Chcete-li servírovat večeři do půl hodiny, máte několik možností. Jednou z nich je příprava vajec v jakékoli podobě. Frittata je nejen rychlá, ale také sytá a neuvěřitelně variabilní. Přidat do ní můžete takřka cokoli, na co máte chuť nebo co právě nabízí vaše lednice. My si oblíbili verzi s jarní cibulkou a žampiony.
1 Rozehřejte troubu na 170 °C. Na velké pánvi (nebo dvou menších) rozehřejte máslo a opečte na něm žampiony dozlatova. Jarní cibulky nakrájejte na středně velké kousky včetně zelených měkkých částí a přidejte je k žampionům. Posolte, ztlumte plamen a spolu se žampiony a česnekem opékejte doměkka, trvá to asi 10–15 minut. Na pár minut můžete přiklopit, pokud si chcete být jistí, že cibulka změkla.
2 Vejce rozmíchejte s mlékem a nalijte na frittatu. Zhruba 2 minuty lehce společně míchejte, pak nechte asi 3–4 minuty, aby směs zpevnila. Posypte rozdrobenou fetou a dejte péct do trouby, dokud není fritatta zlatavá. Posypte hladkolistou petrželkou a podávejte teplé, vhodnou přílohou je zeleninový salát.
NĚCO NAVÍC
Pokud chcete raději jednu větší frittatu, dejte ji do formy o objemu 2 litry a pečte zhruba 35 minut, nebo dokud není hotová.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů)
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(116 receptů)
- 30 jídel vhodných pro diabetiky, která budete chtít jíst každý den(30 receptů)
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů)
- Blesková vejce: 20 jídel do 20 minut(19 receptů)