0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré

Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré

4.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1601 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 99 g
Tuky 95 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Vnouček dnes po obědě prohlásil, že se mám přihlásit do Prostřeno. Na to si netroufám, ale do vaší soutěže si recept dovoluji poslat,“ píše Elena Valeriánová z Mikulovic, jejíž kuře nám chutnalo nejvíc.

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
dýňová semínka 3 PL
rozemletá
estragon
tymián
rozmarýn 1 snítka
muškátový oříšek 1 špetka
sůl
česnek 1 stroužek
rozmáčknutý
olivový olej
kvalitní
olej
na opékání
mrkvový salát k podávání
Celerové pyré
celer 750 g
brambory 2 ks
střední
máslo 3 PL
smetana ke šlehání 100 ml
muškátový oříšek
sůl

1 Kuřecí řízky shora několikrát nařízněte, osolte, posypte estragonem a tymiánem, pokapejte olivovým olejem a nechte asi 2 hodiny odležet.

2 Mezitím připravte celerové pyré. Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, dejte do hrnce, osolte, zalijte vodou, uvařte doměkka a slijte. Přidejte máslo a ponorným mixérem zeleninu vyšlehejte dohladka. Přidejte smetanu, znovu prošlehejte a dochuťte solí a muškátovým oříškem. Pyré musí být nadýchané.

3 Odleželé maso okořeňte muškátovým oříškem a obalte v dýňových semínkách. Semínka na maso dobře přitlačte. Do rozehřáté pánve dejte asi 2 lžíce oleje, česnek, rozmarýn a pak prsíčka, opékejte po každé straně 5 minut. Podávejte s kopečkem mrkvového salátu a s pyré.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit