Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Letní pavlova s limetovou šlehačkou

Nadýchaná jako baletní sukně... Pavlova je dezert, který bere dech!

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 dort
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H
Pečení 2:00
Dort

Ingredience

    • 4 bílky z vajec velikosti L
    • 225 g krupicového cukru
    • 1 lžička kukuřičného škrobu
    • 1 lžička bílého vinného octa

    NA DOKONČENÍ

    • 500 ml smetany ke šlehání (40%)
    • 2 lžíce moučkového cukru
    • kůra nastrouhaná z 1 limety
    • 1–2 lžíce limetové šťávy
    • 500 g červeného letního ovoce (červeného rybízu, malin, třešní a přepůlených jahod)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 140°C. Bílky vlijte do dokonale odmaštěné mísy robota a pomocí balonového nástavce šlehejte do měkkých špiček. Poté začněte postupně přidávat cukr. Vždy přisypte 1 lžíci a 30 sekund šlehejte, než přidáte další. Když je všechen cukr spotřebován, setřete stěrkou boky mísy a šlehejte dalších 5 minut, dokud není sníh pevný a lesklý. Poté přidejte ocet a škrob a dokonale zašlehejte.

2 Hotový sníh pomocí lžíce přeneste na plech vyložený pečicím papírem a ledabyle ho rozetřete do kruhu o průměru cca 22 cm (ten si můžete ze spodní strany papíru předkreslit tužkou). Lžící v povrchu korpusu vytvořte vlnky a špičky.

Vložte do trouby, ihned snižte teplotu na 100°C a pečte zhruba 120 minut. Potom troubu vypněte a nechte pavlovu zcela vychladnout uvnitř.

4 Smetanu vyšlehejte s cukrem do pevné šlehačky. Opatrně vmíchejte limetovou kůru (část odložte na ozdobení) a šťávu podle chuti. Připravenou šlehačku navrstvěte na pavlovu a ozdobte ovocem a limetovou kůrou.

NĚCO NAVÍC

  • Žloutky, které vám zbudou při pečení pavlovy, se vám budou hodit na vanilkovou omáčku v receptu na dampfnudeln s višněmi. Nebo naopak, pokud se pustíte do přípravy vanilkové omáčky a zůstanou vám bílky, uložte je v uzavíratelné nádobě do lednice nebo mrazáku, kde mohou pár dnů počkat, než je proměníte v pavlovu.
  • Pokud pavlovu nepřipravujete pro děti, můžete do limetové šlehačky vmíchat ještě 1 lžíci bílého rumu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kynutý chlebíček s třešněmi a mákem

Mandlové muffiny s meruňkami a broskvemi

Bleskový ovocný koláč s drobenkou

Malinový dezert à la tiramisu

REKLAMA

Přidat komentář