Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fíková La Janette

Fíková La Janette

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Na 4 hermelíny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9995 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 1769 g
Tuky 246 g
Vláknina 260 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Netradiční divoká kombinace, která Pavlovi Kořínkovi a Martinovi Pargačovi vysloužila vítězství ve Velké sýrové nakládačce 2012. Bude vás bavit!

Suroviny

Na fíkovou pastu
třtinový cukr 8 ČL
těžší a výraznější chuti
4 ks
sušená švestka propláchnuté, nasekané
sušené fíky 16 ks
nasekané
skořice 4 špetka
2 ČL
strouhané vlašské ořechy lze nahradit mletými
Na dokončení
lze nahradit jiným sýrem s bílou plísní na povrchu
česnek 4 stroužek
rozmarýn 4 snítka
slunečnicový olej 120 ml
sušené švestky 8 ks
K podávání
ke každému hermelínu jeden
rukola 1 hrst

1 Na fíkovou pastu dejte do menšího hrnce nebo pánvičky třtinový cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přilijte červené víno a chviličku povařte. Přidejte nadrobno nasekané sušené fíky a švestky, skořici a mleté vlašské ořechy. Nechte na mírném plameni redukovat asi 10 minut, v případě potřeby přilijte trochu vody – výsledná pasta nesmí být moc hustá, jinak by se špatně roztírala; mějte na paměti, že po vychladnutí bude konzistence tužší než během tepelné přípravy!

2 Hermelíny podélně rozkrojte a na obě plochy řezu naneste cca 1cm vrstvu vychladlé fíkové pasty (zbylou uschovejte k servírování). Spojte vždy dvě namazané poloviny sýra a skládejte je do nádoby. Přidejte snítky rozmarýnu, rozpůlené stroužky česneku a několik sušených švestek. Vše zalijte slunečnicovým olejem, uzavřete a uložte na temné chladné místo (sklep), případně do lednice. V závislosti na požadované výsledné konzistenci sýra a na teplotě skladování nechte uležet 3 až 5 dnů.

3 Hermelín servírujte na hrst rukoly a doplňte jádry vlašských ořechů, půlenými čerstvými fíky a sušenými švestkami z nakládací olejové lázně. Podávejte se zbylou fíkovou pastou (můžete ji trochu naředit olejem použitým k nakládání).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč