
Kuře v arašídové omáčce s rýží
Rychlá večeře à la indické kari...
Vydání: 2018/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 8 stehenních kuřecích řízků, nakrájených na kousky
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 červená chilli paprička, nakrájená najemno (pokud má být jídlo jen jemně pikantní, tak zbavená semínek)
- 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
- 2 lžičky koření garam masala
- 100 g arašídového másla
- 400 ml kokosového mléka
- 400 g konzerva krájených rajčat
- 1 malý svazek koriandru, polovina nasekaná nahrubo, z poloviny otrhané lístky na ozdobu
- limetová šťáva na dochucení
- sekané pražené arašídy na ozdobu
- basmati rýže a limeta na klínky k podávání
Příprava jídla
1 V hluboké pánvi či hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje. Po dávkách opečte kuře dozlatova a odložte.
2 Do pánve přidejte další lžíci oleje a opékejte na ní asi 1 minutu česnek, chilli a zázvor. Vsypte koření garam masala a opékejte společně další minutu. Vmíchejte arašídové máslo, kokosové mléko a sekaná rajčata a společně zahřejte. Do pánve vraťte kuře a přidejte nasekaný koriandr. Odkryté vařte zvolna 30 minut, dokud omáčka lehce nezhoustne. Dochuťte limetovou šťávou, posypte sekanými arašídy a lístky koriandru. Podávejte s basmati rýží a čtvrtkami limety.
Přidat komentář