Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou

Oblíbené kuličky můžete připravit i zcela bez masa! Zkuste vsadit třeba na fazole a žampiony. 

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 160 g žampionů
    • 400 g konzerva máslových fazolí, slitá a fazole propláchnuté
    • 1 lžička lístků tymiánu, nasekaných + 1–2 snítky do omáčky
    • 1 stroužek česneku, utřený
    • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
    • 1 lžička soli
    • 1/2 lžičky mletého bílého pepře
    • 1 hrnek vařené hnědé rýže
    • 1 vejce
    • 1/2 hrnku celozrnné mouky
    • rostlinný olej na opékání
    • vařená bílá rýže a mandlové lupínky k podávání

    NA OMÁČKU

    • 1 lžíce másla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžička hladké mouky
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžíce hořčičných semínek

Příprava jídla

1 Houby a fazole, každé zvlášť, nasekejte v robotu nahrubo a dejte do mísy. Přidejte tymián, česnek, šalotku, sůl, pepř, rýži, vejce a mouku. Směs promíchejte, vytvarujte z ní koule a postupně je opečte v pánvi na oleji. Vyjměte je a odložte.

2 Na omáčku dejte do pánve máslo, cibuli, česnek a na středním plameni opékejte dosklovita, zaprašte moukou a krátce opečte. Přidejte snítky tymiánu a nechte rozvonět. Přilijte smetanu, přisypte hořčičná semínka a alespoň 10 minut vařte. Vraťte koule, prohřejte je a podávejte s vařenou rýží, posypané lupínky mandlí.

NĚCO NAVÍC
Pro intenzivnější houbovou chuť žampiony před rozmixováním orestujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vegetariánské koule v rajčatové omáčce

Masové koule & omáčka chimichurri

Asijské krůtí masové koule à la bánh mì

REKLAMA

Přidat komentář