Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory
Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory

4.5/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3188 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 155 g
Tuky 233 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplý předkrm můžete podávat i jako samostatné jídlo; v tom případě ale zdvojnásobte množství.

Suroviny

špek 100 g
na nudličky
kořenová zelenina 100 g
cibule 150 g
slunečnicový olej 50 ml
sůl
pepř
vývar hovězí 200 ml
silný
lesní houby 100 g
čerstvé
Na brambory
na plátky

Postup

1

Srdce prošpikujte slaninou. Zeleninu a cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji osmahněte dozlatova. Přidejte srdce, dochuťte solí, pepřem a novým kořením, zalijte vývarem a duste asi 90 minut doměkka.

2

Potom srdce vyjměte a šťávu zahustěte světlou jíškou připravenou z másla a mouky. Čerstvé houby nakrájejte a osmahněte na rozpáleném sádle. Pak je přidejte do připravené omáčky a asi 15 minut provařte. Osolte a opepřete.

3

Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím na sádle opékejte cibuli (cca 3 minuty), přidejte škvarky a míchejte ještě 2 minuty. Směs smíchejte s bramborami, rozšťouchejte, a podle chuti osolte a opepřete.

4

Srdce pokrájejte na plátky a podávejte ho s bramborami a omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín