Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované sýrové minisendviče

Minisendviče jsou skvělým občerstvením na večírek, ručíme vám ovšem za to, že rodina si je zamiluje i coby chutnou večeři!

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 15 sendvičů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Opékání 0:08
Sendvič

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 200 g žampionů, menší přepůlené, větší na plátky
    • sůl a čerstvě drcený pepř
    • 1–2 stroužky česneku, drcené
    • špetka sušeného chilli (lze vynechat)
    • 1 dlouhá francouzská bageta, nakrájená na plátky
    • 120 g strouhaného sýra (čedaru, Gruyére, ementálu...)
    • 1 malá sklenička sušených rajčat, osušených a nakrájených
    • 125 g rukoly
    • hrst lístků čerstvé bazalky
    • 3 lžíce másla
    • ostrá omáčka sriracha či kvalitní kečup k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Na pánvi rozehřejte olej, vhoďte žampiony a osolte. Krátce opékejte, jakmile houby pustí tekutinu, slijte ji. Přidejte česnek a chilli a pokračujte v opékání, až houby zezlátnou. Odstavte.

2 Polovinu plátků baget posypte sýrem, poklaďte žampiony, přidejte sušená rajčata, rukolu a bazalku. Dochuťte pepřem a solí a minisendvič zakončete opět plátkem bagety.

3 V pánvi rozehřejte na středním plameni 1 lžíci másla a postupně opékejte sendviče (zhruba po 5 kusech na jednu várku) z obou stran dozlatova. Bude to trvat asi 3–4 minuty z každé strany. Podávejte teplé.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Linguine s krevetami

Kyjevský kuřecí řízek

Mimosa s červenými pomeranči

Čokoládový cheesecake

Malinový Eton mess

REKLAMA

Přidat komentář