Polévka s fazolemi a těstovinami

Polévka s fazolemi a těstovinami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1762 kcal
Bílkoviny 62 g
Cukr 251 g
Tuky 45 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Do tohoto italského pokrmu se obvykle používají drobné těstovinové prstýnky zvané ditalini, ale vy si můžete vybrat, na které těstoviny máte chuť. Skvělé je i orzo, které jsme použili my, ale prodávají se i hvězdičky nebo třeba písmenka, jimiž zabodujete především u dětí!

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
velká, nadrobno
mrkev 1 ks
velká, nahrubo
celer 1
velký, nahrubo
česnek 3 stroužky
nadrobno
chilli sušené 0.25 ČL
drecné
1 ČL
italská bylinková kořenící směs (kupíte např. na Koreni.cz)
vývar kuřecí 1.5 l
lze nahradit zeleninovým
400 g
konzerva krájených rajčat scezená
polévkové těstoviny 200 g
typu orzo, či jiné minitvary
2 g
konzerva bílých fazolí lze nahradit fazolemi borlotti (strakaté), scezená, propláchnutá, (nebo 200-250 g suchých fazolí, předem namočených, uvařených doměkka)
petrželka 2 hrsti
nakrájená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Ve větším hrnci rozehřejte na středním až silném ohni olivový olej. Vsypte cibuli, mrkev a řapíkatý celer a opékejte 2–3 minuty doměkka a cibuli dosklovita. Vsypte česnek, drcenou chilli papričku a kořenicí směs a ještě minutu opékejte.

2 Pak vlijte vývar i rajčata a přiveďte k varu. Vsypte těstoviny a přiveďte k prudkému varu. Asi 3 minuty před uplynutím doby uvedené na obalu těstovin pro konzistenci na skus (al dente) přidejte fazole a dovařte ještě 2–3 minuty. Odstavte a vmíchejte petrželku. Podle chuti osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit