0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočková polévka z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4779 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 633 g
Tuky 160 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dlouhým jemným varem v troubě zrnka čočky zvláční, ale zůstanou příjemně pevná. Odpadá také namáčení.

Suroviny

čočka ½ kg
bulgur ½ hrnku
cibule 2 ks
nasekaná
česnek 5 stroužků
mrkev 200 g
malá
rajčatový protlak 2,5 PL
bobkový list 3 ks
vývar zeleninový 1 kostka
voda 2,5 l
vroucí
olivový olej ¾ hrnku
balzamikový ocet 4 PL

1 Vše kromě oleje a octa dejte do hrnce, zalijte vroucí vodou, přikryjte a sedm hodin vařte v troubě při 90 °C.

2 Přidejte olej i ocet a povařte ještě dvě hodiny. Polévku můžete podávat s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č. 3/07, str.41

Anonym

Chtěla bych vědět, kdo bude "vařit" v troubě poléku 7 hodin????

Anonym

Ne 7, ale 9 hodin!!! S ohledem na to, že mám elektrickou troubu, tento recept nikdy nevyzkouším. :-)

Anonym

no tak to teda suhlasim, ze je riadna hlupost varit polievku 7 hodin pri dnesnych cenach energie

Anonym

Na podobná jídla existuje zajímavé zařízení, jmenuje se "pomalý hrnec" (slowcooker). Dostane se to už i u nás, (najdeš na I. stránkách), poesie tkví v tom, že když ráno odcházíš do zaměstnání, naplníš hrnec, zapneš a když se vrátíš, máš uvařeno. Jde v tom dělat prakticky skoro každé jídlo, nejen polévky.A je to bezva, já to přivezl před měsícem ženě z Anglie, nemúže si to vynachválit a my ostatní taky ne.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč