0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hotdogy s kimči
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5799 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 585 g
Tuky 308 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kimči se hodí skoro ke všemu: burgery, hotdogy, sendviče... Zkvasit vlastní kimči je snadné, neobejdete se však bez korejských chilli vloček goču, dostupných v asijských obchodech nebo na internetu (bývají také k dohledání pod anglickým názvem gochugaru). Pokud se vám do domácí výroby kimči nechce, jednoduše použijte kupované – nám se osvědčilo například Vítovo kimči.

Suroviny

párky 8 ks
hovězí nebo vepřové párky nebo vhodné grilovací klobásy
majonéza 4 PL
sriracha 1 PL
bageta 8 ks
ještě lépe žemle na hotdogy
koriandr čerstvý 1 hrst
jemně nasekaný
sezamová semínka
černý, na posypání
Na kimči
sůl mořská 3 PL
+ 1 lžička navíc
pekingské zelí 1 kg
nakrájené na sousta (kousky cca 5 cm)
mrkev 1 ks
nastrouhaná nahrubo
bílá ředkev 100 g
nastrouhaná nahrubo
jarní cibulka 6 ks
na 5cm kousky a poté nakrájených na proužky
zázvor (čerstvý) 2 ČL
jemně nastrouhaný
česnek 2 ČL
jemně nasekaný
rybí omáčka 3 PL
chilli 3 PL
korejské chilli vločky goču
krupicový cukr 1 ČL

Postup

1

Na kimči nechte rozpustit 3 lžíce mořské soli v 1,5 litru vody. Pekingské zelí vsypte mísy, zalijte slaným roztokem a zatižte talířem, aby zelí zůstalo ponořené. Nechte 3 hodiny stát v pokojové teplotě. 

2

Nálev ze zelí slijte a uchovejte. Promíchejte zelí se zbytkem přísad na kimči a 1 lžičkou soli navíc. Směs upěchujte do 3litrové zavařovací nádoby se širokým hrdlem a s víčkem. Zalijte nálevem tak, aby zelenina byla těsně ponořená (nálevu bude stačit poměrně málo). Do lahve vložte velký plastový uzavíratelný sáček se zipem, vlijte do něj zbytek nálevu a uzavřete – sáček poslouží jako závaží a udrží kimči pod hladinou bez přístupu vzduchu. Nechte fermentovat 3–6 dnů v pokojové teplotě. Nádobu můžete nechat otevřenou, nebo uzavřenou s nedotaženým víčkem. Když je kimči zkvašené, vyjměte sáček, uzavřete sklenici víkem a uložte do lednice, kde kimči vydrží několik měsíců.

3

Párky napíchněte na grilovací jehly. Malým nožíkem je nařízněte do spirály po celé délce, neprořízněte však párek úplně (jako přirozená zábrana poslouží i jehla). Opečte párky na rozehřátém grilu dozlatova. Smíchejte majonézu se srirachou.

4

Žemle na hotgody nařízněte, aby se rozevřely, a opečte na grilu rozkrojenou stranou nasucho. Do žemlí dejte kimči a párek. Pokapejte ochucenou majonézou – dobře to jde pomocí pružné dávkovací lahve (např. od kečupu). Posypte koriandrem a nasucho opraženým sezamem.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit