Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Více než hodinu Snadné
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

Těsto
vejce 6 ks
krystalový cukr 180 g
rostlinný olej 6
mouka pšeničná hladká 140 g
kakao 40 g
višnový džem na potření těsta
Krém
kaštanové pyré 1 kostka
máslo 170 g
mléko 300 ml
1 ks
zlatý klas
moučkový cukr 4 PL
mascarpone 200 g
zakysaná smetana 1 ks
smetana ke šlehání 1 ks
vanilkový cukr 1 ks
1 PL
pomerančový cukr

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, potom po častiach primiešavame cukor a šľaháme až kým nevznikne pevná lesklá hmota. Pri nižších otáčkach do nej po jednom zašľaháme žĺtky. Za stáleho šľahania do zmesi po lyžiciach pridáme olej. Na záver metličkou zľahka vmiešame preosiatu múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plechom niekoľkokrát pobúchame o pracovnú dosku, aby popraskali bubliny. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Trochu vychladnuté cesto potrieme višňovým džemom a necháme úplne vychladnúť.

 

Z mlieka, 1 lyžice cukru a zlatého klasu pripravíme puding. Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť (aby sa nevytvorila na vrchu šupka). Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom, zvyšným cukrom a gaštanovým pyré. Natrieme na vychladnuté cesto.

 

Suroviny na smotanový krém spolu vyšľaháme a natrieme na gaštanový krém. Na vrch naukladáme amaretové piškóty (mohli by sa dať zohnať v nejakých obchodoch s talianskymi potravinami, jedny som kupovala dokonca v albertovi v ČR) podľa toho ako veľké rezy chceme krájať (piśkóta by mala byť v strede). Necháme cez noc v chladničke, aby piškóty trochu nasiakli vlhkosť zo smotanového krému. Pred podávaním ozdobíme postrúhanou horkou čokoládou.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit