Hotdogy s pivní cibulkou

Hotdogy s pivní cibulkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4146 kcal
Bílkoviny 120 g
Cukr 607 g
Tuky 64 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pivní cibulka se dá použít i na jiné dobroty, zejména do burgerů a teplých sendvičů.

Suroviny

cibule červená 6 ks
na tenké plátky
pivo světlé 250 g
jakékoli, dobrý je např. Tambor nebo Kácov
110 g
tmavý třtinový cukr + 4 lžíce na klobásky
balzamikový ocet 80 ml
olivový olej 2 PL
klobása vepřová 12 ks
např. chipolata nebo od Robertsona
700 ml
višňové pivo např. Bernard nebo pivovar Líšeň
rohlíky 12 ks
malé, silné, lze nahradit bagetkami
hořčice dijonská
rukola
na dokončení

1 Cibuli dejte do kastrolu spolu se světlým pivem, cukrem, balzamikovým octem, olejem a 125 ml vody. Na středním plameni přiveďte k varu, ztlumte a nechte za občasného míchání bublat 40 minut, až směs zhoustne. Takto karamelizovanou cibuli lze uchovat v neprodyšné krabičce v lednici až měsíc.

2 Mezitím v pánvi přiveďte k varu 4 lžíce cukru a višňové pivo. Vařte 10 minut, až trochu zhoustne. Vhoďte klobásky a vařte 8 minut. Přendejte klobásky na gril a sirup zredukujte napolovic. Klobásky grilujte asi 5 minut dozlatova.

3 Rozpečte rohlíky, prořízněte, ale nedořízněte, pomázněte je hořčicí, dovnitř vložte klobásky, poklaďte cibulí, pokapejte pivním třešňovým sirupem a ozdobte rukolou.

Párujte s pivem...

ÚNĚTICKÁ DVANÁCTKA A PIVO BŘEZŇÁK
Tip redakce: pivo Březňák – skvělé výčepní pivo plnohodnotné kvality a chuti. Pivo nazlátlé barvy, s bohatou a hustou pěnou a s dostatečným řízem. Dobře zažene žízeň, lahodná chuť a hořkost osvěží, nabádá k dalšímu napití a lehce se pije. Vítěz několika soutěží.

 

 

 

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit