Kyjevský kuřecí řízek

Kyjevský kuřecí řízek

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1752 kcal
Bílkoviny 46 g
Cukr 141 g
Tuky 106 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česnekové máslo si udělejte dva dny předem a uchovejte zabalené v potravinářské fólii v lednici. Před přípravou řízků jej nechte povolit na pokojovou teplotu.

Suroviny

4 ks
kuřecí prsní řízek bez kůže
vejce 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 3 PL
citron 1 ks
nastrouhaná kůra
strouhanka 120 g
čerstvé
polníček
k podávání
Na česnekové máslo
česnek 2 stroužky
utřené s trochou soli
petrželka 4 PL
nasekané
máslo 100 g
povoleného
parmazán 40 g
nastrouhaného
citron 1 ks
vymačkaná šťáva

1 Na česnekové máslo dobře promíchejte všechny suroviny. Z ochuceného másla vytvarujte váleček, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 48 hodin do lednice.

2 Do řízků udělejte z boku kapsu – ostrým nožem je naplocho (podélně) nařízněte, ale dejte pozor, abyste maso nikde nepropíchli, později by z něj mohlo vytékat máslo. Do každého otvoru vložte ochucené máslo (cca 2 silnější plátky – přibližně 1/4 másla by měla zbýt na opékání) a kapsu uzavřete, případně sklepněte paličkou.

3 Vejce prošlehejte v misce. Přidejte větší špetku soli a trochu pepře do mouky a nastrouhanou citronovou kůru vmíchejte do strouhanky. Řízky obalte postupně v mouce, vejcích a ochucené strouhance.

4 Troubu rozehřejte na 200/180°C. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte zbylé ochucené máslo (cca 25g) a opečte na něm řízky, nejdřív z jedné a pa z druhé strany dozlatova. Potom přesuňte pánev do trouby a nechte dopéct 10–20 minut (záleží na velikosti a tloušťce řízků). Podávejte s polníčkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit