Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Křupavá ryba se sezamem

Křupavá ryba se sezamem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 588 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 78 g
Tuky 24 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

strouhanka 100 g
sezamová semínka 1 PL
4 ks
filátko z bílé ryby každé cca 140 g, bez kůže
2 PL
bílý jogurt
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
nemusí být


1.  Troubu předehřejte na 220, horko­vzdušnou na 200 °C. Strouhanku smíchejte v misce s polovinou sezamo­vých semínek. Pokud se bez toho ne­obejdete, filátka osolte a opepřete; ryba ale bude mít chuť i bez tohoto dochucení. Potřete je jogurtem a důkladně obalte ve strouhance se sezamem.
2.  Položte rybu na plech a posypte zbylými semínky. Zakápněte olejem a pečte v rozpálené troubě patnáct až dvacet minut. Podávejte nejlépe s pečenými bramborami, nakrájenými na klínky (americké brambory) a se salátovými lístky. Pozor: pokud nemáte mražený polotovar, budou se brambory péct zhruba o dvacet minut déle než ryba.

Tip od čtenáře:
Jídlo bude barevně zajímavější, když dáte přednost černým sezamovým semínkům.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit