Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronová kolečka podle Zdeňky Davidové

Svěží citronová kolečka plná voňavého krému nám učarovala na první ochutnání!

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
38 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Více než hodinu
+ odležení těsta
PT7M
Pečení 0:07
Cukroví

Ingredience

    • 210 g hladké mouky
    • 70 g moučkového cukru
    • 140 g másla, změklého
    • 2 žloutky
    • 1 lžička citronové kůry, strouhané najemno

    NA KRÉM

    • 125 g másla, změklého
    • 60 g moučkového cukru
    • 25 ml citronové šťávy
    • 25 ml rumu tuzemáku

    NA POLEVU A OZDOBENÍ

    • 100 g moučkového cukru
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžičky rumu tuzemáku
    • lyofilizované (mrazem sušené) maliny

Příprava jídla

1 Z mouky, cukru, másla, žloutků a citronové kůry vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočinout v lednici.

2 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte na plát o síle 3–4mm, vykrájejte z něj koleč- ka a skládejte je na plech. Dejte do trouby a pečte asi 7 minut do zrůžovění. Nechte vychladnout.

3 Na krém vyšlehejte máslo s cukrem do pěny a poté zašlehejte rum a citronovou šťávu. Hotovým krémem slepujte kolečka. Dejte je alespoň na 30 minut vychladit do lednice.

4 Na polevu prošlehejte moučkový cukr s citronovou šťávou a rumem. Vzniklou polevou potřete povrch slepeného cukroví a ozdobte drcenými lyofilizovanými malinami. Nechte zatuhnout. Skladujte v lednici.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové knoflíky s lískovými oříšky

Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou

Pohankové linecké karty s mandlemi

Košíčky s karamelovým krémem

Nepečené arašídové kuličky

Stříkané cukroví

Máciny čokoládové řezy

Pečeme cukroví

REKLAMA

Přidat komentář