0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hotdogy s pivní cibulkou

Hotdogy s pivní cibulkou

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4146 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 607 g
Tuky 64 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pivní cibulka se dá použít i na jiné dobroty, zejména do burgerů a teplých sendvičů.

Suroviny

cibule červená 6 ks
na tenké plátky
pivo světlé 250 g
jakékoli, dobrý je např. Tambor nebo Kácov
110 g
tmavý třtinový cukr + 4 lžíce na klobásky
balzamikový ocet 80 ml
olivový olej 2 PL
klobása vepřová 12 ks
např. chipolata nebo od Robertsona
700 ml
višňové pivo např. Bernard nebo pivovar Líšeň
rohlíky 12 ks
malé, silné, lze nahradit bagetkami
hořčice dijonská
rukola
na dokončení

1 Cibuli dejte do kastrolu spolu se světlým pivem, cukrem, balzamikovým octem, olejem a 125 ml vody. Na středním plameni přiveďte k varu, ztlumte a nechte za občasného míchání bublat 40 minut, až směs zhoustne. Takto karamelizovanou cibuli lze uchovat v neprodyšné krabičce v lednici až měsíc.

2 Mezitím v pánvi přiveďte k varu 4 lžíce cukru a višňové pivo. Vařte 10 minut, až trochu zhoustne. Vhoďte klobásky a vařte 8 minut. Přendejte klobásky na gril a sirup zredukujte napolovic. Klobásky grilujte asi 5 minut dozlatova.

3 Rozpečte rohlíky, prořízněte, ale nedořízněte, pomázněte je hořčicí, dovnitř vložte klobásky, poklaďte cibulí, pokapejte pivním třešňovým sirupem a ozdobte rukolou.

Párujte s pivem...

ÚNĚTICKÁ DVANÁCTKA A PIVO BŘEZŇÁK
Tip redakce: pivo Březňák – skvělé výčepní pivo plnohodnotné kvality a chuti. Pivo nazlátlé barvy, s bohatou a hustou pěnou a s dostatečným řízem. Dobře zažene žízeň, lahodná chuť a hořkost osvěží, nabádá k dalšímu napití a lehce se pije. Vítěz několika soutěží.

 

 

 

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit