Nepečené dorty se hřejí na výsluní především v letních dnech a piškotový dort Malakov je jedním z těch, který hravě zvládnou i začátečníci. Piškoty, nadýchaný krém a navíc ovoce je kombinace, která nikdy nezklame. Jednoduše geniální recept s famózním výsledkem.
Suroviny
máslo
250
g
cukr
250
g
stačí i méně
žloutek
3
ks
z důvěryhodného zdroje
smetana ke šlehání
250
ml
mandle sekané
100
g
mléko
500
ml
podle chuti
ovoce
čerstvé nebo kompot, nejlépe se osvědčil ananas
Postup
1
Máslo utřete s cukrem, postupně přidávejte žloutky. V jiné misce si ušlehejte šlehačku a tu opatrně přimíchejte do směsi.
2
Nakonec přidejte sekané mandle. Smíchejte mléko s rumem a krátce v něm máčejte piškoty tak, aby se úplně nerozmáčely.
3
V dortové formě tvořte vrstvy: nejdříve piškoty, poté krém, opět piškoty.
4
Poslední vrstvu krému poklaďte ovocem, překryjte fólií, zatižte a dejte vychladit. Dort je dobré připravit minimálně den předem.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com