Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočková polévka z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4779 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 633 g
Tuky 160 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dlouhým jemným varem v troubě zrnka čočky zvláční, ale zůstanou příjemně pevná. Odpadá také namáčení.

Související recepty

Suroviny

čočka ½ kg
bulgur ½ hrnku
nasekaná
česnek 5 stroužků
mrkev 200 g
malá
vývar zeleninový 1 kostka
voda 2,5 l
vroucí
olivový olej ¾ hrnku
balzamikový ocet 4 PL

Postup

1

Vše kromě oleje a octa dejte do hrnce, zalijte vroucí vodou, přikryjte a sedm hodin vařte v troubě při 90 °C.

2

Přidejte olej i ocet a povařte ještě dvě hodiny. Polévku můžete podávat s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

12.10.2007 19:57
Na podobná jídla existuje zajímavé zařízení, jmenuje se "pomalý hrnec" (slowcooker). Dostane se to už i u nás, (najdeš na I. stránkách), poesie tkví v tom, že když ráno odcházíš do zaměstnání, naplníš hrnec, zapneš a když se vrátíš, máš uvařeno. Jde v tom dělat prakticky skoro každé jídlo, nejen polévky.A je to bezva, já to přivezl před měsícem ženě z Anglie, nemúže si to vynachválit a my ostatní taky ne.
03.10.2007 13:28
Chtěla bych vědět, kdo bude "vařit" v troubě poléku 7 hodin????
04.10.2007 07:48
Ne 7, ale 9 hodin!!! S ohledem na to, že mám elektrickou troubu, tento recept nikdy nevyzkouším. :-)
23.01.2008 18:18
no tak to teda suhlasim, ze je riadna hlupost varit polievku 7 hodin pri dnesnych cenach energie
03.10.2007 08:18
Recept se nachází v č. 3/07, str.41

Apetit magazín