Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tamales páj
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.4/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4155 kcal
Bílkoviny 217 g
Sacharidy 361 g
Tuky 206 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadné jídlo z pánve vás jistě uchvátí stejně jako nás. Po celodenním focení a asi 5 sytých chodech už jsme si chtěli opravdu jenom uždíbnout... Nakonec páj zmizel takovou rychlostí, že jsme se nestačili divit. 

Suroviny

NA TĚSTO
polenta ½ hrnku
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ½ ČL
olej 2 PL
+ na vymazání formy
vejce 1 ks
lučina
NA DOKONČENÍ
rostlinný olej 1 PL
nadrobno
česnek 3 stroužky
drcené
sůl ½ ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
chilli 1 ČL
mleté
omáčka na enchiladas (viz Něco navíc)
čedar 100 g
nastrouhaný nahrubo
nebo gruyère, nastrouhaný nahrubo
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný, k podávání
nasekané, k podávání
k podávání
jarní cibulka
nakrájená, k podávání
půlky, k podávání

Postup

1

Na těsto dejte všechny ingredience do mísy, přilijte 60 ml vody a umíchejte hladké těstíčko. Konzistenci by mělo mít jako na lívance, v případě potřeby ho trochu zřeďte.

2

Těsto vlijte do větší vymazané zapékací nádoby nebo je rozdělte do dvou vymazaných pánviček, uhlaďte a pečte v troubě vyhřáté na 200°C 20 minut dozlatova.

3

V pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli s masem a česnekem. Když je maso skoro hotové, přidejte sůl, římský kmín, chilli, kukuřici, promíchejte a odstavte.

4

V upečeném základu udělejte prstem otvory a potřete ho částí ostré omáčky. Na ni rozdělte maso, přelijte omáčkou, posypte sýry a dejte na 10 minut zapéct. Podávejte s koriandrem, chilli papričkami, zakysanou smetanou, jarní cibulkou a limetami.

NĚCO NAVÍC
Na omáčku enchilada smíchejte 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíci chilli koření, 1 lžičku mletého římského kmínu, 1/2 lžičky sušeného česneku, 1/4 lžičky sušeného oregana, 1/4 lžičky soli a špetku skořice. Směs vsypte do pánve na rozpálené 3 lžíce slunečnicového oleje a umíchejte jíšku, přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku, krátce orestujte a vmíchejte 500 ml zeleninového vývaru. Vařte 10 minut, odstavte a přidejte lžičku jablečného octa. Dochuťte solí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč