0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dýňové vlnky s červenou cibulí na polentě

Dýňové vlnky s červenou cibulí na polentě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dýňové vlnky s červenou cibulí na polentě

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4435 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 378 g
Tuky 267 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Loďky z červené cibule na dýňových vlnách. S opečeným chlebem vás tohle křupavé jídlo uhrane, zasytí a rozveselí.

Suroviny

cibule červená 2 ks
dýně 400 g
s jedlou slupkou (hokkaidó)
polenta 400 g
hotová (vypadá jako knedlík, mají ji ve zdravé výživě)
čerstvé (salsiccia, tataráček, koupíte v lahůdkářství nebo supermarketech)
rozmarýn 1 snítka
olivový olej 7 PL
panenský
sůl
pepř
čerstvě mletý
chleba
k podávání

1 Cibule oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a na 5–6 minut je vhoďte do vroucí osolené vody. Slijte, nechte okapat a uchovejte horké. Nakrájejte dužinu dýně i se slupkou na tenké plátky a v nepřilnavé pánvi je pomalu opékejte na 1–2 lžících oleje po obou stranách, až zezlátnou a budou lehce křupavé. Potom osolte a uchovejte horké.

2 V nepřilnavé pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a opečte polentu nakrájenou na tenčí plátky dozlatova z obou stran. Dejte pozor při obracení, aby se nerozlomily.

3 Vymačkejte klobásku ze střívka. V pánvi rozehřejte lžíci oleje, přidejte klobásu, podrťte ji, vhoďte rozmarýn a společně opékejte asi 5–6 minut. Polentu rozdělte na talíře, na ni dejte navlněné plátky dýně a cibulové lodičky. Přidejte opečené kousky klobásky a opepřete. Podávejte s chlebem.

NĚCO NAVÍC

  • Čerstvé klobásky dostanete u lepších řezníků, v etnických lahůdkářstvích i v supermarketech. Záleží na vaší chuti.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč