0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočková polévka z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.1/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4779 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 633 g
Tuky 160 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dlouhým jemným varem v troubě zrnka čočky zvláční, ale zůstanou příjemně pevná. Odpadá také namáčení.

Suroviny

čočka ½ kg
bulgur ½ hrnku
cibule 2 ks
nasekaná
česnek 5 stroužků
mrkev 200 g
malá
rajčatový protlak 2,5 PL
bobkový list 3 ks
vývar zeleninový 1 kostka
voda 2,5 l
vroucí
olivový olej ¾ hrnku
balzamikový ocet 4 PL

1 Vše kromě oleje a octa dejte do hrnce, zalijte vroucí vodou, přikryjte a sedm hodin vařte v troubě při 90 °C.

2 Přidejte olej i ocet a povařte ještě dvě hodiny. Polévku můžete podávat s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č. 3/07, str.41

Anonym

Chtěla bych vědět, kdo bude "vařit" v troubě poléku 7 hodin????

Anonym

Ne 7, ale 9 hodin!!! S ohledem na to, že mám elektrickou troubu, tento recept nikdy nevyzkouším. :-)

Anonym

no tak to teda suhlasim, ze je riadna hlupost varit polievku 7 hodin pri dnesnych cenach energie

Anonym

Na podobná jídla existuje zajímavé zařízení, jmenuje se "pomalý hrnec" (slowcooker). Dostane se to už i u nás, (najdeš na I. stránkách), poesie tkví v tom, že když ráno odcházíš do zaměstnání, naplníš hrnec, zapneš a když se vrátíš, máš uvařeno. Jde v tom dělat prakticky skoro každé jídlo, nejen polévky.A je to bezva, já to přivezl před měsícem ženě z Anglie, nemúže si to vynachválit a my ostatní taky ne.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč