Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sladký chlebíček s hroznovým vínem

Pokud milujete bublaninu, budete zbožňovat i tenhle nápaditý chlebíček. Hrozny nám chutí překvapivě připomněly višně.

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 chlebíček
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč

Ingredience

    • 1 lžíce másla na vymazání formy
    • 225 g hladké mouky + 1 lžíce navíc na vysypání
    • 1 a 1/2 lžičky pečicího prášku
    • 1/4 lžičky soli
    • 210 g krupicového cukru
    • 3 větší vejce
    • 140 ml mléka
    • 130 ml dobrého olivového oleje
    • 1 lžíce brandy (lze vynechat)
    • 300 g červeného hroznového vína (nejlépe bez zrníček)

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte formu na biskupský chlebíček. Do mísy prosejte společně mouku a pečicí prášek a sůl.

2 V druhé míse ušlehejte do pěny cukr s vejci. Mléko smíchejte s olivo- vým olejem. Postupně, po několika dávkách, vešlehejte do mouky s pečicím práškem a solí tekuté přísady. Potom vmíchejte brandy. Na závěr do řídkého těsta jemně vmíchejte většinu hroznového vína, část ale nechte na posypání vršku chlebíčku. Těsto vlijte do formy a vršek chlebíčku posypte zbylými kuličkami hroznového vína.

3 Vložte chlebíček do trouby a pečte cca 60–70 minut, chlebíček by měl zezlátnout a špejle ze středu by měla vyjít suchá. Vyndejte chlebíček z trouby na mřížku a ještě 15 minut jej nechte chladnout ve formě. Pak ho opatrně vyjměte a před podáváním nechte zcela vychladnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Obrácené hruškové bábovičky

Křehký koláč s jablky a vanilkovým krémem

Koláč s ostružinami a čokoládovým krémem

Cop s kdoulovým džemem a ořechy

Švestkové řezy s mandlovo-ovesnou drobenkou

Přidat komentář