Grilované sýrové minisendviče

Grilované sýrové minisendviče

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 15 sendvičů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1119 kcal
Bílkoviny 27 g
Cukr 23 g
Tuky 100 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minisendviče jsou skvělým občerstvením na večírek, ručíme vám ovšem za to, že rodina si je zamiluje i coby chutnou večeři!

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
žampiony 200 g
menší přepůlené, větší na plátky
sůl
pepř
čerstvě drcený
česnek 1 stroužky
drcené
chilli sušené špetka
(lze vynechat)
1 ks
fancouzská bageta dlouhá, nakrájená na plátky
sýr 120 g
strouhaného, (čedaru, Gruyére, ementálu...)
sušená rajčata 1
malá, osušených a nakrájených
rukola 125 g
bazalka hrst
máslo 3 PL
ostrá omáčka sriracha lze nahradit kvalitním kečupem, k podávání (nemusí být)

1 Na pánvi rozehřejte olej, vhoďte žampiony a osolte. Krátce opékejte, jakmile houby pustí tekutinu, slijte ji. Přidejte česnek a chilli a pokračujte v opékání, až houby zezlátnou. Odstavte.

2 Polovinu plátků baget posypte sýrem, poklaďte žampiony, přidejte sušená rajčata, rukolu a bazalku. Dochuťte pepřem a solí a minisendvič zakončete opět plátkem bagety.

3 V pánvi rozehřejte na středním plameni 1 lžíci másla a postupně opékejte sendviče (zhruba po 5 kusech na jednu várku) z obou stran dozlatova. Bude to trvat asi 3–4 minuty z každé strany. Podávejte teplé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit