0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronová kolečka podle Zdeňky Davidové

Citronová kolečka podle Zdeňky Davidové

3.8 / 5. Počet hodnocení: 60
Více než hodinu Snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4453 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 364 g
Tuky 286 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží citronová kolečka plná voňavého krému nám učarovala na první ochutnání!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 210 g
moučkový cukr 70 g
máslo 140 g
změklé
žloutek 2 ks
citronová kůra 1 ČL
strouhaná najemno
Na krém
máslo 125 g
změklé
moučkový cukr 60 g
citronová štáva 25 ml
rum 25 ml
tuzemák
Na polevu a ozdobení
moučkový cukr 100 g
citronová štáva 2 PL
rum 2 ČL
tuzemák
maliny
lyofilizované (mrazem sušené)

1 Z mouky, cukru, másla, žloutků a citronové kůry vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočinout v lednici.

2 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte na plát o síle 3–4mm, vykrájejte z něj koleč- ka a skládejte je na plech. Dejte do trouby a pečte asi 7 minut do zrůžovění. Nechte vychladnout.

3 Na krém vyšlehejte máslo s cukrem do pěny a poté zašlehejte rum a citronovou šťávu. Hotovým krémem slepujte kolečka. Dejte je alespoň na 30 minut vychladit do lednice.

4 Na polevu prošlehejte moučkový cukr s citronovou šťávou a rumem. Vzniklou polevou potřete povrch slepeného cukroví a ozdobte drcenými lyofilizovanými malinami. Nechte zatuhnout. Skladujte v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit