Lososovitý pstruh s hráškem

Lososovitý pstruh s hráškem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1425 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 33 g
Tuky 118 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapary s pancettou jemnou rybu odpíchnou.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
pstruh lososovitý 2 ks
filety po cca 150 g
máslo 40 g
změklé
rostlinný olej 2 PL
pancetta 50 g
na kostičky
kapary 1 PL
okapané
citronová kůra
nastrouhaná z 1/2 citronu
citronová štáva 1 PL
med 0.5 ČL
hrášek 100 g
čerstvý, vyloupaný (lze použít mražený, spařený horkou vodou, aby byl měkký)
kopr 3 PL
sekaný
zakysaná smetana 80 g
brambory
pečené ve slupce (případně nové brambory), k podávání
citron
k podávání

1 Lžíci mouky smíchejte se solí a pepřem a nasypte v rovnoměrné vrstvě na talíř a filety pstruha kůží dolů do mouky ‚obtiskněte‘. Horní část filetů bez kůže pomocí prstů důkladně pomažte změklým máslem. Vložte do mělčího pekáčku kůží nahoru. Odložte prozatím stranou.

V pánvi rozehřejte lžíci rostlinného oleje a opečte na něm pozvolna pancettu dokřupava – bude to trvat 10–15 minut. Vyndejte pomocí děrované lžíce a odložte na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Tuk po slanině nechte v pánvi a přilijte k němu ještě jednu lžíci oleje. Přidejte kapary, citronovou kůru, šťávu a med. Lehce společně prohřívejte 2–3 minuty, aby se propojily chutě a vůně. Udržujte teplé.

3 Rozehřejte gril v troubě na 200 °C. Vložte rybu a pečte ji 4–6 minut podle výšky filetu. Během pečení ji polijte horkým máslem a šťávou z pekáčku, aby se filet nevysušil. Jakmile ryba vypadá upečená a má křupavou kůži, vyndejte ji z trouby a nechte pár minut v teple odpočívat.

4 Mezitím přidejte do teplé omáčky na pánvi hrášek (menší část můžete podrtit a část nechat v celku). Přisypte 2 lžíce nasekaného kopru.

5 Zakysanou smetanu vyšlehejte se solí a pepřem a zbylou lžící kopru.

6 Servírujte: Na talíř nandejte rybu křupavou kůží nahoru, polijte omáčkou s hráškem a posypte kousky pancetty. Podávejte s pečenými bramborami a ochucenou zakysanou smetanou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit