0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2017 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 201 g
Tuky 58 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Americká klasika v domácím provedení. Dejte si záležet na kvalitních surovinách a připravte si výbornou večeři.

Suroviny

sůl 1 ČL
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej
100 g
nakládaná řepa na plátky
arabský chléb 4 ks
tmavé
pažitka 2 PL
nasekaná + na ozdobu

1 Nejprve si udělejte burgery. Maso dejte do mísy, osolte ho a opepřete a důkladně rukama prohněťte. Pak hmotu rozdělte na čtvrtiny a vytvarujte burgery.

2 Nakládanou řepu nakrájejte na plátky; zakysanou smetanu smíchejte s pažitkou a mírně osolte. Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Chleby i maso lehce potřete olivovým olejem a ogrilujte – chleba dokřupava a masu stačí 5–6 minut po každé straně. Pak začněte vrstvit: na každý chleba dejte čtvrtinu rukoly, na to položte ogrilovaný burger, na něj plátky řepy a navrch kopeček dipu ze zakysané smetany. Posypte solí, pepřem, nasekanou pažitkou a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...