Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Asijské krůtí masové koule à la bánh mì
Asijské krůtí masové koule à la bánh mì
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Asijské krůtí masové koule à la bánh mì

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4643 kcal
Bílkoviny 240 g
Sacharidy 642 g
Tuky 141 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doporučujeme koule udělat do zásoby, budete je tak mít vždycky po ruce a můžete je podávat jednou v bagetě a příště zase s rýží v kari omáčce.

Suroviny

Na koule
citronová tráva 1 ks
jen šťavnatá část stonku, nasekaná nadrobno
koriandr čerstvý ½ svazku
+ stonky za zbylé poloviny svazku nadrobno
nadrobno
zázvor (čerstvý) 2 PL
nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
rostlinný olej
na opékání
Na omáčku
terijaki omáčka 2 PL
+ na dochucení
rybí omáčka 1 PL
Na dokončení
bageta 6 ks
malá nebo 3 velké
majonéza 4 PL
mrkev 2 hrnky
nahrubo nastrouhaná nebo nakrájená na sirky
na tenká kolečka nebo dlouhé tenké proužky
koriandr čerstvý ½ svazku
nasekaný
červená, nakrájená na kolečka
na pokapání
sezamová semínka
k podávání
máta 1 hrst
nasekaná
Na nakládanou cibulku
velká
jablečný ocet 1 hrnek
vinný ocet červený ½ hrnku
sůl 1 ČL

Postup

1

Naložte červenou cibuli. Oloupejte ji a nakrájejte na tenké plátky. Oba octy, cukr a sůl dejte do rendlíku, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte. Přelijte nálevem cibuli a nechte stát. Pokud ji nepoužijete hned, přesuňte ji do uzavíratelné sklenice a uchovávejte (až měsíc) v lednici.

2

Všechny ingredience na koule (kromě oleje) promíchejte v míse a vytvarujte menší kuličky. V pánvi rozpalte olej a kuličky na něm opečte zprudka dozlatova.

3

V misce prošlehejte ingredience na omáčku a vlijte do pánve ke kuličkám. Ztlumte plamen a při střední teplotě za občasného promíchání (aby se kuličky v omáčce obalily) vařte asi 10 minut.

4

Bagety podélně rozřízněte a lehce potřete majonézou, rozdělte do nich mrkev, okurku, cibulku, koule, zakápněte zbylou omáčkou a limetou, posypte sezamem, chilli papričkou a bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Komentáře

02.11.2021 18:54
V receptu není uvedeno, jaké oba octy se mají použít na naložení cibule. Není tam ani množství.
13.09.2020 09:22

Nom Nom Nom mám rád koule

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...