0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kyjevský kuřecí řízek

Kyjevský kuřecí řízek
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kyjevský kuřecí řízek

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2120 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 129 g
Tuky 110 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Česnekové máslo si udělejte dva dny předem a uchovejte zabalené v potravinářské fólii v lednici. Před přípravou řízků jej nechte povolit na pokojovou teplotu.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
bez kůže
vejce 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 3 PL
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
strouhanka 120 g
čerstvá
polníček
k podávání
Na česnekové máslo
česnek 2 stroužky
utřené s trochou soli
sůl
na utření česneku
petrželka 4 PL
hladkolistá, nasekaná
máslo 100 g
povolené
parmazán 40 g
nastrouhaný
citronová štáva
vymačkaná z 1 citronu

1 Na česnekové máslo dobře promíchejte všechny suroviny. Z ochuceného másla vytvarujte váleček, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 48 hodin do lednice.

2 Do řízků udělejte z boku kapsu – ostrým nožem je naplocho (podélně) nařízněte, ale dejte pozor, abyste maso nikde nepropíchli, později by z něj mohlo vytékat máslo. Do každého otvoru vložte ochucené máslo (cca 2 silnější plátky – přibližně 1/4 másla by měla zbýt na opékání) a kapsu uzavřete, případně sklepněte paličkou.

3 Vejce prošlehejte v misce. Přidejte větší špetku soli a trochu pepře do mouky a nastrouhanou citronovou kůru vmíchejte do strouhanky. Řízky obalte postupně v mouce, vejcích a ochucené strouhance.

4 Troubu rozehřejte na 200/180°C. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte zbylé ochucené máslo (cca 25g) a opečte na něm řízky, nejdřív z jedné a pa z druhé strany dozlatova. Potom přesuňte pánev do trouby a nechte dopéct 10–20 minut (záleží na velikosti a tloušťce řízků). Podávejte s polníčkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit