0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory

4.4 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3188 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 155 g
Tuky 233 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplý předkrm můžete podávat i jako samostatné jídlo; v tom případě ale zdvojnásobte množství.

Suroviny

srdce hovězí 400 g
špek 100 g
na nudličky
kořenová zelenina 100 g
cibule 150 g
slunečnicový olej 50 ml
sůl
pepř
nové koření
vývar hovězí 200 ml
silný
máslo 30 g
mouka pšeničná hladká 15 g
na jíšku
lesní houby 100 g
čerstvé
sádlo 1 PL
Na brambory
brambory 500 g
sádlo 1 PL
vepřové škvarky 100 g
cibule 1 ks
na plátky

1 Srdce prošpikujte slaninou. Zeleninu a cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji osmahněte dozlatova. Přidejte srdce, dochuťte solí, pepřem a novým kořením, zalijte vývarem a duste asi 90 minut doměkka.

2 Potom srdce vyjměte a šťávu zahustěte světlou jíškou připravenou z másla a mouky. Čerstvé houby nakrájejte a osmahněte na rozpáleném sádle. Pak je přidejte do připravené omáčky a asi 15 minut provařte. Osolte a opepřete.

3 Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím na sádle opékejte cibuli (cca 3 minuty), přidejte škvarky a míchejte ještě 2 minuty. Směs smíchejte s bramborami, rozšťouchejte, a podle chuti osolte a opepřete.

4 Srdce pokrájejte na plátky a podávejte ho s bramborami a omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit