Do tohoto italského pokrmu se obvykle používají drobné těstovinové prstýnky zvané ditalini, ale vy si můžete vybrat, na které těstoviny máte chuť. Skvělé je i orzo, které jsme použili my, ale prodávají se i hvězdičky nebo třeba písmenka, jimiž zabodujete především u dětí!
Suroviny
Postup
Ve větším hrnci rozehřejte na středním až silném ohni olivový olej. Vsypte cibuli, mrkev a řapíkatý celer a opékejte 2–3 minuty doměkka a cibuli dosklovita.
Vsypte česnek, drcenou chilli papričku a kořenicí směs a ještě minutu opékejte.
Pak vlijte vývar i rajčata a přiveďte k varu. Vsypte těstoviny a přiveďte k prudkému varu.
Asi 3 minuty před uplynutím doby uvedené na obalu těstovin pro konzistenci na skus (al dente) přidejte fazole a dovařte ještě 2–3 minuty. Odstavte a vmíchejte petrželku. Podle chuti osolte a opepřete.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 36 nejlepších italských receptů(36 receptů)
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů)
- 15 skvělých receptů na polévky s těstovinami: Hřejivá večeře raz dva(15 receptů)