0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené karbanátky s vínem & citronem

Pečené karbanátky s vínem & citronem

4.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1159 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 92 g
Tuky 58 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná příprava. Karbanátky ozvláštněné bílým vínem a kůrou z citronu.

Suroviny

vepřové maso mleté 400 g
lze nahradit drůbežím masem
suché
sůl
pepř
bio
housky 60 g
strouhaná
žloutek 1 ks
petrželka 1 hrst
cibule 20 g
nasekaná
strouhanka 20 g
sádlo
lze nahradit olivovým olejem

1 400 g mletého vepřového či drůbežího masa smíchejte s 1½ lžící dobrého suchého bílého vína, osolte, opepřete. Přidejte strouhanou kůru z 1 biocitronu, 60 g strouhané housky namočených do 170 ml stejného vína a důkladně vymačkaných, 1 žloutek, 40 g šunky od kosti, na kostičky, hrst nasekané zelené petrželky, 20 g nasekané cibule a cca 20 g strouhanky. Zpracujte na hmotu.

2 Na strouhankou posypaném prkénku vytvarujte 8 karbanátků. Dejte je do pekáčku, zakapejte 4 lžícemi rozpuštěného sádla či olivového oleje. Pečte v troubě cca půl hodiny při 180 °C. Občas polijte šťávou, případně zředěnou drůbežím vývarem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč