0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Parmazánový twister

Parmazánový twister

4.3 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné 12 twisterů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2279 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 75 g
Tuky 194 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná, rychlá a přitom skvělá chuťovka na piknik nebo na party.

Suroviny

olivový olej 125 ml
sůl mořská
česnek 1 stroužek
rozmačkaný
listové těsto 200 g
kupované, rozválené na plát
parmazán 80 g
strouhaný

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Olej, sůl a česnek promíchejte v míse. Těsto rozprostřete na vál nebo ho vyválejte do tenkého plátu a potřete ho ochuceným olejem. Pak nakrájejte na dva centimetry široké proužky, posypte parmazánem, zatočte (jako když ždímáte hadr) a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte pět až osm minut, twistery by měly být zlaté a nafouknuté.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit