Dlouhým jemným varem v troubě zrnka čočky zvláční, ale zůstanou příjemně pevná. Odpadá také namáčení.
1 Vše kromě oleje a octa dejte do hrnce, zalijte vroucí vodou, přikryjte a sedm hodin vařte v troubě při 90 °C.
2 Přidejte olej i ocet a povařte ještě dvě hodiny. Polévku můžete podávat s chlebem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Přesnídávkové polévky, které můžete zařadit do nízkotučného jídelníčku(13 receptů)
- Jak si pojistit blahobyt v dalším roce aneb 21 receptů na tradiční novoroční čočku!(21 receptů)
- Čočková polévka na 20 způsobů z celého světa: Připravte si jídlo, které nasytí celou rodinu a vyjde na pár korun(21 receptů)
Komentáře
Anonym
03.10.2007 08:18
Apetit 3/07
Anonym
03.10.2007 13:28
Čočková polévka
Anonym
04.10.2007 07:48
Čočková polévka
Anonym
23.01.2008 18:18
hlupost
Anonym
12.10.2007 19:57
Čočková polévka