Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2126 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 211 g
Tuky 74 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Americká klasika v domácím provedení. Dejte si záležet na kvalitních surovinách a připravte si výbornou večeři v podobě hovězího burgeru s pažitkovým dipem.

Suroviny

sůl 1 ČL
pepř mletý
čerstvě mletý
olivový olej
nakládaná, na plátky
pažitka 2 PL
nasekaná + na ozdobu

Postup

1

Nejprve si udělejte burgery. Maso dejte do mísy, osolte ho a opepřete a důkladně rukama prohněťte. Pak hmotu rozdělte na čtvrtiny a vytvarujte burgery.

2

Nakládanou řepu nakrájejte na plátky; zakysanou smetanu smíchejte s pažitkou a mírně osolte. Rozehřejte gril nebo grilovací pánev.

3

Chleby i maso lehce potřete olivovým olejem a ogrilujte – chleba dokřupava a masu stačí 5–6 minut po každé straně.

4

Pak začněte vrstvit: na každý chleba dejte čtvrtinu rukoly, na to položte ogrilovaný burger, na něj plátky řepy a navrch kopeček dipu ze zakysané smetany. Posypte solí, pepřem, nasekanou pažitkou a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...