0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne s hříbky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9295 kcal
Bílkoviny 386 g
Sacharidy 1229 g
Tuky 288 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lasagne jsou vždycky dobrý nápad. Nasytí, potěší, rozmazlí... Zvlášť během sychravých podzimních dní jsou ideální volbou.

Suroviny

sušené houby 15 g
hříbky
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
podrcené
na kostičky
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
nebo ještě lépe telecí
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar kuřecí 200 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 ČL
čerstvé lístky
lasagne (těstovina) 10 plátků
čerstvé
Na bešamel
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 50 g
mléko 750 ml
muškátový oříšek 1 špetka
čerstvě strouhaný
nastrouhaný

Postup

1

Hříbky zalijte v misce horkou vodou, aby byly těsně pokryté.

2

Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a opékejte na něm cibuli, až zprůsvitní, pak přidejte česnek a nechte ho změknout. Do pánve přihoďte pancettu a opékejte ještě pár minut, až pancetta pustí tuk. Přidejte mleté maso. Opékejte jej a přitom vařečkou rozmělňujte hrudky a promíchávejte, aby se maso opékalo dohněda. Nakonec zaprašte moukou a promíchejte.

3

Namočené hříbky slijte (vodu uchovejte), vymačkejte a nasekejte nadrobno. Houby přidejte do pánve k masu spolu s vodou z namáčení. Přilijte víno, vývar, osolte a opepřete a vsypte lístky tymiánu. Nechte 30 minut probublávat, až se část tekutiny odpaří a směs zhoustne.

4

Na bešamel rozpusťte v hrnci máslo a zaprašte jej moukou na jíšku. Vařte a míchejte pár minut, pak postupně přilévejte mléko a metličkou prošlehávejte, až vznikne hladká omáčka. Nechte 15 minut provařit, během vaření omáčku promíchávejte, aby se nepřipálila. Strouhněte do omáčky muškátový oříšek, vsypte většinu sýra, osolte a opepřete. 

5

Rozehřejte troubu na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Na dno zapékací nádoby dejte trochu masa, položte na něj pláty lasagní a potřete bešamelem. Pak vrstvěte maso, těstoviny a opět bešamel. Tak postupujte až do spotřebování surovin, skončete pláty lasagní a bešamelem. Posypte zbylým parmazánem a pečte 40 minut dozlatova.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč