Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vánoční zmrzlinové sendviče

Křupavé sušenky s pekanovými ořechy a kousky čokolády plněné krémovou vánoční zmrzlinou... Nezní to jako sladký sen?

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 10 sušenek
Doba přípravy: Více než hodinu
+ mražení + chlazení
PT16M
Pečení 0:16
Zmrzlina Britská

Ingredience

    • 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka (397 g)
    • 1 lžička vanilkového extraktu nebo pasty
    • 200 g mincemeatu (viz Něco navíc)
    • 600 ml smetany ke šlehání (40%)

    NA SUŠENKY

    • 130 g pohankové mouky
    • 50 g ovesné mouky
    • 30 g kukuřičného škrobu
    • 3/4 lžičky jedlé sody
    • 1/2 lžičky vločkové soli
    • 125 g másla, změklého
    • 200 g světlého třtinového cukru muscovado
    • 1 vejce
    • 2 žloutky
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 100 g pekanových ořechů, opražených a najemno nasekaných
    • 200 g tmavé čokolády (70%), nasekané

Příprava jídla

1 Připravte zmrzlinu. Smíchejte kondenzované mléko, vanilku a mincemeat. Smetanu vlijte do velké misky a šlehejte do měkkých špiček. Poté šlehačku po třetinách opatrným překládáním zapracujte do základu z kondenzovaného mléka. Hotovou směs ve větší nádobě vhodné k mražení uložte na několik hodin do mrazáku.

Na sušenky dobře promíchejte pohankovou a ovesnou mouku s kukuřičným škrobem, jedlou sodou a solí.

3 Máslo a cukr vyšlehejte do světlé pěny. Zašlehejte vejce, žloutky a vanilku. Poté přidejte moučnou směs a pekanové ořechy a míchejte jen do té chvíle, než se vše spojí. Přidejte čokoládu a krátce promíchejte. Těsto zakryjte potravinářskou fólií a na pár hodin ho uložte do lednice, než ztuhne.

4 Z vychlazeného těsta vytvarujte 20 kuliček a lehce je zploštěte. Rozložte je s 5cm rozestupy na pečicím papírem vyložený plech a na hodinu uložte do mrazáku (mohou tam být uložené až 3 měsíce, stačí je přesypat do vhodného pytlíku).

5 Troubu předehřejte na 180°C. Sušenky pečte 14–16 minut, nebo dokud nebudou po okrajích zlatavé. Nechte 5 minut chladnout na plechu a potom je nechte zcela vychladnout na mřížce. Samotné sušenky vydrží v uzavřené nádobě 4 dny.

6 Abyste vytvořili sendviče, dejte kopeček zmrzliny mezi dvě sušenky a lehce přitlačte, aby se zmrzlina hezky rozprostřela. Ihned podávejte nebo uložte do mrazáku.

NĚCO NAVÍC
Mincemeat můžete koupit v Marks&Spencer nebo jiných prodejnách s britskými specialitami. Místo mincemeatu můžete použít směs kandovaného ovoce, rozinek a nasekaných vlašských ořechů nebo třeba připravit zavařeninu z rozinek či náplň z koláčků s brusinkovou náplní. Sušenky jsou připravené z bezlepkových surovin, ale vždy pro jistotu zkontrolujte obaly (pozor i na sodu a čokoládu!).

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč s náplní z vaječného likéru

Slavnostní perníkový trifle

Francouzský toust s kompotem z borůvek se šalvějí

Kořeněný čokoládový krém se sherry sirupem

REKLAMA

Přidat komentář