0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Asijské krůtí masové koule à la bánh mì

Asijské krůtí masové koule à la bánh mì
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Asijské krůtí masové koule à la bánh mì

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4643 kcal
Bílkoviny 240 g
Sacharidy 642 g
Tuky 141 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Doporučujeme koule udělat do zásoby, budete je tak mít vždycky po ruce a můžete je podávat jednou v bagetě a příště zase s rýží v kari omáčce.

Suroviny

Na koule
krůtí maso mleté 750 g
citronová tráva 1 ks
jen šťavnatá část stonku, nasekaná nadrobno
koriandr čerstvý 0.5 svazku
+ stonky za zbylé poloviny svazku nadrobno
chilli paprička 1 ks
nadrobno
zázvor (čerstvý) 2 PL
nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
rostlinný olej
na opékání
Na omáčku
chilli omáčka sladká 0.5 hrnku
terijaki omáčka 2 PL
+ na dochucení
rybí omáčka 1 PL
Na dokončení
bageta 6 ks
malá nebo 3 velké
majonéza 4 PL
mrkev 2 hrnky
nahrubo nastrouhaná nebo nakrájená na sirky
okurka 1 ks
na tenká kolečka nebo dlouhé tenké proužky
koriandr čerstvý 0.5 svazku
nasekaný
chilli paprička 2 ks
červená, nakrájená na kolečka
limeta
na pokapání
sezamová semínka
k podávání
máta 1 hrst
nasekaná
Na nakládanou cibulku
cibule červená 1 ks
velká
jablečný ocet 1 hrnek
vinný ocet červený 0.5 hrnku
krupicový cukr 0.25 hrnku
sůl 1 ČL

1 Naložte červenou cibuli. Oloupejte ji a nakrájejte na tenké plátky. Oba octy, cukr a sůl dejte do rendlíku, přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Odstavte. Přelijte nálevem cibuli a nechte stát. Pokud ji nepoužijete hned, přesuňte ji do uzavíratelné sklenice a uchovávejte (až měsíc) v lednici.

2 Všechny ingredience na koule (kromě oleje) promíchejte v míse a vytvarujte menší kuličky. V pánvi rozpalte olej a kuličky na něm opečte zprudka dozlatova.

3 V misce prošlehejte ingredience na omáčku a vlijte do pánve ke kuličkám. Ztlumte plamen a při střední teplotě za občasného promíchání (aby se kuličky v omáčce obalily) vařte asi 10 minut.

4 Bagety podélně rozřízněte a lehce potřete majonézou, rozdělte do nich mrkev, okurku, cibulku, koule, zakápněte zbylou omáčkou a limetou, posypte sezamem, chilli papričkou a bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit