Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lososovitý pstruh s hráškem

Lososovitý pstruh s hráškem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1425 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 33 g
Tuky 118 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapary s pancettou jemnou rybu odpíchnou.

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
pstruh lososovitý 2 ks
filety po cca 150 g
změklé
rostlinný olej 2 PL
na kostičky
kapary 1 PL
okapané
nastrouhaná z 1/2 citronu
med ½ ČL
hrášek 100 g
čerstvý, vyloupaný (lze použít mražený, spařený horkou vodou, aby byl měkký)
kopr 3 PL
sekaný
pečené ve slupce (případně nové brambory), k podávání
k podávání

1 Lžíci mouky smíchejte se solí a pepřem a nasypte v rovnoměrné vrstvě na talíř a filety pstruha kůží dolů do mouky ‚obtiskněte‘. Horní část filetů bez kůže pomocí prstů důkladně pomažte změklým máslem. Vložte do mělčího pekáčku kůží nahoru. Odložte prozatím stranou.

V pánvi rozehřejte lžíci rostlinného oleje a opečte na něm pozvolna pancettu dokřupava – bude to trvat 10–15 minut. Vyndejte pomocí děrované lžíce a odložte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Tuk po slanině nechte v pánvi a přilijte k němu ještě jednu lžíci oleje. Přidejte kapary, citronovou kůru, šťávu a med. Lehce společně prohřívejte 2–3 minuty, aby se propojily chutě a vůně. Udržujte teplé.

3 Rozehřejte gril v troubě na 200 °C. Vložte rybu a pečte ji 4–6 minut podle výšky filetu. Během pečení ji polijte horkým máslem a šťávou z pekáčku, aby se filet nevysušil. Jakmile ryba vypadá upečená a má křupavou kůži, vyndejte ji z trouby a nechte pár minut v teple odpočívat.

4 Mezitím přidejte do teplé omáčky na pánvi hrášek (menší část můžete podrtit a část nechat v celku). Přisypte 2 lžíce nasekaného kopru.

5 Zakysanou smetanu vyšlehejte se solí a pepřem a zbylou lžící kopru.

6 Servírujte: Na talíř nandejte rybu křupavou kůží nahoru, polijte omáčkou s hráškem a posypte kousky pancetty. Podávejte s pečenými bramborami a ochucenou zakysanou smetanou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč