Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne s hříbky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9295 kcal
Bílkoviny 386 g
Sacharidy 1229 g
Tuky 288 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lasagne jsou vždycky dobrý nápad. Nasytí, potěší, rozmazlí... Zvlášť během sychravých podzimních dní jsou ideální volbou.

Suroviny

hříbky
olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
podrcené
na kostičky
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
nebo ještě lépe telecí
vývar kuřecí 200 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 ČL
čerstvé lístky
lasagne (těstovina) 10 plátků
čerstvé
Na bešamel
mléko 750 ml
čerstvě strouhaný
nastrouhaný

Postup

1

Hříbky zalijte v misce horkou vodou, aby byly těsně pokryté.

2

Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a opékejte na něm cibuli, až zprůsvitní, pak přidejte česnek a nechte ho změknout. Do pánve přihoďte pancettu a opékejte ještě pár minut, až pancetta pustí tuk. Přidejte mleté maso. Opékejte jej a přitom vařečkou rozmělňujte hrudky a promíchávejte, aby se maso opékalo dohněda. Nakonec zaprašte moukou a promíchejte.

3

Namočené hříbky slijte (vodu uchovejte), vymačkejte a nasekejte nadrobno. Houby přidejte do pánve k masu spolu s vodou z namáčení. Přilijte víno, vývar, osolte a opepřete a vsypte lístky tymiánu. Nechte 30 minut probublávat, až se část tekutiny odpaří a směs zhoustne.

4

Na bešamel rozpusťte v hrnci máslo a zaprašte jej moukou na jíšku. Vařte a míchejte pár minut, pak postupně přilévejte mléko a metličkou prošlehávejte, až vznikne hladká omáčka. Nechte 15 minut provařit, během vaření omáčku promíchávejte, aby se nepřipálila. Strouhněte do omáčky muškátový oříšek, vsypte většinu sýra, osolte a opepřete. 

5

Rozehřejte troubu na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Na dno zapékací nádoby dejte trochu masa, položte na něj pláty lasagní a potřete bešamelem. Pak vrstvěte maso, těstoviny a opět bešamel. Tak postupujte až do spotřebování surovin, skončete pláty lasagní a bešamelem. Posypte zbylým parmazánem a pečte 40 minut dozlatova.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč