Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavá ryba se sezamem

Křupavá ryba se sezamem

3.3/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 606 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 79 g
Tuky 25 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

strouhanka 100 g
sezamová semínka 1 PL
bělomasá ryba 4 ks
filé, každé cca 140 g, bez kůže
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
nemusí být

Postup

1

Troubu předehřejte na 220, horko­vzdušnou na 200 °C. Strouhanku smíchejte v misce s polovinou sezamo­vých semínek. Pokud se bez toho ne­obejdete, filátka osolte a opepřete; ryba ale bude mít chuť i bez tohoto dochucení. Potřete je jogurtem a důkladně obalte ve strouhance se sezamem.

2

Položte rybu na plech a posypte zbylými semínky. Zakápněte olejem a pečte v rozpálené troubě patnáct až dvacet minut. Podávejte nejlépe s pečenými bramborami, nakrájenými na klínky (americké brambory) a se salátovými lístky. Pozor: pokud nemáte mražený polotovar, budou se brambory péct zhruba o dvacet minut déle než ryba.

Tip od čtenáře:
Jídlo bude barevně zajímavější, když dáte přednost černým sezamovým semínkům.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...