Skvělá polévka, která zužitkuje nálev z konzervy fazolí i polámané pláty lasagní. Máte-li, klidně nechte v polévce vyvařit kůrky parmazánu.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte na středním ohni 2 lžíce oleje. Vsypte mrkev, celer, pórek a osolte. Opékejte a míchejte 6–8 minut, až zelenina začne měknout. Přisypte česnek a opékejte další minutu, pak přidejte protlak a ještě 2–3 minuty restujte, až protlak ztmavne.
Rajčata z konzervy vyklopte do mísy a rukama rozmačkejte, pak vlijte do hrnce k zelenině. Přilijte do hrnce také vývar a fazole z konzervy včetně nálevu. Přidejte bobkové listy a přiveďte k varu, pak plamen stáhněte. Vsypte těstoviny i kadeřávek a vařte 6–8 minut nebo dokud nejsou kousky lasagní a kadeřávek měkké. Vyjměte bobkový list a podle chuti dosolte a opepřete.
Rozdělte do misek, pokapejte olivovým olejem, podle chuti opepřete a podávejte s hoblinkami parmazánu.
Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.