Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované tortilly s vepřovým a ananasovou salsou

Nejlepší na party: náplň a salsu můžete připravit pár hodin předem a pak už vše jenom zabalit a grilovat... 

Vydání: 2014/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Chuťovka Mexická

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje + trocha na pokapání
    • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno 
    • 3 lžičky mleté uzené papriky
    • 1–2 lžičky krupicového cukru
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • 500 ml rajčatového pyré (passaty)
    • 800 g vepřové pečeně bez kosti (kotleta), nakrájené na tenké nudličky
    • sůl a čerstvě mletý pepř 
    • zakysaná smetana a klínky limety k podávání
    • 8 tortillových placek

    NA ANANASOVOU SALSU

    • 1 konzerva kukuřice (cca 425 ml), scezená
    • 1 velká červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 dlouhá zelená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená na tenké plátky 
    • 2 velká masitá rajčata, zbavená semínek, dužina nakrájená
    • 1/2 ananasu, nakrájeného na kostičky 
    • 2 lžíce čerstvých lístků máty, nasekaných
    • 2 lžíce lístků koriandru, nasekaných 
    • 50 g pražených arašídů, nasekaných nahrubo (asi 1/3 hrnku) 

Příprava jídla

1 Promíchejte přísady na salsu, osolte a odložte.

V pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek 3–4 minuty dosklovita. Přidejte papriku, cukr a míchejte ještě minutu. Přilijte worcester a passatu a za občasného míchání vařte 8–10 minut, až omáčka zhoustne. Stáhněte ji z ohně a udržujte horkou.

V míse promíchejte vepřové maso s olejem, osolte a opepřete. Po částech je opékejte na rozpálené pánvi dozlatova a potom přidejte do omáčky.

Na každou tortillu dejte trochu zakysané smetany, na ni vepřové s omáčkou a nakonec trochu salsy. Přeložte placku přes konce a pak náplň zaviňte, abyste ji uzavřeli uvnitř.

5 Rozpalte gril. Grilujte tortilly 1–2 minuty po každé straně. Podávejte s klínky limety a se zbývající salsou.

NĚCO NAVÍC 

Salsa bude mít ještě lepší chuť, když místo konzervované kukuřice použijte 2 celé kukuřičné klasy. Nejdřív je ve vroucí osolené vodě 4 minuty předvařte. Pak sceďte a za občasného obracení grilujte ze všech stran (3–4 minuty). Nechte trochu zchladnout a pak seřízněte kukuřičná zrna. S nimi pak pokračujte v receptu na salsu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelizovaný ananas s tequilou

Argentinský steak s omáčkou chimichurri

Patatas bravas

Salsa criolla

Křupavý salát s krémovou zálivkou

Tex-mex vepřová žebírka s grilovanou kukuřicí

Brazilský rybí špíz s melounovou salsou

Grilovaná kuřecí stehna adobo s avokádovou salsou

10 receptů na grilování v latinském rytmu

16 božských receptů na gril

24 receptů na dokonalou grilovačku

Přidat komentář