0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Frittata s jarní cibulkou a houbami

Frittata s jarní cibulkou a houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Frittata s jarní cibulkou a houbami

3.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 větší nebo 2 menší frittaty

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2125 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 84 g
Tuky 126 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete-li servírovat večeři do půl hodiny, máte několik možností. Jednou z nich je příprava vajec v jakékoli podobě. Frittata je nejen rychlá, ale také sytá a neuvěřitelně variabilní. Přidat do ní můžete takřka cokoli, na co máte chuť nebo co právě nabízí vaše lednice. My si oblíbili verzi s jarní cibulkou a žampiony.

Suroviny

máslo 1 PL
nejlépe přepuštěné, na opékání
jarní cibulka 12 ks
tenčích
na silnější plátky
česnek 1 stroužek
prolisovaný
vejce 8 ks
mléko 50 ml
sůl
pepř
čerstvě namletý
nadrobená
petrželka
hladkolistá, na posypání

1 Rozehřejte troubu na 170 °C. Na velké pánvi (nebo dvou menších) rozehřejte máslo a opečte na něm žampiony dozlatova. Jarní cibulky nakrájejte na středně velké kousky včetně zelených měkkých částí a přidejte je k žampionům. Posolte, ztlumte plamen a spolu se žampiony a česnekem opékejte doměkka, trvá to asi 10–15 minut. Na pár minut můžete přiklopit, pokud si chcete být jistí, že cibulka změkla.

2 Vejce rozmíchejte s mlékem a nalijte na frittatu. Zhruba 2 minuty lehce společně míchejte, pak nechte asi 3–4 minuty, aby směs zpevnila. Posypte rozdrobenou fetou a dejte péct do trouby, dokud není fritatta zlatavá. Posypte hladkolistou petrželkou a podávejte teplé, vhodnou přílohou je zeleninový salát.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete raději jednu větší frittatu, dejte ji do formy o objemu 2 litry a pečte zhruba 35 minut, nebo dokud není hotová.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč