Pokud milujete bublaninu, budete zbožňovat i tenhle nápaditý chlebíček. Hrozny nám chutí překvapivě připomněly višně.
Suroviny
1 Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte formu na biskupský chlebíček. Do mísy prosejte společně mouku a pečicí prášek a sůl.
2 V druhé míse ušlehejte do pěny cukr s vejci. Mléko smíchejte s olivo- vým olejem. Postupně, po několika dávkách, vešlehejte do mouky s pečicím práškem a solí tekuté přísady. Potom vmíchejte brandy. Na závěr do řídkého těsta jemně vmíchejte většinu hroznového vína, část ale nechte na posypání vršku chlebíčku. Těsto vlijte do formy a vršek chlebíčku posypte zbylými kuličkami hroznového vína.
3 Vložte chlebíček do trouby a pečte cca 60–70 minut, chlebíček by měl zezlátnout a špejle ze středu by měla vyjít suchá. Vyndejte chlebíček z trouby na mřížku a ještě 15 minut jej nechte chladnout ve formě. Pak ho opatrně vyjměte a před podáváním nechte zcela vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(72 receptů)