0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fusilli se špenátem a chilli

Fusilli se špenátem a chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fusilli se špenátem a chilli

4.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1912 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 235 g
Tuky 76 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špenát a krémová smetanová omáčka patří k lahodným stálicím našich talířů.

Suroviny

máslo
nebo olej
česnek 1 stroužek
chilli paprička 1 ks
mouka pšeničná hladká 1 ČL
smetana ke šlehání 200 ml
špenát 200 g
listy
sůl
fusilli 320 g
sýr
s modrou plísní k podávání

1 Na lžíci másla a lžíci oleje minutu opékejte nasekaný stroužek česneku a rozdrobenou chilli papričku. Poprašte lžičkou hladké mouky, rozmíchejte a zalijte 200 ml smetany ke šlehání. Přiveďte k varu, po 2 minutách přidejte 200 g listového špenátu, sůl a vařte další minutu. Vmíchejte uvařené fusilli bucati. Podávejte se sýrem s modrou plísní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit