Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Těsto
vejce 6 ks
krystalový cukr 180 g
rostlinný olej 6
mouka pšeničná hladká 140 g
kakao 40 g
višnový džem na potření těsta
Krém
kaštanové pyré 1 kostka
máslo 170 g
mléko 300 ml
1 ks
zlatý klas
moučkový cukr 4 PL
mascarpone 200 g
zakysaná smetana 1 ks
smetana ke šlehání 1 ks
vanilkový cukr 1 ks
1 PL
pomerančový cukr

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, potom po častiach primiešavame cukor a šľaháme až kým nevznikne pevná lesklá hmota. Pri nižších otáčkach do nej po jednom zašľaháme žĺtky. Za stáleho šľahania do zmesi po lyžiciach pridáme olej. Na záver metličkou zľahka vmiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plechom niekoľkokrát pobúchame o pracovnú dosku, aby popraskali bubliny. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Trochu vychladnuté cesto potrieme višňovým džemom a necháme úplne vychladnúť.

 

Z mlieka, 1 lyžice cukru a zlatého klasu pripravíme puding. Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť (aby sa nevytvorila na vrchu šupka). Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom, zvyšným cukrom a gaštanovým pyré. Natrieme na vychladnuté cesto.

 

Suroviny na smotanový krém spolu vyšľaháme a natrieme na gaštanový krém. Na vrch naukladáme amaretové piškóty (mohli by sa dať zohnať v nejakých obchodoch s talianskymi potravinami, jedny som kupovala dokonca v albertovi v ČR) podľa toho ako veľké rezy chceme krájať (piśkóta by mala byť v strede). Necháme cez noc v chladničke, aby piškóty trochu nasiakli vlhkosť zo smotanového krému. Pred podávaním ozdobíme postrúhanou horkou čokoládou.

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit