0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladký chlebíček s hroznovým vínem

Sladký chlebíček s hroznovým vínem

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3691 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 417 g
Tuky 173 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud milujete bublaninu, budete zbožňovat i tenhle nápaditý chlebíček. Hrozny nám chutí překvapivě připomněly višně.

Suroviny

máslo 1 PL
na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 225 g
+ 1 lžíce navíc na vysypání
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
sůl 0.25 ČL
krupicový cukr 210 g
vejce 3 ks
větší
mléko 140 ml
olivový olej 130 ml
dobrý
brandy 1 PL
lze vynechat
hroznové víno 300 g
červené, nejlépe bez zrníček

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte formu na biskupský chlebíček. Do mísy prosejte společně mouku a pečicí prášek a sůl.

2 V druhé míse ušlehejte do pěny cukr s vejci. Mléko smíchejte s olivo- vým olejem. Postupně, po několika dávkách, vešlehejte do mouky s pečicím práškem a solí tekuté přísady. Potom vmíchejte brandy. Na závěr do řídkého těsta jemně vmíchejte většinu hroznového vína, část ale nechte na posypání vršku chlebíčku. Těsto vlijte do formy a vršek chlebíčku posypte zbylými kuličkami hroznového vína.

3 Vložte chlebíček do trouby a pečte cca 60–70 minut, chlebíček by měl zezlátnout a špejle ze středu by měla vyjít suchá. Vyndejte chlebíček z trouby na mřížku a ještě 15 minut jej nechte chladnout ve formě. Pak ho opatrně vyjměte a před podáváním nechte zcela vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit