Kuře v arašídové omáčce s rýží

Kuře v arašídové omáčce s rýží

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2377 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 73 g
Tuky 146 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchou večeři à la indické kari zvládnete vykouzlit během krátké chvilky. Navíc není příliš náročná na suroviny, vše bez problému seženete v každém běžném supermarketu. 

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
kuřecí stehenní řízky 8 ks
nakrájené na kousky
česnek 1 stroužek
nasekaný
chilli paprička 1 ks
nakrájená najemno (pokud má být jídlo jen jemně pikantní, tak zbavená semínek)
zázvor (čerstvý) 2 ČL
nastrouhaný
garam masala 2 ČL
arašídové máslo 100 g
kokosové mléko 400 ml
konzervovaná rajčata 400 g
krájená
koriandr 1 svazek
polovina nasekaná nahrubo, z poloviny otrhané lístky na ozdobu
limetová šťáva
na dochucení
arašídy
pražené, sekané na ozdobu
rýže basmati
k podávání
limeta
na klínky, k podávání

1 V hluboké pánvi či hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje. Po dávkách opečte kuře dozlatova a odložte.

2 Do pánve přidejte další lžíci oleje a opékejte na ní asi 1 minutu česnek, chilli a zázvor. Vsypte koření garam masala a opékejte společně další minutu. Vmíchejte arašídové máslo, kokosové mléko a sekaná rajčata a společně zahřejte. Do pánve vraťte kuře a přidejte nasekaný koriandr. Odkryté vařte zvolna 30 minut, dokud omáčka lehce nezhoustne. Dochuťte limetovou šťávou, posypte sekanými arašídy a lístky koriandru. Podávejte s basmati rýží a čtvrtkami limety. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit