Polévka v italských barvách obsahuje hned dvě suroviny, které používáme pohříchu málo – fenykl a mangold. Pusťte si je do kuchyně a uvidíte, že si je rychle zamilujete.
Suroviny
Postup
Ve velkém rendlíku či v hrnci na středním ohni opékejte na oleji cibuli a fenykl 5 minut (pozor, aby se fenykl nepřipálil). Přidejte vývar, nakrájená rajčata, bobkový list, tymián a pepř. Podle potřeby osolte. Přiveďte k varu, pak zmírněte oheň a zvolna vařte zhruba 30 minut, aby fenykl změkl a rajčata se uvařila podle vašich představ.
Pak odstraňte bobkový list, přidejte fazole a mangold, zahřejte opět k bodu varu a vařte asi 5 minut, aby mangold zavadl a fazole se prohřály. Podávejte ozdobené odloženou fenyklovou natí. Doplňte pečivem podle chuti, třeba ciabattou.
NĚCO NAVÍC
Polévku můžete doplnit kuřecím masem (například pošírovanými prsními řízky) anebo kousky opečené vinné klobásy či italské salsiccie.