Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lososovitý pstruh s hráškem

Lososovitý pstruh s hráškem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1425 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 33 g
Tuky 118 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapary s pancettou jemnou rybu odpíchnou.

Související recepty

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
pstruh lososovitý 2 ks
filety po cca 150 g
změklé
rostlinný olej 2 PL
na kostičky
kapary 1 PL
okapané
nastrouhaná z 1/2 citronu
med ½ ČL
hrášek 100 g
čerstvý, vyloupaný (lze použít mražený, spařený horkou vodou, aby byl měkký)
kopr 3 PL
sekaný
pečené ve slupce (případně nové brambory), k podávání
k podávání

Postup

1

Lžíci mouky smíchejte se solí a pepřem a nasypte v rovnoměrné vrstvě na talíř a filety pstruha kůží dolů do mouky ‚obtiskněte. Horní část filetů bez kůže pomocí prstů důkladně pomažte změklým máslem. Vložte do mělčího pekáčku kůží nahoru. Odložte prozatím stranou.

2

V pánvi rozehřejte lžíci rostlinného oleje a opečte na něm pozvolna pancettu dokřupava – bude to trvat 10–15 minut. Vyndejte pomocí děrované lžíce a odložte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Tuk po slanině nechte v pánvi a přilijte k němu ještě jednu lžíci oleje. Přidejte kapary, citronovou kůru, šťávu a med. Lehce společně prohřívejte 2–3 minuty, aby se propojily chutě a vůně. Udržujte teplé.

3

Rozehřejte gril v troubě na 200 °C. Vložte rybu a pečte ji 4–6 minut podle výšky filetu. Během pečení ji polijte horkým máslem a šťávou z pekáčku, aby se filet nevysušil. Jakmile ryba vypadá upečená a má křupavou kůži, vyndejte ji z trouby a nechte pár minut v teple odpočívat.

4

Mezitím přidejte do teplé omáčky na pánvi hrášek (menší část můžete podrtit a část nechat v celku). Přisypte 2 lžíce nasekaného kopru.

5

Zakysanou smetanu vyšlehejte se solí a pepřem a zbylou lžící kopru.

6

Servírujte: Na talíř nandejte rybu křupavou kůží nahoru, polijte omáčkou s hráškem a posypte kousky pancetty. Podávejte s pečenými bramborami a ochucenou zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...