Snadná příprava. Karbanátky ozvláštněné bílým vínem a kůrou z citronu.
Suroviny
vepřové maso mleté
400
g
lze nahradit drůbežím masem
víno bílé
1.5
PL
suché
sůl
pepř
citron
1
ks
bio
housky
60
g
strouhaná
žloutek
1
ks
šunka
40
g
petrželka
1
hrst
cibule
20
g
nasekaná
strouhanka
20
g
sádlo
lze nahradit olivovým olejem
1 400 g mletého vepřového či drůbežího masa smíchejte s 1½ lžící dobrého suchého bílého vína, osolte, opepřete. Přidejte strouhanou kůru z 1 biocitronu, 60 g strouhané housky namočených do 170 ml stejného vína a důkladně vymačkaných, 1 žloutek, 40 g šunky od kosti, na kostičky, hrst nasekané zelené petrželky, 20 g nasekané cibule a cca 20 g strouhanky. Zpracujte na hmotu.
2 Na strouhankou posypaném prkénku vytvarujte 8 karbanátků. Dejte je do pekáčku, zakapejte 4 lžícemi rozpuštěného sádla či olivového oleje. Pečte v troubě cca půl hodiny při 180 °C. Občas polijte šťávou, případně zředěnou drůbežím vývarem.