Loďky z červené cibule na dýňových vlnách. S opečeným chlebem vás tohle křupavé jídlo uhrane, zasytí a rozveselí.
Suroviny
1 Cibule oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a na 5–6 minut je vhoďte do vroucí osolené vody. Slijte, nechte okapat a uchovejte horké. Nakrájejte dužinu dýně i se slupkou na tenké plátky a v nepřilnavé pánvi je pomalu opékejte na 1–2 lžících oleje po obou stranách, až zezlátnou a budou lehce křupavé. Potom osolte a uchovejte horké.
2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a opečte polentu nakrájenou na tenčí plátky dozlatova z obou stran. Dejte pozor při obracení, aby se nerozlomily.
3 Vymačkejte klobásku ze střívka. V pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte klobásu, podrťte ji, vhoďte rozmarýn a společně opékejte asi 5–6 minut. Polentu rozdělte na talíře, na ni dejte navlněné plátky dýně a cibulové lodičky. Přidejte opečené kousky klobásky a opepřete. Podávejte s chlebem.
NĚCO NAVÍC
- Čerstvé klobásky dostanete u lepších řezníků, v etnických lahůdkářstvích i v supermarketech. Záleží na vaší chuti.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů)
- 105 dýňových receptů aneb Jak zpracovat dýni od slupky až po semínka(105 receptů)