Švestkový kečup

Švestkový kečup

3.7 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 skleničky (150g)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 395 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 86 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K sýrům i do sendvičů

Suroviny

švestky 500 g
čerstvé
jablečný ocet 30 ml
podle sladkosti švestek
třtinový cukr 30 g
česnek 1 stroužek
skořice 0.5 ČL
perníkové koření 0.25 ČL
kajenský pepř 1 špetka

1 Švestky odpeckujte a nakrájejte na kousky a zalijte 100 ml vody a jablečným octem. Přidejte cukr, koření
a rozmačkaný česnek.

2 Přiveďte k varu a duste asi 20 minut, až se švestky rozvaří. Směs rozmixujte a propasírujte přes sítko. 

3 Propasírovanou směs vraťte na plotýnku, přiveďte k varu a horké plňte do šroubovacích skleniček. Ty uzavřete, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Podávejte k sýrům nebo k masu.

O AUTORCE RECEPTU

Recept na švestkový kečup nám prozradila Lenka Požárová, autorka kuchařek. Lenka je skleničková královna – pokaždé, když se objeví na trhu, má nějakou novinku, ať už jde o pesta, másla, marmelády, nebo v poslední době i o dezerty. Více na www.zapalena-kucharka.cz

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit