Oblíbený mexický street food! Crema se podobá zakysané smetaně, je však tučnější, slaná a nechává se v teple fermentovat: nemáte-li čas nebo odvahu ani na naši rychloverzi, nahraďte ji majonézou.
Suroviny
Postup
Na cremu prošlehejte zakysanou smetanu se smetanou ke šlehání a solí. Zakryjte a nechte 3 hodiny v pokojové teplotě. Pak použijte, nebo uložte do chladu a spotřebujte do 3 dnů.
Zapalte gril a počkejte, až přestanou šlehat plameny a uhlí zbělá. Mezitím rozehřejte v rendlíku máslo s česnekem a kajenským pepřem. Grilujte klasy 10–15 minut a soustavně otáčejte, dokud zrna nezměknou a zrnka kukuřice sem tam neztmavnou.
Potřete klasy ochuceným máslem a navrch naneste cremu. Posypte sýrem, špetkou kajen-ského pepře a koriandrem. Podávejte s klínky limety.
NĚCO NAVÍC
V Mexiku se tradičně používá bílý suchý drobivý sýr cotija, některé recepty jej nahrazují i strouhaným pecorinem.
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.