0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladký chlebíček s hroznovým vínem

Sladký chlebíček s hroznovým vínem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sladký chlebíček s hroznovým vínem

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3691 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 417 g
Tuky 173 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud milujete bublaninu, budete zbožňovat i tenhle nápaditý chlebíček. Hrozny nám chutí překvapivě připomněly višně.

Suroviny

máslo 1 PL
na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 225 g
+ 1 lžíce navíc na vysypání
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
sůl ¼ ČL
krupicový cukr 210 g
vejce 3 ks
větší
mléko 140 ml
olivový olej 130 ml
dobrý
lze vynechat
červené, nejlépe bez zrníček

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte formu na biskupský chlebíček. Do mísy prosejte společně mouku a pečicí prášek a sůl.

2 V druhé míse ušlehejte do pěny cukr s vejci. Mléko smíchejte s olivo- vým olejem. Postupně, po několika dávkách, vešlehejte do mouky s pečicím práškem a solí tekuté přísady. Potom vmíchejte brandy. Na závěr do řídkého těsta jemně vmíchejte většinu hroznového vína, část ale nechte na posypání vršku chlebíčku. Těsto vlijte do formy a vršek chlebíčku posypte zbylými kuličkami hroznového vína.

3 Vložte chlebíček do trouby a pečte cca 60–70 minut, chlebíček by měl zezlátnout a špejle ze středu by měla vyjít suchá. Vyndejte chlebíček z trouby na mřížku a ještě 15 minut jej nechte chladnout ve formě. Pak ho opatrně vyjměte a před podáváním nechte zcela vychladnout.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč