vždy přisypte 1 lžíci a 30 sekund šlehejte, než přidáte další. Když je všechen cukr spotřebován, setřete stěrkou boky mísy a šlehejte dalších 5 minut, dokud není sníh pevný a lesklý. Poté přidejte ocet a škrob a dokonale zašlehejte.

2 Hotový sníh pomocí lžíce přeneste na plech vyložený pečicím papírem a ledabyle ho rozetřete do kruhu o průměru cca 22 cm (ten si můžete ze spodní strany papíru předkreslit tužkou). Lžící v povrchu korpusu vytvořte vlnky a špičky.

3Vložte do trouby, ihned snižte teplotu na 100°C a pečte zhruba 120 minut. Potom troubu vypněte a nechte pavlovu zcela vychladnout uvnitř.

4 Smetanu vyšlehejte s cukrem do pevné šlehačky. Opatrně vmíchejte limetovou kůru (část odložte na ozdobení) a šťávu podle chuti. Připravenou šlehačku navrstvěte na pavlovu a ozdobte ovocem a limetovou kůrou.

NĚCO NAVÍC

  • Žloutky, které vám zbudou při pečení pavlovy, se vám budou hodit na vanilkovou omáčku v receptu na dampfnudeln s višněmi. Nebo naopak, pokud se pustíte do přípravy vanilkové omáčky a zůstanou vám bílky, uložte je v uzavíratelné nádobě do lednice nebo mrazáku, kde mohou pár dnů počkat, než je proměníte v pavlovu.
     
  • Pokud pavlovu nepřipravujete pro děti, můžete do limetové šlehačky vmíchat ještě 1 lžíci bílého rumu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč