Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí široké nudle s hříbky a dýní
Domácí široké nudle s hříbky a dýní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí široké nudle s hříbky a dýní

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3067 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 355 g
Tuky 135 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí široké nudle s hříbky a dýní jsou podzim na talíři ze zahrádky, pole i lesa. Pokud si chcete ušetřit práci a přípravu urychlit, nudle kupte. Domácí těstoviny však jídlo povýší na opravdový zážitek.

Suroviny

lesní houby 500 g
nejlépe pravé hřiby, bílé, menší až střední velikosti
dýně 500 g
dýňě hokkaido, očištěná a zbavená semínek
česnek 4 stroužky
citronový tymián 2 snítky
saturejka 2 snítky
šalvěj 1 snítka
sůl
pepř
čerstvě mletý
řepkový olej 2 PL
ghí 2 PL
petrželka 2 PL
nasekaná, hladkolistá
libeček
nebo celerová nať nebo hladkolistá petrželka na ozdobení
Na nudle
mouka pšeničná hrubá 350 g
+ na poprášení
vejce 3 ks
nebo oleje na promaštění nudlí

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Hříbky očistěte a nakrájejte i s třeněm na silnější plátky, aby se dobře opékaly. Očištěnou dýni nakrájejte na kostky cca 3x3cm. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenčí klínky. Česnek oloupejte a podélně rozpulte.

2

Do pekáčku rozložte dýni, cibuli, česnek, odrhnutý tymián a saturejku i nasekanou šalvěj. Osolte, zakapejte olejem, promíchejte, zakryjte alobalem a vložte do rozehřáté trouby. Pečte zhruba 25 minut doměkka a dozlatova, během pečení jednou otočte. Podle potřeby podlijte dýni trochou vody.

3

Mezitím připravte nudle. Utvořte v mouce důlek. Do něj vyklepněte vejce a vidličkou smíchejte mouku s vejci. Pokračujte rukama, je-li třeba, přilijte postupně trošku vody a vypracujte hladké pružné a pevné těsto. Vytvarujte bochánek, zabalte ho do fólie či přikryjte vlhkou čistou utěrkou a nechte 20 minut odpočívat.

4

Těsto rozkrájejte na díly a každý díl vyválejte na pomoučněném válu na 1mm silnou placku. Poprašte je postupně moukou, srolujte jako rolády a nakrájejte na plátky široké tak, jak chcete široké nudle, cca 1,5 cm. Vzniklé šneky poprašte moukou, aby se nelepily. 

5

Rozehřejte pánev, vložte část přepuštěného másla a zprudka opečte hříbky pěkně dozlatova. Otočte je, přidejte ke každé dávce hříbků i normální máslo, osolte, opepřete a posypte petrželkou a ještě chvíli opékejte na mírnějším ohni. Poté přesuňte hříbky k upečené dýni. 

6

Stočené nudle načechrejte do hnízd a vložte je do vroucí osolené vody. Jakmile začne voda opět vřít, opatrně zamíchejte. Vařte 3–4 minuty, sceďte, promíchejte s máslem nebo olejem
a podávejte s pečenou dýní a hříbky, ozdobené snítkou bylinky podle chuti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč