0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoční zmrzlinové sendviče

Vánoční zmrzlinové sendviče
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Vánoční zmrzlinové sendviče

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na 10 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8977 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 813 g
Tuky 576 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé sušenky s pekanovými ořechy a kousky čokolády plněné krémovou vánoční zmrzlinou... Nezní to jako sladký sen?

Suroviny

kondenzované mléko 1 konzerva
slazené, 397 g
vanilkový extrakt 1 ČL
možno nahradit vanilkovou pastou
mincemeat 200 g
viz Něco navíc
smetana ke šlehání 600 ml
40%
Na sušenky
mouka pohanková hladká 130 g
mouka ovesná 50 g
škrob 30 g
kukuřičný
jedlá soda 0.75 ČL
sůl vločková 0.5 ČL
máslo 125 g
změklé
třtinový cukr muscovado světlý 200 g
vejce 1 ks
žloutek 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
pekanové ořechy 100 g
opražené, najemno nasekané
tmavá čokoláda 200 g
70%, nasekaná

1 Připravte zmrzlinu. Smíchejte kondenzované mléko, vanilku a mincemeat. Smetanu vlijte do velké misky a šlehejte do měkkých špiček. Poté šlehačku po třetinách opatrným překládáním zapracujte do základu z kondenzovaného mléka. Hotovou směs ve větší nádobě vhodné k mražení uložte na několik hodin do mrazáku.

2Na sušenky dobře promíchejte pohankovou a ovesnou mouku s kukuřičným škrobem, jedlou sodou a solí.

3 Máslo a cukr vyšlehejte do světlé pěny. Zašlehejte vejce, žloutky a vanilku. Poté přidejte moučnou směs a pekanové ořechy a míchejte jen do té chvíle, než se vše spojí. Přidejte čokoládu a krátce promíchejte. Těsto zakryjte potravinářskou fólií a na pár hodin ho uložte do lednice, než ztuhne.

4 Z vychlazeného těsta vytvarujte 20 kuliček a lehce je zploštěte. Rozložte je s 5cm rozestupy na pečicím papírem vyložený plech a na hodinu uložte do mrazáku (mohou tam být uložené až 3 měsíce, stačí je přesypat do vhodného pytlíku).

5 Troubu předehřejte na 180°C. Sušenky pečte 14–16 minut, nebo dokud nebudou po okrajích zlatavé. Nechte 5 minut chladnout na plechu a potom je nechte zcela vychladnout na mřížce. Samotné sušenky vydrží v uzavřené nádobě 4 dny.

6 Abyste vytvořili sendviče, dejte kopeček zmrzliny mezi dvě sušenky a lehce přitlačte, aby se zmrzlina hezky rozprostřela. Ihned podávejte nebo uložte do mrazáku.

NĚCO NAVÍC
Mincemeat můžete koupit v Marks&Spencer nebo jiných prodejnách s britskými specialitami. Místo mincemeatu můžete použít směs kandovaného ovoce, rozinek a nasekaných vlašských ořechů nebo třeba připravit zavařeninu z rozinek či náplň z koláčků s brusinkovou náplní. Sušenky jsou připravené z bezlepkových surovin, ale vždy pro jistotu zkontrolujte obaly (pozor i na sodu a čokoládu!).

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit