0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fenyklová polévka s fazolemi a mangoldem

Fenyklová polévka s fazolemi a mangoldem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fenyklová polévka s fazolemi a mangoldem

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1541 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 213 g
Tuky 24 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka v italských barvách obsahuje hned dvě suroviny, které používáme pohříchu málo – fenykl a mangold. Pusťte si je do kuchyně a uvidíte, že si je rychle zamilujete.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, nakrájená nadrobno
fenykl 1 ks
bulva nakrájená na tenké plátky (nať odložená na ozdobení)
vývar kuřecí 1.3 l
nebo zeleninový
rajče 400 g
zralá, šťavnatá, nakrájená na cca 2cm kousky
bobkový list 1 ks
tymián sušený 1 ČL
nebo lístky z 1–2 snítek čerstvého
pepř 0.25 ČL
čerstvě mletý
sůl
fazole cannellini 400 g
konzerva – zcezená, propláchnutá a okapaná
mangold 100 g
nakrájený na tenké proužky (řapíky na tenké plátky)

Postup

1

Ve velkém rendlíku či v hrnci na středním ohni opékejte na oleji cibuli a fenykl 5 minut (pozor, aby se fenykl nepřipálil). Přidejte vývar, nakrájená rajčata, bobkový list, tymián a pepř. Podle potřeby osolte. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň a zvolna vařte zhruba 30 minut, aby fenykl změkl a rajčata se uvařila podle vašich představ.

2

Pak odstraňte bobkový list, přidejte fazole a mangold, zahřejte opět k bodu varu a vařte asi 5 minut, aby mangold zavadl a fazole se prohřály. Podávejte ozdobené odloženou fenyklovou natí. Doplňte pečivem podle chuti, třeba ciabattou.

NĚCO NAVÍC
Polévku můžete doplnit kuřecím masem (například pošírovanými prsními řízky) anebo kousky opečené vinné klobásy či italské salsiccie.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit