Křupavé, dozlatova upečené a všemi milované. A také absolutní party hit. Doporučujeme udělat je rovnou z dvojnásobného množství, mizí totiž rychle.
Suroviny
Postup
Mouku vsypte do mísy, přidejte ostatní suroviny a vypracujte hladké těsto. Nechte je zhruba 1,5 hodiny kynout.
Z vykynutého těsta postupně odkrajujte kousky a vyvalujte tenké a dlouhé válečky. Těsto, které jste ještě nezpracovali, nechte zakryté potravinovou fólií, aby neosychalo. Troubu předehřejte na 200°C.
V hrníčku smíchejte trochu vody, olivového oleje a drcený stroužek česneku. Směsí potřete tyčinky a posypte je solí (nejlepší je vločková), rozmarýnem, parmazánem, sezamovými semínky – anebo suroviny navzájem zkombinujte. Pečte 5–7 minut do světle růžové barvy.
NĚCO NAVÍC
Hotové grissini jsou krásně křupavé, pokud vám nekřupou, bylo v nich málo vody nebo je příště vyválejte tenčí.