0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené karbanátky s vínem & citronem

Pečené karbanátky s vínem & citronem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1159 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 92 g
Tuky 58 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná příprava. Karbanátky ozvláštněné bílým vínem a kůrou z citronu.

Suroviny

vepřové maso mleté 400 g
lze nahradit drůbežím masem
víno bílé 1.5 PL
suché
sůl
pepř
citron 1 ks
bio
housky 60 g
strouhaná
žloutek 1 ks
šunka 40 g
petrželka 1 hrst
cibule 20 g
nasekaná
strouhanka 20 g
sádlo
lze nahradit olivovým olejem

1 400 g mletého vepřového či drůbežího masa smíchejte s 1½ lžící dobrého suchého bílého vína, osolte, opepřete. Přidejte strouhanou kůru z 1 biocitronu, 60 g strouhané housky namočených do 170 ml stejného vína a důkladně vymačkaných, 1 žloutek, 40 g šunky od kosti, na kostičky, hrst nasekané zelené petrželky, 20 g nasekané cibule a cca 20 g strouhanky. Zpracujte na hmotu.

2 Na strouhankou posypaném prkénku vytvarujte 8 karbanátků. Dejte je do pekáčku, zakapejte 4 lžícemi rozpuštěného sádla či olivového oleje. Pečte v troubě cca půl hodiny při 180 °C. Občas polijte šťávou, případně zředěnou drůbežím vývarem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit