0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3188 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 155 g
Tuky 233 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Teplý předkrm můžete podávat i jako samostatné jídlo; v tom případě ale zdvojnásobte množství.

Suroviny

špek 100 g
na nudličky
kořenová zelenina 100 g
cibule 150 g
slunečnicový olej 50 ml
sůl
pepř
nové koření
vývar hovězí 200 ml
silný
máslo 30 g
mouka pšeničná hladká 15 g
na jíšku
lesní houby 100 g
čerstvé
sádlo 1 PL
Na brambory
brambory 500 g
sádlo 1 PL
vepřové škvarky 100 g
cibule 1 ks
na plátky

1 Srdce prošpikujte slaninou. Zeleninu a cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji osmahněte dozlatova. Přidejte srdce, dochuťte solí, pepřem a novým kořením, zalijte vývarem a duste asi 90 minut doměkka.

2 Potom srdce vyjměte a šťávu zahustěte světlou jíškou připravenou z másla a mouky. Čerstvé houby nakrájejte a osmahněte na rozpáleném sádle. Pak je přidejte do připravené omáčky a asi 15 minut provařte. Osolte a opepřete.

3 Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Mezitím na sádle opékejte cibuli (cca 3 minuty), přidejte škvarky a míchejte ještě 2 minuty. Směs smíchejte s bramborami, rozšťouchejte, a podle chuti osolte a opepřete.

4 Srdce pokrájejte na plátky a podávejte ho s bramborami a omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč