Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hummus z černookých fazolí s chřestem a ředkvičkami
Hummus z černookých fazolí s chřestem a ředkvičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hummus z černookých fazolí s chřestem a ředkvičkami

4.6/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 790 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 34 g
Tuky 50 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chřestová sezona trvá u nás od dubna maximálně do června, aby si rostliny stihly odpočinout a nabrat síly na další rok.

Suroviny

fazole černooké 1 hrnek
nebo 2 hrnky konzervovaných
sůl himálajská
cukr 1 špetka
citron 1 plátek
římský kmín
mletý, podle chuti
limetová šťáva
podle chuti
olivový olej extra panenský 3 PL
+ na ozdobu
ředkvičky 1 hrst
na čtvrtky
petrželka 1 hrst
velká
krekry z čočkové mouky nebo indické placky papadum

Postup

1

Máčíte-li fazole přes noc, vodu slijte. Fazole dejte do rendlíku, zalijte čistou vodou, osolte a vařte do změknutí – trvá to maximálně 40 minut. Mezitím vložte chřest do vroucí osolené vody se špetkou cukru a plátkem citronu. Vařte doměkka podle tloušťky chřestu 4–8 minut. Vyjměte a zchlaďte studenou vodou.

2

Uvařené (nebo slité konzervované) fazole dejte do mixéru společně se solí, římským kmínem, šťávou z limety, pastou tahini a olivovým olejem. Pro hladší konzistenci můžete přidat trošku vody, ve které se fazole vařily nebo z konzervy.

3

Fazolový hummus přesuňte do misky či na talíř. Přidejte stonky chřestu, nakrájené ředkvičky a nasekanou hladkolistou petrželku. Zakápněte olivovým olejem a můžete přidat i oblíbené krekry.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč