Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dýňová frittata s kozím sýrem

Dýňová frittata s kozím sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dýňová frittata s kozím sýrem

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2313 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 65 g
Tuky 153 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo z jedné pánve je vždycky trefa do černého... Minimum nádobí a maximum chuti, to je kombinace, které se nedá odolat. Recept je plánován pro 4 osoby, ale frittata je tak dobrá, že se může stát, že se na opozdilce nedostane.

Suroviny

olivový olej
dýně 300 g
máslová, na kostičky
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
najemno
nebo nasekaný opraný a okapaný obyčejný špenát
vejce 10 ks
8–10 vajec – podle velikosti pánve
sůl
pepř
čerstvě mletý
šalvěj 4 lístky
nakrájené nadrobno + pár lístků nadrobno
nebo jogurt
libovolná, k podávání (nemusí být)

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200°C. Na velké žáruvzdorné pánvi vhodné do trouby rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte kostičky dýně, až zkaramelizují a změknou. Pak přidejte trochu oleje, cibuli a po pár minutách česnek. Po česneku vhoďte špenát a nechte jej zavadnout.

2

V misce rozšlehejte vejce, osolte a opepřete. Přidejte nakrájenou šalvěj a zakysanou smetanu nebo jogurt a rozmíchejte. Směsí zalijte zeleninu na pánvi a stáhněte plamen na minimum. Nechte vaječnou hmotu chvilku zatuhnout, pak navrch rozložte kozí sýr nakrájený na silnější plátky a pár celých lístků šalvěje, a jakmile frittata začíná být pevná, vložte pánev do trouby, aby se propekla a sýr se roztekl.

3

Hotová frittata je jemná, takže pokud máte rádi výraznější chutě, doplňte ji chilli omáčkou, dobrá je např. harissa nebo sambal oelek.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč