0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citronová kolečka podle Zdeňky Davidové

Citronová kolečka podle Zdeňky Davidové

4.4/5 Počet hodnocení: 96
Více než hodinu Snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4453 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 364 g
Tuky 286 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží citronová kolečka plná voňavého krému nám učarovala na první ochutnání!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 210 g
moučkový cukr 70 g
máslo 140 g
změklé
žloutek 2 ks
citronová kůra 1 ČL
strouhaná najemno
Na krém
máslo 125 g
změklé
moučkový cukr 60 g
citronová šťáva 25 ml
rum 25 ml
tuzemák
Na polevu a ozdobení
moučkový cukr 100 g
citronová šťáva 2 PL
rum 2 ČL
tuzemák
lyofilizované (mrazem sušené)

Postup

1

Z mouky, cukru, másla, žloutků a citronové kůry vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočinout v lednici.

2

Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.

3

Těsto vyválejte na plát o síle 3–4mm, vykrájejte z něj koleč- ka a skládejte je na plech. Dejte do trouby a pečte asi 7 minut do zrůžovění. Nechte vychladnout.

4

Na krém vyšlehejte máslo s cukrem do pěny a poté zašlehejte rum a citronovou šťávu. Hotovým krémem slepujte kolečka. Dejte je alespoň na 30 minut vychladit do lednice.

5

Na polevu prošlehejte moučkový cukr s citronovou šťávou a rumem. Vzniklou polevou potřete povrch slepeného cukroví a ozdobte drcenými lyofilizovanými malinami. Nechte zatuhnout. Skladujte v lednici.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč