0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
2.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5578 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 296 g
Tuky 448 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

savoiardi (cukrářské piškoty) 2 bal
smetana ke šlehání 250 ml
mléko 500 ml
rum
podle chuti
žloutek 3 ks
máslo 250 g
cukr 250 g
stačí i méně
mandle sekané 100 g
ovoce
čerstvé ovoce nebo kompot, nejlépe se osvědčil ananas

Postup

1

Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáváme žloutky. V jiné misce si ušleháme šlehačku a tu opatrně přimícháme do směsi.

2

Nakonec přidáme sekané mandle. Smícháme mléko s rumem a krátce v něm máčíme piškoty tak, aby se nerozsypaly.

3

V dortové formě tvoříme vrstvy: nejdříve piškoty, poté krém, opět piškoty...

4

Poslední vrstvu krému poklademe ovocem, překryjeme fólií, zatížíme a dáme vychladit. Dort je dobré připravit minimálně den předem.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit