0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené koleno

Pečené koleno

3.1/5 Počet hodnocení: 29
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6481 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 897 g
Tuky 142 g
Vláknina 212 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečené koleno je nejlepší volba, když potřebujete pořádné jídlo pro partu lidí. Připraví se skoro samo a co nesníte večer, přijde k chuti ráno. Tradičně se vepřové koleno nebo jiný vhodný kus vepřového masa podává o půlnoci jako ovar, my jsme ale toho názoru, že lepší je pořádně se najíst, ještě než se mejdan roztočí na plné obrátky. 

Suroviny

vepřové koleno 1 ks
vepřové, zadní
pepř 10 ks
kuličky černého pepře
sůl 1 PL
bobkový list 5 ks
česnek 1 ks
palice překrojená příčně napůl
cibule 2 ks
oloupaná, překrojená napůl
cibule nakládaná 1
perlová
Na marinádu
chilli omáčka sladká 2 PL
med 1 PL
zázvor (mletý) 1 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
sójová omáčka 2 PL
worchestrová omáčka 2 ČL
K podávání
křen 2 PL
čerstvě nastrouhaný
hořčice
plnotučná, kremžská i dijonská
kyselé
chleba
čerstvý

1 Koleno vložte spolu s pepřem, solí a bobkovými listy do hrnce a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu, ztlumte a táhněte cca 2–3 hodiny, potom nechte ve vývaru vychladnout.

2 Na marinádu smíchejte všechny ingredience. Vychladlé koleno nakrojte na několika místech až ke kosti a dejte do pekáčku. Potřete marinádou – vetřete ji i do zářezů, podlijte trochou vývaru a do pekáčku přidejte překrojenou palici česneku, cibule i nakládané cibulky. Přelijte zbylou marinádou a dejte do trouby předehřáté na 180°C a pečte dokřupava cca 45 minut.

3 Upečené koleno přesuňte na prkýnko, do pekáče přilijte trochu vývaru a lehce povařte, abyste získali šťávu k podávání.

4 Strouhané jablko promíchejte s křenem (podle chuti).

5 Koleno podávejte se šťávou (nechte v něm i cibuli a cibulky) a s jablky s křenem, hořčicemi, kyselými okurkami a s chlebem. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč