Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kyjevský kuřecí řízek

Česnekové máslo si udělejte dva dny předem a uchovejte zabalené v potravinářské fólii v lednici. Před přípravou řízků jej nechte povolit na pokojovou teplotu.

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Maso

Ingredience

    • 4 kuřecí prsní řízky bez kůže
    • 1 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 lžíce hladké mouky
    • nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 120 g čerstvé strouhanky polníček k podávání

    NA ČESNEKOVÉ MÁSLO

    • 2 stroužky česneku, utřené s trochou soli
    • 4 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 100g másla, povoleného
    • 40g parmazánu, nastrouhaného vymačkaná šťáva z 1 citronu

Příprava jídla

1 Na česnekové máslo dobře promíchejte všechny suroviny. Z ochuceného másla vytvarujte váleček, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 48 hodin do lednice.

2 Do řízků udělejte z boku kapsu – ostrým nožem je naplocho (podélně) nařízněte, ale dejte pozor, abyste maso nikde nepropíchli, později by z něj mohlo vytékat máslo. Do každého otvoru vložte ochucené máslo (cca 2 silnější plátky – přibližně 1/4 másla by měla zbýt na opékání) a kapsu uzavřete, případně sklepněte paličkou.

3 Vejce prošlehejte v misce. Přidejte větší špetku soli a trochu pepře do mouky a nastrouhanou citronovou kůru vmíchejte do strouhanky. Řízky obalte postupně v mouce, vejcích a ochucené strouhance.

4 Troubu rozehřejte na 200/180°C. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte zbylé ochucené máslo (cca 25g) a opečte na něm řízky, nejdřív z jedné a pa z druhé strany dozlatova. Potom přesuňte pánev do trouby a nechte dopéct 10–20 minut (záleží na velikosti a tloušťce řízků). Podávejte s polníčkem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilované sýrové minisendviče

Linguine s krevetami

Mimosa s červenými pomeranči

Čokoládový cheesecake

Malinový Eton mess

Přidat komentář