Americká klasika v domácím provedení. Dejte si záležet na kvalitních surovinách a připravte si výbornou večeři v podobě hovězího burgeru s pažitkovým dipem.
Suroviny
Postup
Nejprve si udělejte burgery. Maso dejte do mísy, osolte ho a opepřete a důkladně rukama prohněťte. Pak hmotu rozdělte na čtvrtiny a vytvarujte burgery.
Nakládanou řepu nakrájejte na plátky; zakysanou smetanu smíchejte s pažitkou a mírně osolte. Rozehřejte gril nebo grilovací pánev.
Chleby i maso lehce potřete olivovým olejem a ogrilujte – chleba dokřupava a masu stačí 5–6 minut po každé straně.
Pak začněte vrstvit: na každý chleba dejte čtvrtinu rukoly, na to položte ogrilovaný burger, na něj plátky řepy a navrch kopeček dipu ze zakysané smetany. Posypte solí, pepřem, nasekanou pažitkou a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 16 božských receptů na gril(16 receptů )