Svěží citronová kolečka plná voňavého krému nám učarovala na první ochutnání! Je to skvělý recept na vánoční cukroví a navíc díky lyofilizovaným malinám i efektní. Mají pikantní citronovou chuť, lehce ovoněnou tuzemákem. Zkrátka ideální kombinace pro adventní chvíle.
Suroviny
Postup
Z mouky, cukru, másla, žloutků a citronové kůry vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočinout v lednici.
Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
Těsto vyválejte na plát o síle 3–4 mm, vykrájejte z něj kolečka a skládejte je na plech. Dejte do trouby a pečte asi 7 minut do zrůžovění. Citronová kolečka nechte vychladnout.
Na krém vyšlehejte máslo s cukrem do pěny a poté zašlehejte rum a citronovou šťávu. Hotovým krémem slepujte kolečka. Dejte je alespoň na 30 minut vychladit do lednice.
Na polevu prošlehejte moučkový cukr s citronovou šťávou a rumem. Vzniklou polevou potřete povrch slepeného citronového cukroví a ozdobte drcenými lyofilizovanými malinami. Nnechte zatuhnout. Hotová citronová kolečka skladujte v lednici.