Teplý předkrm můžete podávat i jako samostatné jídlo; v tom případě ale zdvojnásobte množství.
Suroviny
Postup
Srdce prošpikujte slaninou. Zeleninu a cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji osmahněte dozlatova. Přidejte srdce, dochuťte solí, pepřem a novým kořením, zalijte vývarem a duste asi 90 minut doměkka.
Potom srdce vyjměte a šťávu zahustěte světlou jíškou připravenou z másla a mouky. Čerstvé houby nakrájejte a osmahněte na rozpáleném sádle. Pak je přidejte do připravené omáčky a asi 15 minut provařte. Osolte a opepřete.
Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím na sádle opékejte cibuli (cca 3 minuty), přidejte škvarky a míchejte ještě 2 minuty. Směs smíchejte s bramborami, rozšťouchejte, a podle chuti osolte a opepřete.
Srdce pokrájejte na plátky a podávejte ho s bramborami a omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Moravské menu našich babiček(4 recepty )
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )
- Pochoutky ze škvarků: 17 ověřených receptů(17 receptů )
- Lahodné dobroty z křupavých škvarků: 25 receptů, ve kterých hrají hlavní roli(27 receptů )