Jídlo z jedné pánve je vždycky trefa do černého... Minimum nádobí a maximum chuti, to je kombinace, které se nedá odolat. Recept je plánován pro 4 osoby, ale frittata je tak dobrá, že se může stát, že se na opozdilce nedostane.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 200°C. Na velké žáruvzdorné pánvi vhodné do trouby rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte kostičky dýně, až zkaramelizují a změknou. Pak přidejte trochu oleje, cibuli a po pár minutách česnek. Po česneku vhoďte špenát a nechte jej zavadnout.
V misce rozšlehejte vejce, osolte a opepřete. Přidejte nakrájenou šalvěj a zakysanou smetanu nebo jogurt a rozmíchejte. Směsí zalijte zeleninu na pánvi a stáhněte plamen na minimum. Nechte vaječnou hmotu chvilku zatuhnout, pak navrch rozložte kozí sýr nakrájený na silnější plátky a pár celých lístků šalvěje, a jakmile frittata začíná být pevná, vložte pánev do trouby, aby se propekla a sýr se roztekl.
Hotová frittata je jemná, takže pokud máte rádi výraznější chutě, doplňte ji chilli omáčkou, dobrá je např. harissa nebo sambal oelek.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů )
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů )