0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10844 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 464 g
Tuky 949 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
vejce 6 ks
krystalový cukr 180 g
rostlinný olej 6
mouka pšeničná hladká 140 g
kakao 40 g
višnový džem na potření těsta
Krém
kaštanové pyré 1 kostka
máslo 170 g
mléko 300 ml
1 ks
zlatý klas
moučkový cukr 4 PL
mascarpone 200 g
zakysaná smetana 1 ks
smetana ke šlehání 1 ks
vanilkový cukr 1 ks
1 PL
pomerančový cukr

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, potom po častiach primiešavame cukor a šľaháme až kým nevznikne pevná lesklá hmota. Pri nižších otáčkach do nej po jednom zašľaháme žĺtky. Za stáleho šľahania do zmesi po lyžiciach pridáme olej. Na záver metličkou zľahka vmiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plechom niekoľkokrát pobúchame o pracovnú dosku, aby popraskali bubliny. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Trochu vychladnuté cesto potrieme višňovým džemom a necháme úplne vychladnúť.

 

Z mlieka, 1 lyžice cukru a zlatého klasu pripravíme puding. Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť (aby sa nevytvorila na vrchu šupka). Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom, zvyšným cukrom a gaštanovým pyré. Natrieme na vychladnuté cesto.

 

Suroviny na smotanový krém spolu vyšľaháme a natrieme na gaštanový krém. Na vrch naukladáme amaretové piškóty (mohli by sa dať zohnať v nejakých obchodoch s talianskymi potravinami, jedny som kupovala dokonca v albertovi v ČR) podľa toho ako veľké rezy chceme krájať (piśkóta by mala byť v strede). Necháme cez noc v chladničke, aby piškóty trochu nasiakli vlhkosť zo smotanového krému. Pred podávaním ozdobíme postrúhanou horkou čokoládou.

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit