Minisendviče jsou skvělým občerstvením na večírek, ručíme vám ovšem za to, že rodina si je zamiluje i coby chutnou večeři!
Suroviny
rostlinný olej
1
PL
žampiony
200
g
menší přepůlené, větší na plátky
sůl
pepř
čerstvě drcený
česnek
2
stroužky
drcené
chilli sušené
1
špetka
lze vynechat
bageta
1
ks
francouzská, dlouhá, nakrájená na plátky
čedar
120
g
strouhaný, lze použít i gruyère nebo ementál
sušená rajčata
1
sklenka
osušená a nakrájená
rukola
125
g
bazalka
1
hrst
máslo
3
PL
sriracha
lze nahradit kvalitním kečupem, k podávání (nemusí být)
Postup
1
Na pánvi rozehřejte olej, vhoďte žampiony a osolte. Krátce opékejte, jakmile houby pustí tekutinu, slijte ji. Přidejte česnek a chilli a pokračujte v opékání, až houby zezlátnou. Odstavte.
2
Polovinu plátků baget posypte sýrem, poklaďte žampiony, přidejte sušená rajčata, rukolu a bazalku. Dochuťte pepřem a solí a minisendvič zakončete opět plátkem bagety.
3
V pánvi rozehřejte na středním plameni 1 lžíci másla a postupně opékejte sendviče (zhruba po 5 kusech na jednu várku) z obou stran dozlatova. Bude to trvat asi 3–4 minuty z každé strany. Podávejte teplé.