Dýňová frittata s kozím sýrem

Dýňová frittata s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dýňová frittata s kozím sýrem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2313 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 65 g
Tuky 153 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo z jedné pánve je vždycky trefa do černého... Minimum nádobí a maximum chuti, to je kombinace, které se nedá odolat. Recept je plánován pro 4 osoby, ale frittata je tak dobrá, že se může stát, že se na opozdilce nedostane.

Suroviny

olivový olej
dýně 300 g
máslová, na kostičky
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
najemno
baby špenát 2 hrnky
nebo nasekaný opraný a okapaný obyčejný špenát
vejce 10 ks
8–10 vajec – podle velikosti pánve
sůl
pepř
čerstvě mletý
šalvěj 4 lístky
nakrájené nadrobno + pár lístků nadrobno
zakysaná smetana 125 g
nebo jogurt
kozí sýr s bílou plísní 1 ks
váleček
chilli omáčka
libovolná, k podávání (nemusí být)

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200°C. Na velké žáruvzdorné pánvi vhodné do trouby rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte kostičky dýně, až zkaramelizují a změknou. Pak přidejte trochu oleje, cibuli a po pár minutách česnek. Po česneku vhoďte špenát a nechte jej zavadnout.

2

V misce rozšlehejte vejce, osolte a opepřete. Přidejte nakrájenou šalvěj a zakysanou smetanu nebo jogurt a rozmíchejte. Směsí zalijte zeleninu na pánvi a stáhněte plamen na minimum. Nechte vaječnou hmotu chvilku zatuhnout, pak navrch rozložte kozí sýr nakrájený na silnější plátky a pár celých lístků šalvěje, a jakmile frittata začíná být pevná, vložte pánev do trouby, aby se propekla a sýr se roztekl.

3

Hotová frittata je jemná, takže pokud máte rádi výraznější chutě, doplňte ji chilli omáčkou, dobrá je např. harissa nebo sambal oelek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit