0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hustá polévka s fazolemi a kousky lasagní

Hustá polévka s fazolemi a kousky lasagní
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Hustá polévka s fazolemi a kousky lasagní

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2394 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 356 g
Tuky 45 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá polévka, která zužitkuje nálev z konzervy fazolí i polámané pláty lasagní. Máte-li, klidně nechte v polévce vyvařit kůrky parmazánu.

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ 2 lžičky navíc na pokapání
mrkev 2 ks
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na kostičky
pórek 1 ks
velký, pouze světlá část, nakrájená na jemná kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
podrcený
rajčatový protlak 2 PL
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
1 konzerva
vývar zeleninový 600 ml
1 konzerva
bobkový list 2 ks
lasagne (těstovina) 80 g
sušené pláty, nalámané na střípky
bez tuhých stonků, nakrájený nahrubo
hobliny, lze použít i rostlinnou alternativu

Postup

1

V hrnci rozehřejte na středním ohni 2 lžíce oleje. Vsypte mrkev, celer, pórek a osolte. Opékejte a míchejte 6–8 minut, až zelenina začne měknout. Přisypte česnek a opékejte další minutu, pak přidejte protlak a ještě 2–3 minuty restujte, až protlak ztmavne.

2

Rajčata z konzervy vyklopte do mísy a rukama rozmačkejte, pak vlijte do hrnce k zelenině. Přilijte do hrnce také vývar a fazole z konzervy včetně nálevu. Přidejte bobkové listy a přiveďte k varu, pak plamen stáhněte. Vsypte těstoviny i kadeřávek a vařte 6–8 minut nebo dokud nejsou kousky lasagní a kadeřávek měkké. Vyjměte bobkový list a podle chuti dosolte a opepřete.

3

Rozdělte do misek, pokapejte olivovým olejem, podle chuti opepřete a podávejte s hoblinkami parmazánu.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč