Švestkový kečup

Švestkový kečup

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (21)
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 skleničky (150g)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 395 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 86 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K sýrům i do sendvičů

Související recepty

Suroviny

švestky 500 g
čerstvé
jablečný ocet 30 ml
podle sladkosti švestek
třtinový cukr 30 g
česnek 1 stroužek
skořice 0.5 ČL
perníkové koření 0.25 ČL
kajenský pepř 1 špetka

1 Švestky odpeckujte a nakrájejte na kousky a zalijte 100 ml vody a jablečným octem. Přidejte cukr, koření
a rozmačkaný česnek.

2 Přiveďte k varu a duste asi 20 minut, až se švestky rozvaří. Směs rozmixujte a propasírujte přes sítko. 

3 Propasírovanou směs vraťte na plotýnku, přiveďte k varu a horké plňte do šroubovacích skleniček. Ty uzavřete, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Podávejte k sýrům nebo k masu.

O AUTORCE RECEPTU

Recept na švestkový kečup nám prozradila Lenka Požárová, autorka kuchařek. Lenka je skleničková královna – pokaždé, když se objeví na trhu, má nějakou novinku, ať už jde o pesta, másla, marmelády, nebo v poslední době i o dezerty. Více na www.zapalena-kucharka.cz

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit