0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Farfalle se šalvějí a smetanovým krémem

Farfalle se šalvějí a smetanovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Farfalle se šalvějí a smetanovým krémem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2714 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 249 g
Tuky 145 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se experimentů a vyměňte oblíbenou bazalku za aromatickou šalvěj.

Suroviny

máslo 1 PL
pancetta 100 g
šalvěj 12 lístků
farfalle 320 g
vejce 2 ks
smetana 150 ml
30%
parmazán 3 PL
sůl
pepř

1 Na lžíci másla opékejte 100 g pancetty na kostičky, až zprůhlední, přičemž minutu před dokončením přidejte 12 lístků šalvěje. Přidejte uvařené farfalle, vypněte a pak do pánve vlijte prošlehanou směs 2 vajec se 150 ml 30% smetany, 3 lžícemi parmazánu, solí a pepřem. Promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit