Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tamales páj
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4155 kcal
Bílkoviny 217 g
Sacharidy 361 g
Tuky 206 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadné jídlo z pánve vás jistě uchvátí stejně jako nás. Po celodenním focení a asi 5 sytých chodech už jsme si chtěli opravdu jenom uždíbnout... Nakonec páj zmizel takovou rychlostí, že jsme se nestačili divit. 

Související recepty

Suroviny

NA TĚSTO
polenta ½ hrnku
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ½ ČL
olej 2 PL
+ na vymazání formy
vejce 1 ks
lučina
NA DOKONČENÍ
rostlinný olej 1 PL
nadrobno
česnek 3 stroužky
drcené
sůl ½ ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
chilli 1 ČL
mleté
omáčka na enchiladas (viz Něco navíc)
čedar 100 g
nastrouhaný nahrubo
nebo gruyère, nastrouhaný nahrubo
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný, k podávání
nasekané, k podávání
k podávání
jarní cibulka
nakrájená, k podávání
půlky, k podávání

Postup

1

Na těsto dejte všechny ingredience do mísy, přilijte 60 ml vody a umíchejte hladké těstíčko. Konzistenci by mělo mít jako na lívance, v případě potřeby ho trochu zřeďte.

2

Těsto vlijte do větší vymazané zapékací nádoby nebo je rozdělte do dvou vymazaných pánviček, uhlaďte a pečte v troubě vyhřáté na 200°C 20 minut dozlatova.

3

V pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli s masem a česnekem. Když je maso skoro hotové, přidejte sůl, římský kmín, chilli, kukuřici, promíchejte a odstavte.

4

V upečeném základu udělejte prstem otvory a potřete ho částí ostré omáčky. Na ni rozdělte maso, přelijte omáčkou, posypte sýry a dejte na 10 minut zapéct. Podávejte s koriandrem, chilli papričkami, zakysanou smetanou, jarní cibulkou a limetami.

NĚCO NAVÍC
Na omáčku enchilada smíchejte 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíci chilli koření, 1 lžičku mletého římského kmínu, 1/2 lžičky sušeného česneku, 1/4 lžičky sušeného oregana, 1/4 lžičky soli a špetku skořice. Směs vsypte do pánve na rozpálené 3 lžíce slunečnicového oleje a umíchejte jíšku, přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku, krátce orestujte a vmíchejte 500 ml zeleninového vývaru. Vařte 10 minut, odstavte a přidejte lžičku jablečného octa. Dochuťte solí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín