0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vánoční zmrzlinové sendviče

Vánoční zmrzlinové sendviče
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Vánoční zmrzlinové sendviče

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na 10 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8977 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 813 g
Tuky 576 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé sušenky s pekanovými ořechy a kousky čokolády plněné krémovou vánoční zmrzlinou... Nezní to jako sladký sen?

Suroviny

slazené, 397 g
vanilkový extrakt 1 ČL
možno nahradit vanilkovou pastou
mincemeat 200 g
viz Něco navíc
Na sušenky
mouka pohanková hladká 130 g
mouka ovesná 50 g
škrob 30 g
kukuřičný
jedlá soda ¾ ČL
sůl vločková ½ ČL
máslo 125 g
změklé
třtinový cukr muscovado světlý 200 g
vejce 1 ks
žloutek 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
pekanové ořechy 100 g
opražené, najemno nasekané
tmavá čokoláda 200 g
70%, nasekaná

1 Připravte zmrzlinu. Smíchejte kondenzované mléko, vanilku a mincemeat. Smetanu vlijte do velké misky a šlehejte do měkkých špiček. Poté šlehačku po třetinách opatrným překládáním zapracujte do základu z kondenzovaného mléka. Hotovou směs ve větší nádobě vhodné k mražení uložte na několik hodin do mrazáku.

2Na sušenky dobře promíchejte pohankovou a ovesnou mouku s kukuřičným škrobem, jedlou sodou a solí.

3 Máslo a cukr vyšlehejte do světlé pěny. Zašlehejte vejce, žloutky a vanilku. Poté přidejte moučnou směs a pekanové ořechy a míchejte jen do té chvíle, než se vše spojí. Přidejte čokoládu a krátce promíchejte. Těsto zakryjte potravinářskou fólií a na pár hodin ho uložte do lednice, než ztuhne.

4 Z vychlazeného těsta vytvarujte 20 kuliček a lehce je zploštěte. Rozložte je s 5cm rozestupy na pečicím papírem vyložený plech a na hodinu uložte do mrazáku (mohou tam být uložené až 3 měsíce, stačí je přesypat do vhodného pytlíku).

5 Troubu předehřejte na 180°C. Sušenky pečte 14–16 minut, nebo dokud nebudou po okrajích zlatavé. Nechte 5 minut chladnout na plechu a potom je nechte zcela vychladnout na mřížce. Samotné sušenky vydrží v uzavřené nádobě 4 dny.

6 Abyste vytvořili sendviče, dejte kopeček zmrzliny mezi dvě sušenky a lehce přitlačte, aby se zmrzlina hezky rozprostřela. Ihned podávejte nebo uložte do mrazáku.

NĚCO NAVÍC
Mincemeat můžete koupit v Marks&Spencer nebo jiných prodejnách s britskými specialitami. Místo mincemeatu můžete použít směs kandovaného ovoce, rozinek a nasekaných vlašských ořechů nebo třeba připravit zavařeninu z rozinek či náplň z koláčků s brusinkovou náplní. Sušenky jsou připravené z bezlepkových surovin, ale vždy pro jistotu zkontrolujte obaly (pozor i na sodu a čokoládu!).

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč