Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný pstruh s máslem a bylinkami

Tahle jednoporcovka je ozdobou každé grilovací party – není nic efektnějšího, než když každému z hostů servírujete celou rybu. Když máte hostů víc, jednoduše vynásobte ingredience.

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 10 minut
PT16M
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1 pstruh, vykuchaný a očištěný
    • mořská sůl
    • 1 plátek másla, vychlazeného
    • 3 snítky rozmarýnu
    • 2 snítky tymiánu
    • 3 plátky citronu + další na případné ogrilování
    • rostlinný olej na potírání

Příprava jídla

1 Pstruha osolte zvnějšku i uvnitř. Dovnitř vložte plátek másla, 2 snítky rozmarýnu, všechen tymián a nakonec i plátky citronu – nevadí, když budou koukat ven. Pstruha potřete zvenku lehce olejem a rozpalte gril.

2 Rybu vložte na rozpálený gril a opékejte po každé straně asi 8 minut – při otáčení buďte opatrní a rybu obracejte vždy „zády“ dolů, aby nevyteklo máslo. Během grilování můžete pstruha lehce potírat olejem pomocí poslední snítky rozmarýnu – získá tak vypečenou kůžičku a jemnou bylinkovou chuť i zvnějšku. A můžete ogrilovat i další plátky citronu a pstruha jimi ozdobit na talíři.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krkovička v pivu

Grilované vepřové kolínko na asijský způsob

Uzený rostbíf

Grilované batáty

Salát s grilovaným melounem

Grilovaný naan s bylinkami a sýrem

Tacos s kuřecími špízky a grilovanou zeleninou

Grilované plněné papriky

7x ryby a plody moře z grilu

REKLAMA

Přidat komentář