K sýrům i do sendvičů
Suroviny
švestky
500
g
čerstvé
jablečný ocet
30
ml
podle sladkosti švestek
třtinový cukr
30
g
česnek
1
stroužek
skořice
0.5
ČL
perníkové koření
0.25
ČL
kajenský pepř
1
špetka
1 Švestky odpeckujte a nakrájejte na kousky a zalijte 100 ml vody a jablečným octem. Přidejte cukr, koření
a rozmačkaný česnek.
2 Přiveďte k varu a duste asi 20 minut, až se švestky rozvaří. Směs rozmixujte a propasírujte přes sítko.
3 Propasírovanou směs vraťte na plotýnku, přiveďte k varu a horké plňte do šroubovacích skleniček. Ty uzavřete, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Podávejte k sýrům nebo k masu.
O AUTORCE RECEPTU
Recept na švestkový kečup nám prozradila Lenka Požárová, autorka kuchařek. Lenka je skleničková královna – pokaždé, když se objeví na trhu, má nějakou novinku, ať už jde o pesta, másla, marmelády, nebo v poslední době i o dezerty. Více na www.zapalena-kucharka.cz