Sladký chlebíček s hroznovým vínem

Sladký chlebíček s hroznovým vínem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3681 kcal
Bílkoviny 72 g
Cukr 415 g
Tuky 173 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud milujete bublaninu, budete zbožňovat i tenhle nápaditý chlebíček. Hrozny nám chutí překvapivě připomněly višně.

Suroviny

máslo 1 PL
na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 225 g
+ 1 lžíce navíc na vysypání
1.5 ČL
pečící prášek
sůl 0.25 ČL
krupicový cukr 210 g
vejce 3 ks
menší
mléko 140 ml
olivový olej 130 ml
dobrého
brandy 1 PL
(lze vynechat)
hroznové víno 300 g
(nejlépe bez zrníček)

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte formu na biskupský chlebíček. Do mísy prosejte společně mouku a pečicí prášek a sůl.

2 V druhé míse ušlehejte do pěny cukr s vejci. Mléko smíchejte s olivo- vým olejem. Postupně, po několika dávkách, vešlehejte do mouky s pečicím práškem a solí tekuté přísady. Potom vmíchejte brandy. Na závěr do řídkého těsta jemně vmíchejte většinu hroznového vína, část ale nechte na posypání vršku chlebíčku. Těsto vlijte do formy a vršek chlebíčku posypte zbylými kuličkami hroznového vína.

3 Vložte chlebíček do trouby a pečte cca 60–70 minut, chlebíček by měl zezlátnout a špejle ze středu by měla vyjít suchá. Vyndejte chlebíček z trouby na mřížku a ještě 15 minut jej nechte chladnout ve formě. Pak ho opatrně vyjměte a před podáváním nechte zcela vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit