Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 197
Do 45 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1134 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 101 g
Tuky 76 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato dýňová polévka je vzpomínkou na výlet do slovinského Pohorje a Štajerska. Doplňte ji čerstvým pečivem či krutony. V dalších verzích ji můžete obměňovat a připravit ji třeba se zázvorem nebo smetanu vyměnit za kokosové mléko. 

Suroviny

nadrobno
dýně 500 g
hokkaido nebo muškátová, očištěná, na kostky
vývar 600 ml
česnek 2 stroužky
sůl
pepř
čerstvě mletý
nastrouhaný
k podávání (nemusí být)
dýňový olej
na pokapání
dýňová semínka
na posypání

Postup

1

V rendlíku restujte na másle cibuli, až zeskovatí. Přidejte dýni, opečte ji ze všech stran, zalijte vývarem, přiklopte a uvařte doměkka. Odstavte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pak přidejte prolisovaný česnek a smetanu ke šlehání, prohřejte, podle chuti dosolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a promíchejte.

2

Polévku podávejte s trochou zakysané smetany, pokapanou dýňovým olejem a posypanou nasucho opraženými semínky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč