
Dýňová polévka
Tahle polévka je vzpomínkou na výlet do slovinského Pohorje a Štajerska. Doplňte ji čerstvým pečivem či krutony.
Vydání: 2017/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 500 g očištěné dýně hokkaido nebo muškátové, nakrájené na kostky (hokkaido se nemusí loupat, ostatní dýně ano)
- 600 ml vývaru (drůbežího, hovězího nebo zeleninového)
- 2 stroužky česneku, utřené
- 150 ml smetany ke šlehání (33%)
- sůl a čerstvě mletý pepř
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- zakysaná smetana k podávání (nemusí být)
- dýňový olej na pokapání dýňová semínka na posypání
Příprava jídla
1 V rendlíku opečte na másle cibuli dosklovita. Přidejte dýni, opečte ji ze všech stran, zalijte vývarem, přiklopte a uvařte doměkka. Odstavte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pak přidejte česnek a smetanu ke šlehání, prohřejte, podle chuti dosolte, opepřete, okořeňte muškátovým oříškem a promíchejte.
2 Polévku podávejte s trochou zakysané smetany, chcete-li, pokapanou dýňovým olejem a posypanou předem nasucho opraženými semínky.
VIDEORECEPT:
Přidat komentář