Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré

Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré

4.3/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1601 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 99 g
Tuky 95 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Vnouček dnes po obědě prohlásil, že se mám přihlásit do Prostřeno. Na to si netroufám, ale do vaší soutěže si recept dovoluji poslat,“ píše Elena Valeriánová z Mikulovic, jejíž kuře nám chutnalo nejvíc.

Suroviny

dýňová semínka 3 PL
rozemletá
estragon
tymián
rozmarýn 1 snítka
sůl
česnek 1 stroužek
rozmáčknutý
olivový olej
kvalitní
olej
na opékání
mrkvový salát k podávání
Celerové pyré
celer 750 g
střední
sůl

Postup

1

Kuřecí řízky shora několikrát nařízněte, osolte, posypte estragonem a tymiánem, pokapejte olivovým olejem a nechte asi 2 hodiny odležet.

2

Mezitím připravte celerové pyré. Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, dejte do hrnce, osolte, zalijte vodou, uvařte doměkka a slijte. Přidejte máslo a ponorným mixérem zeleninu vyšlehejte dohladka. Přidejte smetanu, znovu prošlehejte a dochuťte solí a muškátovým oříškem. Pyré musí být nadýchané.

3

Odleželé maso okořeňte muškátovým oříškem a obalte v dýňových semínkách. Semínka na maso dobře přitlačte. Do rozehřáté pánve dejte asi 2 lžíce oleje, česnek, rozmarýn a pak prsíčka, opékejte po každé straně 5 minut. Podávejte s kopečkem mrkvového salátu a s pyré.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...