Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hotdogy s kimči
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5799 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 585 g
Tuky 308 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kimči se hodí skoro ke všemu: burgery, hotdogy, sendviče... Zkvasit vlastní kimči je snadné, neobejdete se však bez korejských chilli vloček goču, dostupných v asijských obchodech nebo na internetu (bývají také k dohledání pod anglickým názvem gochugaru). Pokud se vám do domácí výroby kimči nechce, jednoduše použijte kupované – nám se osvědčilo například Vítovo kimči.

Suroviny

hovězí nebo vepřové párky nebo vhodné grilovací klobásy
majonéza 4 PL
sriracha 1 PL
bageta 8 ks
ještě lépe žemle na hotdogy
koriandr čerstvý 1 hrst
jemně nasekaný
sezamová semínka
černý, na posypání
Na kimči
sůl mořská 3 PL
+ 1 lžička navíc
nakrájené na sousta (kousky cca 5 cm)
mrkev 1 ks
nastrouhaná nahrubo
nastrouhaná nahrubo
jarní cibulka 6 ks
na 5cm kousky a poté nakrájených na proužky
zázvor (čerstvý) 2 ČL
jemně nastrouhaný
česnek 2 ČL
jemně nasekaný
rybí omáčka 3 PL
chilli 3 PL
korejské chilli vločky goču

Postup

1

Na kimči nechte rozpustit 3 lžíce mořské soli v 1,5 litru vody. Pekingské zelí vsypte mísy, zalijte slaným roztokem a zatižte talířem, aby zelí zůstalo ponořené. Nechte 3 hodiny stát v pokojové teplotě. 

2

Nálev ze zelí slijte a uchovejte. Promíchejte zelí se zbytkem přísad na kimči a 1 lžičkou soli navíc. Směs upěchujte do 3litrové zavařovací nádoby se širokým hrdlem a s víčkem. Zalijte nálevem tak, aby zelenina byla těsně ponořená (nálevu bude stačit poměrně málo). Do lahve vložte velký plastový uzavíratelný sáček se zipem, vlijte do něj zbytek nálevu a uzavřete – sáček poslouží jako závaží a udrží kimči pod hladinou bez přístupu vzduchu. Nechte fermentovat 3–6 dnů v pokojové teplotě. Nádobu můžete nechat otevřenou, nebo uzavřenou s nedotaženým víčkem. Když je kimči zkvašené, vyjměte sáček, uzavřete sklenici víkem a uložte do lednice, kde kimči vydrží několik měsíců.

3

Párky napíchněte na grilovací jehly. Malým nožíkem je nařízněte do spirály po celé délce, neprořízněte však párek úplně (jako přirozená zábrana poslouží i jehla). Opečte párky na rozehřátém grilu dozlatova. Smíchejte majonézu se srirachou.

4

Žemle na hotgody nařízněte, aby se rozevřely, a opečte na grilu rozkrojenou stranou nasucho. Do žemlí dejte kimči a párek. Pokapejte ochucenou majonézou – dobře to jde pomocí pružné dávkovací lahve (např. od kečupu). Posypte koriandrem a nasucho opraženým sezamem.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč