Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Elotes (mexická grilovaná kukuřice)
Elotes (mexická grilovaná kukuřice)
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Elotes (mexická grilovaná kukuřice)

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1365 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 154 g
Tuky 95 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený mexický street food! Crema se podobá zakysané smetaně, je však tučnější, slaná a nechává se v teple fermentovat: nemáte-li čas nebo odvahu ani na naši rychloverzi, nahraďte ji majonézou. 

Související recepty

Suroviny

česnek 1 stroužek
podrcený
kajenský pepř 1 špetka
+ další na posypání
klasy zbavené šustí
rozdrobený, nebo feta, rozdrobená (viz Něco navíc)
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
klínky k podávání
Na mexickou cremu
tučné
sůl ¼ ČL

Postup

1

Na cremu prošlehejte zakysanou smetanu se smetanou ke šlehání a solí. Zakryjte a nechte 3 hodiny v pokojové teplotě. Pak použijte, nebo uložte do chladu a spotřebujte do 3 dnů. 

2

Zapalte gril a počkejte, až přestanou šlehat plameny a uhlí zbělá. Mezitím rozehřejte v rendlíku máslo s česnekem a kajenským pepřem. Grilujte klasy 10–15 minut a soustavně otáčejte, dokud zrna nezměknou a zrnka kukuřice sem tam neztmavnou.

3

Potřete klasy ochuceným máslem a navrch naneste cremu. Posypte sýrem, špetkou kajen-ského pepře a koriandrem. Podávejte s klínky limety.

NĚCO NAVÍC
V Mexiku se tradičně používá bílý suchý drobivý sýr cotija, některé recepty jej nahrazují i strouhaným pecorinem.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín