Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kyjevský kuřecí řízek
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2120 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 129 g
Tuky 110 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kyjevský kuřecí řízek je naprostá delikatesa, jejíž kouzlo tkví v ochuceném másle. Česnekové máslo si udělejte dva dny předem a uchovejte zabalené v potravinářské fólii v lednici. Před přípravou řízků jej nechte povolit na pokojovou teplotu.

Suroviny

bez kůže
vejce 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
nastrouhaná z 1 citronu
strouhanka 120 g
čerstvá
polníček
k podávání
Na česnekové máslo
česnek 2 stroužky
utřené s trochou soli
sůl
na utření česneku
petrželka 4 PL
hladkolistá, nasekaná
máslo 100 g
povolené
nastrouhaný
vymačkaná z 1 citronu

Postup

1

Na česnekové máslo dobře promíchejte všechny suroviny. Z ochuceného másla vytvarujte váleček, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 48 hodin do lednice.

2

Do řízků udělejte z boku kapsu – ostrým nožem je naplocho (podélně) nařízněte, ale dejte pozor, abyste maso nikde nepropíchli, později by z něj mohlo vytékat máslo. Do každého otvoru vložte ochucené máslo (cca 2 silnější plátky – přibližně 1/4 másla by měla zbýt na opékání) a kapsu uzavřete, případně sklepněte paličkou.

3

Vejce prošlehejte v misce. Přidejte větší špetku soli a trochu pepře do mouky a nastrouhanou citronovou kůru vmíchejte do strouhanky. Řízky obalte postupně v mouce, vejcích a ochucené strouhance.

4

Troubu rozehřejte na 200/180 °C. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte zbylé ochucené máslo (cca 25 g) a opečte na něm řízky, nejdřív z jedné a pak z druhé strany dozlatova. Potom přesuňte pánev do trouby a nechte dopéct 10–20 minut (záleží na velikosti a tloušťce řízků). Podávejte s polníčkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...