Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hustá polévka s fazolemi a kousky lasagní
Hustá polévka s fazolemi a kousky lasagní
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Hustá polévka s fazolemi a kousky lasagní

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2394 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 356 g
Tuky 45 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá polévka, která zužitkuje nálev z konzervy fazolí i polámané pláty lasagní. Máte-li, klidně nechte v polévce vyvařit kůrky parmazánu.

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ 2 lžičky navíc na pokapání
mrkev 2 ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na kostičky
pórek 1 ks
velký, pouze světlá část, nakrájená na jemná kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
podrcený
vývar zeleninový 600 ml
1 konzerva
lasagne (těstovina) 80 g
sušené pláty, nalámané na střípky
bez tuhých stonků, nakrájený nahrubo
hobliny, lze použít i rostlinnou alternativu

Postup

1

V hrnci rozehřejte na středním ohni 2 lžíce oleje. Vsypte mrkev, celer, pórek a osolte. Opékejte a míchejte 6–8 minut, až zelenina začne měknout. Přisypte česnek a opékejte další minutu, pak přidejte protlak a ještě 2–3 minuty restujte, až protlak ztmavne.

2

Rajčata z konzervy vyklopte do mísy a rukama rozmačkejte, pak vlijte do hrnce k zelenině. Přilijte do hrnce také vývar a fazole z konzervy včetně nálevu. Přidejte bobkové listy a přiveďte k varu, pak plamen stáhněte. Vsypte těstoviny i kadeřávek a vařte 6–8 minut nebo dokud nejsou kousky lasagní a kadeřávek měkké. Vyjměte bobkový list a podle chuti dosolte a opepřete.

3

Rozdělte do misek, pokapejte olivovým olejem, podle chuti opepřete a podávejte s hoblinkami parmazánu.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín