Švestkový kečup

Švestkový kečup

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (21)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 395 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 86 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

K sýrům i do sendvičů

Suroviny

švestky 500 g
čerstvé
jablečný ocet 30 ml
podle sladkosti švestek
třtinový cukr 30 g
česnek 1 stroužek
skořice 0.5 ČL
perníkové koření 0.25 ČL
kajenský pepř 1 špetka

1 Švestky odpeckujte a nakrájejte na kousky a zalijte 100 ml vody a jablečným octem. Přidejte cukr, koření
a rozmačkaný česnek.

2 Přiveďte k varu a duste asi 20 minut, až se švestky rozvaří. Směs rozmixujte a propasírujte přes sítko. 

3 Propasírovanou směs vraťte na plotýnku, přiveďte k varu a horké plňte do šroubovacích skleniček. Ty uzavřete, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Podávejte k sýrům nebo k masu.

O AUTORCE RECEPTU

Recept na švestkový kečup nám prozradila Lenka Požárová, autorka kuchařek. Lenka je skleničková královna – pokaždé, když se objeví na trhu, má nějakou novinku, ať už jde o pesta, másla, marmelády, nebo v poslední době i o dezerty. Více na www.zapalena-kucharka.cz

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit