Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hráškovo-rukolový krém
Hráškovo-rukolový krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hráškovo-rukolový krém

4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 917 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 126 g
Tuky 14 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vřele doporučujeme použít čerstvě vyloupaný mladý a sladký hrášek, službu ale udělá i mražený.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ navíc na pokapání
střední, nakrájená najemno
česnek 1 stroužek
nakrájený najemno
hrášek 500 g
vyloupaného (může být i mražený)
vývar zeleninový 1 l
rukola 1 svazek
(asi 100 g), nakrájená, pár lístků ponechaných stranou na posypání
sůl
pepř
čerstvě mletý
hustá, tučná nebo crème fraîche, k podávání
pepř růžový
čerstvě drcený, na posypání

Postup

1

Rozehřejte v hrnci olivový olej a opečte na mírném ohni krátce šalotky a pak i česnek, dokud trochu nezměknou. Přidejte hrášek, nechte jej trochu obalit v tuku a pak zalijte litrem vývaru. Zamíchejte a nechte cca 5–10 minut vařit na mírném ohni.

2

Jakmile je hrášek měkký, přelijte větší část polévky do stolního mixéru a rozmixujte s rukolou. Vraťte k nepromixovanému zbytku a zhruba další minutu společně prohřejte. Osolte a podle chuti opepřete. Rozdělte do talířů, ozdobte trochou zakysané smetany nebo crème fraîche a zbylými lístky rukoly, posypte podle chuti drceným růžovým pepřem. Na závěr můžete zastříknout troškou olivového oleje.

NĚCO NAVÍC
V hráškové polévce můžete zužitkovat jakékoli lupení, které právě máte doma, třeba baby špenát nebo polníček – polévka pak bude jemnější. Skvělou chuť polévce dodá křehká a peprná potočnice.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...