Suroviny
strouhanka
100
g
sezamová semínka
1
PL
bělomasá ryba
4
ks
filé, každé cca 140 g, bez kůže
jogurt bílý
2
PL
olivový olej
1
PL
sůl
pepř
nemusí být
Postup
1
Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Strouhanku smíchejte v misce s polovinou sezamových semínek. Pokud se bez toho neobejdete, filátka osolte a opepřete; ryba ale bude mít chuť i bez tohoto dochucení. Potřete je jogurtem a důkladně obalte ve strouhance se sezamem.
2
Položte rybu na plech a posypte zbylými semínky. Zakápněte olejem a pečte v rozpálené troubě patnáct až dvacet minut. Podávejte nejlépe s pečenými bramborami, nakrájenými na klínky (americké brambory) a se salátovými lístky. Pozor: pokud nemáte mražený polotovar, budou se brambory péct zhruba o dvacet minut déle než ryba.
Tip od čtenáře:
Jídlo bude barevně zajímavější, když dáte přednost černým sezamovým semínkům.