Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 10-15 chlebíčku (podle druhu)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4107 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 220 g
Tuky 295 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chlebíčky jsou večírková klasika. Nejlepší je na nich příprava, kdy se všichni sejdou u stolu, vybalí sýry, salámy a domácí pomazánky, nakrájejí pečivo a pustí se do obkládání...

Související recepty

Suroviny

S pikantním salámem
petrželka 2 PL
nasekaná, hladkolistá, a trocha lístků na ozdobení
krémový sýr 250 g
čerstvý, se solí
salám 200 g
trvanlivý paprikáš, nakrájený na co nejtenčí plátky
olivy zelené 1 hrst
na plátky nakrájené
S tuňákovým máslem
okurka 1 ks
salátová, na podelné plátky nakrájená
ocet 120 ml
kvasný
krupicový cukr 10 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
2 ks
filátko ančoviček (sardelky)
kapary 1 PL
a trocha na ozdobení
tuňák 185 g
v konzervě, naložené v olivovém oleji
máslo 100 g
změklé
S pastrami
smetana 100 g
zakysaná
křenová pasta 1 PL
hořčice 1 ČL
hrubozrnná (krémžská)
pažitka 1 PL
nasekaná a celá stébla na ozdobení
150 g
hovězí šunka na plátky
šalotka 3 ks
nakrájená na plátky
Dále potřebujeme
ricotta 200 g
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
olivový olej 2 PL
sůl

DOBRÝ ZÁKLAD

  • VEKA je chlebíčková klasika, ovšem chuť není žádná sláva. Prospěje jí opečení, klidně jen nasucho na pánvi.
  • BAGETA má podstatně lepší střídku i chuť, navíc se prodává i v celozrnné verzi. Nebojte se na chlebíčky použít i jiné pečivo: chléb venezia, ciabattu...
  • NA KRÁJENÍ PEČIVA si pořiďte vroubkovaný nůž, ať už krájíte rovně, nebo šikmo. Jeden plátek jako druhý si můžete nakrájet na kráječích skoro v každém supermarketu 
     

S pikantním salámem

PŘÍPRAVA 5 MINUT ■ NA CCA 15 CHLEBÍČKŮ ■ VELMI SNADNÉ

1 Petrželku promíchejte se sýrem a osolte. Natřete na plátky pečiva, obložte salámem a ozdobte olivami a petrželkou.
 

S tuňákovým máslem

PŘÍPRAVA 15 MINUT + ODLEŽENÍ ■ NA CCA 15 CHLEBÍČKŮ ■ VELMI SNADNÉ

1 Plátky okurky dejte do zavařovací sklenice. Ocet svařte s cukrem, aby se cukr rozpustil, a přidejte 2 lžičky soli. Směsí zalijte okurky, uzavřete a nechte den odležet.

2 Ančovičky a kapary nasekejte nadrobno a vyšlehejte či rozmixujte je s tuňákem a máslem. Dochuťte solí a pepřem.

3 Pomazánku natřete na pečivo a ozdobte naloženou okurkou a kapary.


S pastrami

PŘÍPRAVA 5 MINUT ■ NA CCA 12 CHLEBÍČKŮ ■ VELMI SNADNÉ

1 Zakysanou smetanu promíchejte s křenem, hořčicí a pažitkou a směsí potřete plátky pečiva. Navrch naaranžujte plátky hovězí šunky a ozdobte kolečky šalotky a stébly pažitky.


S hráškem a mátou

PŘÍPRAVA 15 MINUT ■ NA CCA 12 CHLEBÍČKŮ ■ VELMI SNADNÉ

1 Ricottu prošlehejte s citronovou kůrou a lžící olivového oleje. Dochuťte solí a natřete na pečivo. Hrášek zalijte vroucí vodou a nechte povolit, slijte a rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Přidejte nasekané bylinky a olivový olej, promíchejte a naneste na ricottu. Štědře posypte hoblinami parmazánu.


Caprese

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ NA CCA 10 CHLEBÍČKŮ ■ VELMI SNADNÉ

1 Plátky pečiva opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači. Každý plátek potřete pestem a ozdobně obložte plátky mozzarelly a rajčat. Ozdobte pestem, opepřete a zakápněte olivovým olejem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit