0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.9 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4779 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 633 g
Tuky 160 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dlouhým jemným varem v troubě zrnka čočky zvláční, ale zůstanou příjemně pevná. Odpadá také namáčení.

Suroviny

čočka 0.5 kg
bulgur 0.5 hrnku
cibule 2 ks
nasekaná
česnek 5 stroužků
mrkev 200 g
malá
rajčatový protlak 2.5 PL
bobkový list 3 ks
vývar zeleninový 1 kostka
voda 2.5 l
vroucí
olivový olej 0.75 hrnku
balzamikový ocet 4 PL

1 Vše kromě oleje a octa dejte do hrnce, zalijte vroucí vodou, přikryjte a sedm hodin vařte v troubě při 90 °C.

2 Přidejte olej i ocet a povařte ještě dvě hodiny. Polévku můžete podávat s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

Anonym

Ne 7, ale 9 hodin!!! S ohledem na to, že mám elektrickou troubu, tento recept nikdy nevyzkouším. :-)

Anonym

no tak to teda suhlasim, ze je riadna hlupost varit polievku 7 hodin pri dnesnych cenach energie

Anonym

Na podobná jídla existuje zajímavé zařízení, jmenuje se "pomalý hrnec" (slowcooker). Dostane se to už i u nás, (najdeš na I. stránkách), poesie tkví v tom, že když ráno odcházíš do zaměstnání, naplníš hrnec, zapneš a když se vrátíš, máš uvařeno. Jde v tom dělat prakticky skoro každé jídlo, nejen polévky.A je to bezva, já to přivezl před měsícem ženě z Anglie, nemúže si to vynachválit a my ostatní taky ne.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit