Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dýňové vlnky s červenou cibulí na polentě

Dýňové vlnky s červenou cibulí na polentě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dýňové vlnky s červenou cibulí na polentě

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4435 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 378 g
Tuky 267 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Loďky z červené cibule na dýňových vlnách. S opečeným chlebem vás tohle křupavé jídlo uhrane, zasytí a rozveselí.

Suroviny

dýně 400 g
s jedlou slupkou (hokkaidó)
polenta 400 g
hotová (vypadá jako knedlík, mají ji ve zdravé výživě)
čerstvé (salsiccia, tataráček, koupíte v lahůdkářství nebo supermarketech)
rozmarýn 1 snítka
olivový olej 7 PL
panenský
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání

1 Cibule oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a na 5–6 minut je vhoďte do vroucí osolené vody. Slijte, nechte okapat a uchovejte horké. Nakrájejte dužinu dýně i se slupkou na tenké plátky a v nepřilnavé pánvi je pomalu opékejte na 1–2 lžících oleje po obou stranách, až zezlátnou a budou lehce křupavé. Potom osolte a uchovejte horké.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a opečte polentu nakrájenou na tenčí plátky dozlatova z obou stran. Dejte pozor při obracení, aby se nerozlomily.

3 Vymačkejte klobásku ze střívka. V pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte klobásu, podrťte ji, vhoďte rozmarýn a společně opékejte asi 5–6 minut. Polentu rozdělte na talíře, na ni dejte navlněné plátky dýně a cibulové lodičky. Přidejte opečené kousky klobásky a opepřete. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC

  • Čerstvé klobásky dostanete u lepších řezníků, v etnických lahůdkářstvích i v supermarketech. Záleží na vaší chuti.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč