Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Frittata s jarní cibulkou a houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 větší nebo 2 menší frittaty

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2125 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 84 g
Tuky 126 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete-li servírovat večeři do půl hodiny, máte několik možností. Jednou z nich je příprava vajec v jakékoli podobě. Frittata je nejen rychlá, ale také sytá a neuvěřitelně variabilní. Přidat do ní můžete takřka cokoli, na co máte chuť nebo co právě nabízí vaše lednice. My si oblíbili verzi s jarní cibulkou a žampiony.

Suroviny

nejlépe přepuštěné, na opékání
jarní cibulka 12 ks
tenčích
na silnější plátky
česnek 1 stroužek
prolisovaný
vejce 8 ks
mléko 50 ml
sůl
pepř
čerstvě namletý
nadrobená
petrželka
hladkolistá, na posypání

Postup

1

Rozehřejte troubu na 170 °C. Na velké pánvi (nebo dvou menších) rozehřejte máslo a opečte na něm žampiony dozlatova. Jarní cibulky nakrájejte na středně velké kousky včetně zelených měkkých částí a přidejte je k žampionům. Posolte, ztlumte plamen a spolu se žampiony a česnekem opékejte doměkka, trvá to asi 10–15 minut. Na pár minut můžete přiklopit, pokud si chcete být jistí, že cibulka změkla.

2

Vejce rozmíchejte s mlékem a nalijte na frittatu. Zhruba 2 minuty lehce společně míchejte, pak nechte asi 3–4 minuty, aby směs zpevnila. Posypte rozdrobenou fetou a dejte péct do trouby, dokud není fritatta zlatavá. Posypte hladkolistou petrželkou a podávejte teplé, vhodnou přílohou je zeleninový salát.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete raději jednu větší frittatu, dejte ji do formy o objemu 2 litry a pečte zhruba 35 minut, nebo dokud není hotová.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín