Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňové vlnky s červenou cibulí na polentě
Dýňové vlnky s červenou cibulí na polentě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dýňové vlnky s červenou cibulí na polentě

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4435 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 378 g
Tuky 267 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Loďky z červené cibule na dýňových vlnách. S opečeným chlebem vás tohle křupavé jídlo uhrane, zasytí a rozveselí.

Suroviny

dýně 400 g
s jedlou slupkou (hokkaidó)
polenta 400 g
hotová (vypadá jako knedlík, mají ji ve zdravé výživě)
čerstvé (salsiccia, tataráček, koupíte v lahůdkářství nebo supermarketech)
rozmarýn 1 snítka
olivový olej 7 PL
panenský
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání

Postup

1

Cibule oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a na 5–6 minut je vhoďte do vroucí osolené vody. Slijte, nechte okapat a uchovejte horké. Nakrájejte dužinu dýně i se slupkou na tenké plátky a v nepřilnavé pánvi je pomalu opékejte na 1–2 lžících oleje po obou stranách, až zezlátnou a budou lehce křupavé. Potom osolte a uchovejte horké.

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a opečte polentu nakrájenou na tenčí plátky dozlatova z obou stran. Dejte pozor při obracení, aby se nerozlomily.

3

Vymačkejte klobásku ze střívka. V pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte klobásu, podrťte ji, vhoďte rozmarýn a společně opékejte asi 5–6 minut. Polentu rozdělte na talíře, na ni dejte navlněné plátky dýně a cibulové lodičky. Přidejte opečené kousky klobásky a opepřete. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC

Čerstvé klobásky dostanete u lepších řezníků, v etnických lahůdkářstvích i v supermarketech. Záleží na vaší chuti.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...