Pivní cibulka se dá použít i na jiné dobroty, zejména do burgerů a teplých sendvičů.
Suroviny
Postup
1 Cibuli dejte do kastrolu spolu se světlým pivem, cukrem, balzamikovým octem, olejem a 125 ml vody. Na středním plameni přiveďte k varu, ztlumte a nechte za občasného míchání bublat 40 minut, až směs zhoustne. Takto karamelizovanou cibuli lze uchovat v neprodyšné krabičce v lednici až měsíc.
2 Mezitím v pánvi přiveďte k varu 4 lžíce cukru a višňové pivo. Vařte 10 minut, až trochu zhoustne. Vhoďte klobásky a vařte 8 minut. Přendejte klobásky na gril a sirup zredukujte napolovic. Klobásky grilujte asi 5 minut dozlatova.
3 Rozpečte rohlíky, prořízněte, ale nedořízněte, pomázněte je hořčicí, dovnitř vložte klobásky, poklaďte cibulí, pokapejte pivním třešňovým sirupem a ozdobte rukolou.
ÚNĚTICKÁ DVANÁCTKA A PIVO BŘEZŇÁK
Tip redakce: pivo Březňák - skvělé výčepní pivo plnohodnotné kvality a chuti. Pivo nazlátlé barvy, s bohatou a hustou pěnou a s dostatečným řízem. Dobře zažene žízeň, lahodná chuť a hořkost osvěží, nabádá k dalšímu napití a lehce se pije. Vítěz několika soutěží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pivní delikatesy(6 receptů )
- Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!(30 receptů )
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů )
- 16 božských receptů na gril(16 receptů )