Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hummus z černookých fazolí s chřestem a ředkvičkami

Chřestová sezona trvá u nás od dubna maximálně do června, aby si rostliny stihly odpočinout a nabrat síly na další rok.

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ namáčení přes noc
PT40M
Vaření 0:40
Studená omáčka a dip

Ingredience

    • 1 hrnek suchých černookých fazolí (black-eyed) nebo bílých fazolí namočených přes noc (lze použít také 2 hrnky konzervovaných fazolí, slitých)
    • himálajská růžová sůl
    • 8–12 tenkých čerstvých výhonků zeleného chřestu, zbavených 2 cm spodní části stonků (popřípadě také ve spodní třetině oloupaných)
    • špetka cukru plátek citronu
    • mletý římský kmín podle chuti
    • limetová šťáva podle chuti
    • 1 lžíce sezamové pasty tahini
    • 3 lžíce panenského olivového oleje + na ozdobení
    • hrst ředkviček, nakrájených na čtvrtky
    • pořádná hrst hladkolisté petrželky
    • krekry z čočkové mouky podle chuti (my jsme použili indické placky papadum)

Příprava jídla

1 Máčíte-li fazole přes noc, vodu slijte. Fazole dejte do rendlíku, zalijte čistou vodou, osolte a vařte do změknutí – trvá to maximálně 40 minut. Mezitím vložte chřest do vroucí osolené vody se špetkou cukru a plátkem citronu. Vařte doměkka podle tloušťky chřestu 4–8 minut. Vyjměte a zchlaďte studenou vodou.

Uvařené (nebo slité konzervované) fazole dejte do mixéru společně se solí, římským kmínem, šťávou z limety, pastou tahini a olivovým olejem. Pro hladší konzistenci můžete přidat trošku vody, ve které se fazole vařily nebo z konzervy.

3 Fazolový hummus přesuňte do misky či na talíř. Přidejte stonky chřestu, nakrájené ředkvičky a nasekanou hladkolistou petrželku. Zakápněte olivovým olejem a můžete přidat i oblíbené krekry.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chřestová polévka s krevetami

Dva odstíny chřestu

Kuskus s haloumi a ztraceným vejcem

REKLAMA

Přidat komentář