Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
šneci z listového těsta
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny 12 koláčů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2274 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 148 g
Tuky 159 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá letní svačina s chutí a vůní pizzy

Související recepty

Suroviny

6 PL
omáčka hotová omáčka na těstoviny
šunka 100 g
na plátky
sýr 100 g
strouhaný
vejce 1 ks
rozšlehané
oregano 1 ČL
lze nahradit italskou kořenicí směsí

Postup

1

ROZPALTE TROUBU
Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto rozválejte do obdélníku zhruba 30 × 40 cm a potřete omáčkou; nechte asi centimetrový okraj.

2

Poklaďte plátky šunky a posypte sýrem. Zarolujte a dejte na čtvrt hodiny do lednice.

3

KRÁJEJTE A PEČTE
Velmi ostrým nožem nakrájejte z válečku dvanáct koláčků a dejte je na plech pokrytý pečicím papírem.

4

Potřete rozšlehaným vejcem a ochuťte kořením.

5

Pečte, dokud nenabudou a nezezlátnou. Před podáváním je nechte asi pět minut odpočinout.

Související články

Komentáře

11.08.2008 20:16
Ja robim podobnych slimakov s mensimi obmenami: na listkove cesto namazem taveny syr, polozim platky sunky, rozotriem kecup a okorenim "pizza-korenim". Pripadne sa daju robit slimaci aj s nivovou pomazankou, alebo dalsia obmena: zmiesat maslo s prelisovanym cesnakom. Vsetky druhy su vynikajuce a je to rychlovka.

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...