Nenápadné jídlo z pánve vás jistě uchvátí stejně jako nás. Po celodenním focení a asi 5 sytých chodech už jsme si chtěli opravdu jenom uždíbnout... Nakonec páj zmizel takovou rychlostí, že jsme se nestačili divit.
Suroviny
Postup
Na těsto dejte všechny ingredience do mísy, přilijte 60 ml vody a umíchejte hladké těstíčko. Konzistenci by mělo mít jako na lívance, v případě potřeby ho trochu zřeďte.
Těsto vlijte do větší vymazané zapékací nádoby nebo je rozdělte do dvou vymazaných pánviček, uhlaďte a pečte v troubě vyhřáté na 200°C 20 minut dozlatova.
V pánvi rozpalte olej a opečte na něm cibuli s masem a česnekem. Když je maso skoro hotové, přidejte sůl, římský kmín, chilli, kukuřici, promíchejte a odstavte.
V upečeném základu udělejte prstem otvory a potřete ho částí ostré omáčky. Na ni rozdělte maso, přelijte omáčkou, posypte sýry a dejte na 10 minut zapéct. Podávejte s koriandrem, chilli papričkami, zakysanou smetanou, jarní cibulkou a limetami.
NĚCO NAVÍC
Na omáčku enchilada smíchejte 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíci chilli koření, 1 lžičku mletého římského kmínu, 1/2 lžičky sušeného česneku, 1/4 lžičky sušeného oregana, 1/4 lžičky soli a špetku skořice. Směs vsypte do pánve na rozpálené 3 lžíce slunečnicového oleje a umíchejte jíšku, přidejte 2 lžíce rajčatového protlaku, krátce orestujte a vmíchejte 500 ml zeleninového vývaru. Vařte 10 minut, odstavte a přidejte lžičku jablečného octa. Dochuťte solí.