Jídlo známé z rychlého občerstvení si udělejte doma a budete příjemně překvapeni.
Suroviny
slunečnicový olej
1
PL
hovězí roštěnec
2
plátky
po 200 g, zbavené tuku, na proužky
brokolice
1
ks
na růžičky
česnek
2
stroužek
na plátky
mražený hrášek
300
g
nebo cukrový
jarní cibulka
4
ks
na silná kolečka
pak čoi
3
ks
oddělené listy, na čtvrtiny, lze nahradit 300 g pekingského zelí, na větší kousky, případně listy špenátu
omáčka hoisin
4
PL
Postup
1
Ve woku či velké nepřilnavé pánvi pořádně zahřejte olej, vsypte proužky masa a 3–4 minuty opékejte dohněda. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
2
Brokolici a česnek vložte do pánve, zastříkněte vodou a na vysokém plameni 4–5 minut prohřívejte a obracejte, aby začaly měknout. Přidejte hrášek, cibulky a zelí či špenát, za stálého obracení opékejte 2–3 minuty, pak vmíchejte omáčku hoisin a maso.
3
Rychle prohřejte, zdá-li se směs suchá, přidejte trochu vody. Jezte s nudlemi či rýží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů )