Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované sýrové minisendviče
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 15 sendvičů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1626 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 83 g
Tuky 117 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minisendviče jsou skvělým občerstvením na večírek, ručíme vám ovšem za to, že rodina si je zamiluje i coby chutnou večeři!

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
menší přepůlené, větší na plátky
sůl
pepř
čerstvě drcený
česnek 2 stroužky
drcené
chilli sušené 1 špetka
lze vynechat
bageta 1 ks
francouzská, dlouhá, nakrájená na plátky
čedar 120 g
strouhaný, lze použít i gruyère nebo ementál
sušená rajčata 1 sklenka
osušená a nakrájená
rukola 125 g
bazalka 1 hrst
sriracha
lze nahradit kvalitním kečupem, k podávání (nemusí být)

Postup

1

Na pánvi rozehřejte olej, vhoďte žampiony a osolte. Krátce opékejte, jakmile houby pustí tekutinu, slijte ji. Přidejte česnek a chilli a pokračujte v opékání, až houby zezlátnou. Odstavte.

2

Polovinu plátků baget posypte sýrem, poklaďte žampiony, přidejte sušená rajčata, rukolu a bazalku. Dochuťte pepřem a solí a minisendvič zakončete opět plátkem bagety.

3

V pánvi rozehřejte na středním plameni 1 lžíci másla a postupně opékejte sendviče (zhruba po 5 kusech na jednu várku) z obou stran dozlatova. Bude to trvat asi 3–4 minuty z každé strany. Podávejte teplé.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...