Citronová kolečka podle Zdeňky Davidové

Citronová kolečka podle Zdeňky Davidové

3.8 / 5. Počet hodnocení: 60
Více než hodinu Snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4453 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 364 g
Tuky 286 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží citronová kolečka plná voňavého krému nám učarovala na první ochutnání!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 210 g
moučkový cukr 70 g
máslo 140 g
změklé
žloutek 2 ks
citronová kůra 1 ČL
strouhaná najemno
Na krém
máslo 125 g
změklé
moučkový cukr 60 g
citronová štáva 25 ml
rum 25 ml
tuzemák
Na polevu a ozdobení
moučkový cukr 100 g
citronová štáva 2 PL
rum 2 ČL
tuzemák
maliny
lyofilizované (mrazem sušené)

1 Z mouky, cukru, másla, žloutků a citronové kůry vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočinout v lednici.

2 Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte na plát o síle 3–4mm, vykrájejte z něj koleč- ka a skládejte je na plech. Dejte do trouby a pečte asi 7 minut do zrůžovění. Nechte vychladnout.

3 Na krém vyšlehejte máslo s cukrem do pěny a poté zašlehejte rum a citronovou šťávu. Hotovým krémem slepujte kolečka. Dejte je alespoň na 30 minut vychladit do lednice.

4 Na polevu prošlehejte moučkový cukr s citronovou šťávou a rumem. Vzniklou polevou potřete povrch slepeného cukroví a ozdobte drcenými lyofilizovanými malinami. Nechte zatuhnout. Skladujte v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit