0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opékané hovězí se zeleninou

Opékané hovězí se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Opékané hovězí se zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1181 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 85 g
Tuky 51 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo známé z rychlého občerstvení si udělejte doma a budete příjemně překvapeni.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
roštěnec 2 plátky
po 200 g, zbavené tuku, na proužky
na růžičky
česnek 2 stroužek
na plátky
mražený hrášek 300 g
nebo cukrový
jarní cibulka 4 ks
na silná kolečka
pak čoi 3 ks
oddělené listy, na čtvrtiny, lze nahradit 300 g pekingského zelí, na větší kousky, případně listy špenátu
omáčka hoisin 4 PL

1 Ve woku či velké nepřilnavé pánvi pořádně zahřejte olej, vsypte proužky masa a 3–4 minuty opékejte dohněda. Vyjměte z pánve a dejte stranou.

2 Brokolici a česnek vložte do pánve, zastříkněte vodou a na vysokém plameni 4–5 minut prohřívejte a obracejte, aby začaly měknout. Přidejte hrášek, cibulky a zelí či špenát, za stálého obracení opékejte 2–3 minuty, pak vmíchejte omáčku hoisin a maso.

3 Rychle prohřejte, zdá-li se směs suchá, přidejte trochu vody. Jezte s nudlemi či rýží.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč