Americká klasika v domácím provedení. Dejte si záležet na kvalitních surovinách a připravte si výbornou večeři.
Suroviny
hovězí maso mleté
500
g
sůl
1
ČL
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej
100
g
nakládaná řepa na plátky
arabský chléb
4
ks
tmavé
rukola
50
g
zakysaná smetana
4
PL
pažitka
2
PL
nasekaná + na ozdobu
1 Nejprve si udělejte burgery. Maso dejte do mísy, osolte ho a opepřete a důkladně rukama prohněťte. Pak hmotu rozdělte na čtvrtiny a vytvarujte burgery.
2 Nakládanou řepu nakrájejte na plátky; zakysanou smetanu smíchejte s pažitkou a mírně osolte. Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Chleby i maso lehce potřete olivovým olejem a ogrilujte – chleba dokřupava a masu stačí 5–6 minut po každé straně. Pak začněte vrstvit: na každý chleba dejte čtvrtinu rukoly, na to položte ogrilovaný burger, na něj plátky řepy a navrch kopeček dipu ze zakysané smetany. Posypte solí, pepřem, nasekanou pažitkou a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 16 božských receptů na gril(16 receptů)