Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestkový kečup

K sýrům i do sendvičů

Vydání: 2013/8
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 skleničky (150g)
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zavařenina

Ingredience

    • 500 g čerstvých švestek
    • 30-50 ml jablečného octa (podle sladkosti švestek)
    • 30 g třtinového cukru
    • 1 stroužek česneku
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • 1/4 lžičky perníkového koření 
    • špetka kajenského pepře

Příprava jídla

1 Švestky odpeckujte a nakrájejte na kousky a zalijte 100 ml vody a jablečným octem. Přidejte cukr, koření
a rozmačkaný česnek.

2 Přiveďte k varu a duste asi 20 minut, až se švestky rozvaří. Směs rozmixujte a propasírujte přes sítko. 

3 Propasírovanou směs vraťte na plotýnku, přiveďte k varu a horké plňte do šroubovacích skleniček. Ty uzavřete, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Podávejte k sýrům nebo k masu.

O AUTORCE RECEPTU

Recept na švestkový kečup nám prozradila Lenka Požárová, autorka kuchařek. Lenka je skleničková královna – pokaždé, když se objeví na trhu, má nějakou novinku, ať už jde o pesta, másla, marmelády, nebo v poslední době i o dezerty. Více na www.zapalena-kucharka.cz

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybízový sirup

Fíková La Janette

Pečené vepřové maso

Houby ve vlastní štávě

Hruškový džem se skořicí, zázvorem a badyánem

Míchanice

Nakládejte, zavařujte!

30x recepty z báječného podzimního ovoce

Přidat komentář