0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dýňová polévka

Dýňová polévka

4.8/5 Počet hodnocení: 154
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1134 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 101 g
Tuky 76 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle dýňová polévka je vzpomínkou na výlet do slovinského Pohorje a Štajerska. Doplňte ji čerstvým pečivem či krutony.

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
dýně 500 g
hokkaido nebo muškátová, očištěná, nakrájená na kostky (hokkaido se nemusí loupat, ostatní dýně ano)
vývar 600 ml
drůbeží, hovězí nebo zeleninový
česnek 2 stroužky
utřený
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek 1 špetka
nastrouhaný
k podávání (nemusí být)
dýňový olej
na pokapání
dýňová semínka
na posypání

Postup

1

V rendlíku opečte na másle cibuli dosklovita. Přidejte dýni, opečte ji ze všech stran, zalijte vývarem, přiklopte a uvařte doměkka. Odstavte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pak přidejte česnek a smetanu ke šlehání, prohřejte, podle chuti dosolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a promíchejte.

2

Polévku podávejte s trochou zakysané smetany, chcete-li, pokapanou dýňovým olejem a posypanou předem nasucho opraženými semínky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč